Ännu en otroligt lugn helg


Jag tänker varken fira Valborg eller första Maj på något speciellt sätt.

Idag sitter jag hemma och tar det lugnt (räknar delvis sekunderna tills morgondagen), imorgon vaknar jag tidigt och är otroligt pigg, hoppar i duschen och gör nödvändiga saker.. sedan hoppar jag på vespan och kör in till stan. Ska tillbringa dagen med finaste pojken.. hemma ska dom grilla, men Nicklas är mycket bättre än något sånt.

Hela helgen ska jag ligga och steka i solen om ingen hör av sig och vill dra med mig någonstans, hoppas på väldigt bra väder hur som helst. Det är väl kort om min helg.. och det ska bli en riktigt fin helg, det ska jag se till iallafall.

Nu ska jag städa lite smått, kolla en film och sedan lägga mig, vill vara pigg imorgon.. mycket skönare att vakna tidigt och hinna med mera !

Nya älsklingar i garderoben


Första gången jag gick på stan med Nicklas och vi satt vid Arnolds minns jag att han frågade mig en massa saker.. (kände inte ens pojken då, hade just börjat samma klass) en av de miljoner saker han frågade var just om jag är skogalen som alla andra damer är i vår ålder. Mitt svar var nej. Just den här dagen minns jag så väl, precis som att det hände igår..

Idag kom jag hem med två par skor, svarta med klack båda två. Så snart ändrar jag nog åsikt angående vad jag sa för sex månader sen åt min nuvarande pojkvän, haha. Jag har aldrig riktigt tyckt om att köpa skor, för jag har otroligt svårt att hitta något som jag verkligen faller för och något som är prisvärt. Och knappast skulle jag ens kommit hem med ett par skor om de inte varit på rea. Nu känns det verkligen bra och jag har äntligen något att dra på i vilket väder som helst.

.. Det dåliga är att jag aldrig kan hitta passlig storlek, antingen är de för lösa eller så är de så trånga så man får skavsår.  De nyinköta är för trånga, but I can live with that.

Angående praktik


Innan jag satte mig där på Eos-redaktionen var min tanke "inte för något i världen skulle jag kunna tänka mig att jobba på en tidning och skriva massvis". Men på sistone har jag insett att det verkligen skulle vara något för mig.. eller helst av allt skulle jag jobba som fotograf på tidningen elr vara ansvarig för hela tidningen och sitta och ombryta allting! Har suttit och gjort det på Eos ganska mycket på sistone och det är sjukt kul ! :D

Den senaste veckan har jag fått någon kick och jag känner verkligen att jag trivs hur bra som helst på min praktikplats, helt seriöst kommer jag sakna det sedan när det är slut. Men det avslutas med en liten Helsingforsresa i tre dagar så det känns som ett bra slut ändå.

Update

Skönt att vakna just innan klockan ska ringa och dra sig pigg ur sängen. En annan sak som är skön är just att gå två kilometer i störtregn i jeansjacka och tygskor. Hela dagen har tillbringats med bästa pojken och det är jag glad för, kan inte ens föreställa mig hur jag kännt mig utan min dos idag.

Jag känner mig helt tom, känner mig inte som någon.
Tror jag behöver vila och försöka komma på bättre tankar. puss !

När finurligheten kokar över


Jag har något nytt på gång, kanske ett dumt påhitt, kanske ett litet långvarigt projekt.. men kanske bara som tidsfördriv. Vad det är avslöjar jag inte ännu.. men snart kanske. Haha, vänta med spänning.

Jag hemligstämplar mitt lilla påhitt tills vidare.. jag känner mig såååå hemlighetsfull nu :D

Falling to pieces


Låtar spelade med endast akustisk gitarr är helt magiska, jag älskar sådant. Det vet ni väl ?

Sjukt men sant

Jag säger er bara, solen ger självförtroende. Hur sjukt det än låter, tro mig.

Say hello to the sun !

Solen skiner för fullt och för min del betyder det på med bikini och ut och sola hela dagen lång ! :D
Senare ikväll ska jag ta mig en titt igenom gårdagens bilder, har inte ens hunnit med det ännu. Pusshej.

Hello goodbye

I brist på annat har jag nu packat ner kameran i min minimala kameraväska och tänkte dra ut nånstans med cykeln och förhoppningsvis hitta något fint att fånga på bild. Tänkte åtminstone ta mig ner till stranden, kan ju vara vacker nu när solen kikat fram.. dessutom är det fortfarande runt 20 grader i solen vilket är toppen med tanke på att klockan börjar närma sig åtta.

Ingen verkar vara tillgänglig idag så jag får väl roa mig själv helt enkelt & det är ju aldrig dåligt med lite motion. Puss !

Ja tack till stek i solen !

Har legat och stekt i solen i tre timmar, tänkte fortsätta dagen med en dusch, lite städning och en lång cykeltur lite senare. Otroligt skön dag, om solen anstränger sig lika mycket imorgon får ni räkna med att jag ligger där på terassen i bikini imorgon igen :D Det är så jäkla skönt att ligga i solen och slappna av.. och jag strävar nu efter att bli sådär vackert ljuschokladbrun tills avslutningen så är jag riktigt snygg i min vita klänning som jag tänkt ha på mig :D

Men nu väntar duschen på mig !

I'm living in a bowl of dreams


En tredjedel av dagen har gått åt bitterhet
En tredjedel av dagen har gått åt eftermiddagssömn
En tredjedel av dagen har gått åt att sitta och glo in i datorskärmen


Det är något helt underbart med högupplösta bilder.

Onsdag med glass och pussar


Förrgårdagen.. alltså onsdag antar jag satt vi två riktigt söta människor och delade på en McFlurry med daimsmak på torget i den stekheta solen. En av de godaste glassorterna speciellt när man får äta det med världens sötaste människa. Det är ganska sjukt att jag lyckades välja ut två bilder av alla som jag tog i onsdags, för jag har otroligt många fina bilder som skulle vara värda att visa.. men jag vill inte bombadera bloggen med för mycket bilder på oss.

Känns ganska tungt att se igenom alla bilder när jag saknar min lilla pojke så grymt som jag gör nu.

Subway subway subway ...



Min tanke var att bildbomba bloggen med bilder från denna vecka som ni gått miste om för jag har en hel hög godingar ! Gårdagen var jag på intervju - åkte in till stan och åt med min älskling på subway - åkte till Eos och renskrev min intervju - tillbaka till stan med min pojke.. och gissa vad! Vi gick än en gång till Subway och åt.

Innan jag och Nicklas blev tillsammans hade jag aldrig ätit på Subway så man kan säga att det är en del av oss, för innan gårdagen hade vi inte varit där på en hel vecka och vi verkligen saknade det. Åtminstone jag. Det går inte utan.

Kär i en ängel


Världens lyckligaste är jag och alla vet varför.

Hela dagen hade jag planerat skriva flitigt här på bloggen, men aldrig blir det som jag tänker mig. Imorgon blir jag bättre säger vi. Ett extra plus idag är att jag är på bättringsvägen.. eller min hals med andra ord.

Kanondag

Lade mig direkt ner på soffan när jag kom hem idag för att vila ut någon timme. Efter sextiden satte jag mig på cykeln och brummade iväg till pixne för att ta mig en titt på en fotbollsmatch med Anela, hälften av tiden gick åt skämt och gamla lågstadieminnen om hejarklacksvisor som man än idag minns även om det var flera år sen. Med tanke på mitt dåliga minne kände jag mig riktgt bra för en stund.

Har massvis med bilder som är värda att visa men idag orkar jag inte mera än att bänka mig i soffan med lite goda kex och en film. Vi tar det imorgon eller någon annan dag. I princip är jag ledig från praktiken imorgon.. måste bara åka och intervjua några barn och sen lägga ihop intervjun till något vettigt. Om det går med fart kanske jag ändå åker in till stan. Men nu ska jag dra mig från datorn för idag, sätta kameran på laddning och se igenom mitt reportage en sista gång. Inte för att skryta men idag blev jag och min kära pojke en del av en dokumentär. Haha.. Pusshej.

Uppdatering från redaktionen ...

Efter en matpaus fylld av skratt med min pojke får jag återigen bänka mig här framför datorn på Eos-redaktionen. Dagens uppgift är att svara på barns insändare och dylikt. Imorgon bär det av till min gamla skola, ska lägga upp en intervju om cyklar med ett par barn där. Har försökt lägga ihop ett Cykelreportage hela veckan så får se vad det blir till i slutändan, ska bli spännande att se.

Ska fundera vidare på intervjun när jag kommer hem så att jag inte kommer dit helt utan material och frågor. Med mera ... annars händer inget, kanske hoppar på min egen cykel och tar en liten trip genom Malax. Får se vad som väntar mig sedan, men nu ska jag återgå till arbetet. Ha en bra dag !

Find yourself a better life

Tänk er att bara vara, sitta och ta det lugnt.. somna för en liten stund och andas med lugna andetag genom dygnets timmar. Hur skönt som helst.. jag ska fortsätta mina dagar så för jag är mycket gladare bara jag får pusta ut lite och vila bort all trötthet som samlats på en hög under dagen.

Skrev en hel del på praktiken idag så dit åkte all min kreativitet för dagen antar jag. Ska väl lägga mig nu så jag återfår min kreativitet för morgondagen, kan verkligen behövas. Lär nog vara rätt skönt att sova trots att jag inte är speciellt trött.
Puss & godnatt.

We all got our problems


Dags att aktivera sig för kvällen nu, har suttit här och mumsat i mig kex i väntan på riktig mat. Tänkte ta och snabbstäda nu och sedan får jag väl ta en sak i taget bara. Och jo jag fryser så grymt att ja går i tusen bitar snart.

För några år sen hade jag en fågel-fantast-period. Visste massa fåglars namn och njöt av miljö&natur denna period. Ville åka på fågelskådning, ville komma nära fåglarna, matade dem och såå vidare. Jag är ingen sådan fantast längre, men fåglar är intressanta att se på, speciellt om de är färgglada.. och jag har länge velat fånga fåglar på bild men de flyger bara bort direkt man tar ett steg närmare. Men nu minsann visar de upp hur mäktiga de är, bara för min skull. Haha ;)

Lovesick


Kan man verkligen vara så rädd om någon att man tappar förtroendet för personen ifråga ?
Antingen kan man det eller så har vuxna människor en annan teori på det. Vem vet ?

Jag är trött på att hosta varannan sekund, jag vill sova bort det i stället.. så det ska jag göra snart.
Ska bara se någon film, eller house eller något först, sen blir det godnatt för min del.

My life would suck without you


Precis som jag anade blev min dag riktigt bra. Tänk vad skönt det skulle vara att vakna med den känslan varje dag och direkt hoppa upp ur sängen när klockan ringer, tyvärr är verkligheten inte sådan och vissa dagar känns det som rena plågan att stiga upp, sådana dagar händer det att man försover sig lite grymt också.

What a beautiful day

Känns som att det här kommer bli en otroligt bra dag, är piggare än någonsin fastän jag sovit knappa sex timmar. Behövs vanligen mycket mera för att jag ska orka en hel dag. Sitter och äter bastogne-kex som ersättning för frukost och lyssnar på Voice. Är på så jääääkla bra humör idag :D kanske just för att jag får åka på praktiken igen, haha. Men nu ska lilla jag dra på mig kläderna och springa till bussen. Ha en otroligt bra dag, för det ärprecis vad jag ska ha ;)

Standing in the cold rain



Nothing compares to you baby


Egentligen är söndagar otroligt sköna, speciellt denna var det. Har tillbringat hela dagen med min bror och Johanna, tog det lugnt bara. Och jag har blivit sugen på att lära mig spela piano igen, jag vet inte, kanske jag tar och försöker lära mig ordentligt igen, men på egen hand ? Jag älskar pianoklang, något av det finaste som finns helt ärligt.

ps. nicklas är världens finaste pojkvän.

The same old tree in the same old place




Vi kör på väldigt kontrastrika och färgglada granar/tallar (whaterver you wanna call it)  denhär gången.
Jag har bestämt mig för att nästa kameragrej som inhandlas blir mest troligt ett macro objektiv.. blir bara suddigt med kit om man kör på närbild. Men det blir först i juli, så nu har jag ännu en grej att se fram emot.

Hey

Trist dag, solen gömmer sig just när jag så gärna ville ta mig ut en sväng.
Photoshop räddar alla tråkiga stunder och gissa vad, jag saknar min pojke grymt.

PUSS

You pick me up when I'm down

Det är hur skönt som helst att dra sig ur sängen tidigt och otroligt pigg efter att man knappt kunnat sova halva natten.
Hah, jag vaknade runt fem och började kolla film sådär helt mitt i natten (?), kvävdes lite av hosattacker och vred & vände mig på soffan för att jag var så pigg.

Sitter här med mammas varma O'boy framför mig, om det är någon varm dryck jag älskar så är det just den. Men den ska absolut inte vara lagad i mikron, nono :D blir ju bara smaklöst. Hah. Jadu, vad händer idag ? Absolut ingenting, jag ska ta det lugnt precis som alla andra dagar i mitt liv. Men det är ju skönt med lugn, fast lite galna dagar nu som då skadar inte.

Det är bara 25 praktikdagar kvar sedan är det officiellt sommar för min del.
Sommaren kommer ju med ledigheten, right ? ;) Och helt ärligt talat jag har ingen aning vad som händer i sommar, det har varit tal om en resa men jag är inte värst sugen på det i sommar.. på något sätt saknar jag ändå de finska somrarna, minns ju inte ens hur det är här sommartid längre ? Men helt seriöst skulle det vara minst lika kul med en finsk sommar, sen som jag redan nämnt ska jag sommarjobba två veckor, träffa allt mysigt folk och sådant. Inga direkta planer, mest värmen och ledigheten jag ser fram emot :) Puss

People tell me I shouldn't throw my feelings in the basket, but I still do

Ett aningen möglat/ruttet basketnät  som hänger på vår tomt, för er som kanske inte ser vad det föreställer, hah. :D

Let the colors collide



En sak jag älskar med bildredigering i bl.a. photoshop är just att se den grymma förändringen. Även om man bara ändrar på grundinställningarna (contrast, color, levels ...) så kan det ändå bli riktigt häftigt. Jag är ju ingen färgstarka-bilder-fantast men ibland blir det ju så jäkla snyggt :D Har lagt till en skild kategori för bara photoshop nu, där ska det bland annat dyka upp före-efter bilder.. sen får jag se vad jag mer hittar på.

Det ligger värsta tjocka söntäcket på vår annars vårigt gula gräsmatta idag, jag hade nästan tänkt dra mig ut en sväng och sitta i solen men när jag fick syn på snön ändrade jag direkt åsikt. Jag ska göra allt bara för att min hals ska må perfekt på måndag morgon. Det är jobbigt att vakna helt torr i halsen, hosta lite, tappa rösten lite ... ni fattar poängen va ? Haha

We're living in a different world now


Jag kom hem med min kärlek från Gina idag, känns bra att jag trots allt lade pengarna på den. En vit klänning i spets typ, kan kanske inviga den till skolavslutningen eller i sommar. Riktigt söt.

Jag ska ha en otroligt skön helg med filmer och träffa folk och sådant. Ladda inför nästa vecka helt enkelt ;)
För några timmar sen öste det ner fem centimeters snöflingor utanför mitt fönster, tragiskt måste jag säga. April med snö, när anländer sommaren, Augusti kanske ? :o nåja.. vi kan säga att den har smält tills imorgon så känner jag mig lugn.

Nu ska jag dra fram någon mysig film utan att somna, senare kommer det bilder som jag åstadkom innan det började ösa ner snö. Om jag hinner ännu ikväll.. puss & gonatt med er.

Don't know, didn't know, will never know


Det kommer bli en del IA-prat här sex veckor framåt men det får man helt enkelt tåla. Seriöst jag trivs hur bra som helst där på Eos-redaktionen redan efter fyra dagar. Alla människor där är så trevliga och jämt glada, drar massa skämt varannan sekund. Är väl mest de som gör att jag trivs. Kände på mig att det skulle bli bra redan när jag ringde.
Var och åt till Chili & Lime med dem idag och sedan vidare på intervju. Kul att se hur saker utanför redaktionen går till.

När jag gick i lågstadiet älskade jag Eos, helt seriöst. Försökte alltid klura ut alla knep & knåp osv.. ville alltid vinna något men lyckades aldrig :D Jag kunde knappt vänta tills nästa nummer skulle komma ut, jag var på Eos-läger ett år, blev även medlem i deras klubb. Helt gaalet, jag har över 10 Eos-nyckelringar som jag vann på samma dag, har säkert hundra Eos-tidningar sparade. Allt man kan tänka sig.. förutom den där söta Eos-nallen som jag fortfarande hoppas få tag på en vacker dag :D hah.. han är ju så söt. Även nu när jag tar en Eos-tidning i handen blir ja helt "in i den", är ju så jääkla intressant fastän den är till för lågstadieungar. Kalla mig galen eller whatever you want, men en favorit är alltid en favorit för mig.

I'm in love

Nu andas jag ut med väldigt stor lättnad.
Lämnade en del saker att fixa om sen jag bytte design.. var tvungen att koda om både kategorisidan och entrysidan. Men nu har jag fixat det en gång för alla.

Kanske ska ta och kolla någon film nu innan jag drar mig till sängs, eller något annat som håller mig lugn.
Har varit så jäkla mycket prat om sommar här hemma idag så jag får nästan lust att dra fram sommarkläderna nu direkt. På tal om sommarkläder, jag tror jag har hittat en favorit tills sommaren. Från Gina helt klart.. kärlek vid första ögonkastet

Are you ready to play the game ?


Jag har en hel mapp full med bilder på spelkort och liknande som faktiskt är riktigt snygga, vissa av dem. Men jag har aldrig riktigt hunnit ta mig tiden att titta på dem och redigera de absolut bästa. Börjar vara dags nu.. denna får stå där som en utfyllnadsbild bara :D

Bra väldigt bra.

Att komma hem idag var riktigt skönt, speciellt när jag fick veta att jag fått sommarjobb. Tretton dagar, men hey that's something ! Kanske kan lägga pengarna på ett nytt objektiv sen.. har ju tänkt det ganska länge nu. Så nyheten kom väldigt passande kan man väl säga. hihi :)

Imorgon bär det antagligen av på lunch i stan med eos-gänget och sen vidare med Anders till Botniahallen på intervju. Hah, har sett fram emot det enda sedan jag fick veta det. Inget speciellt, men fotografera är min uppgift ialf.

Eftersom jag inte berättat något om praktiken än kan jag ju ialf berätta lite vad jag kommer göra under dessa sex veckor.. hittills har jag pysslat med lite pyssel och korsord till tidningen, sen blir det fotografering & intervjuer. Ska sammanställa ett reportage och designa en föräldrarbilaga.. vad mer.. ja, sista praktikdagen drar vi antagligen ner till Helsingfors på Stafettkarnevalen, vad jag ska få göra där vet jag inget om ännu. Blir antagligen också fotografering och intervjuer. So far so good.

Take-it-easy-day



Helt kvadratformade bilder är oftast inget jag faller för, men roligt att testa ialf.
Med tanke på att bilden togs helt oplanerat blev den ju bra, kunde varit värre. Söta filurer där.

Sitter här nyduschad i myskläder och äter glass. Känns riktigt avslappnande att bänka sig framför datorn för en gångs skull... Ska redigera lite bilder idag, kanske drar upp några av dem här också. Idag har jag fått använda lite av min kreativitet för att överleva dagen dessutom har jag umgåtts med Nicklas och Angelica på Subway.. börjar nästan kännas som mitt andra hem så ofta som jag äter där.

Puss, nu ska jag ut och gå med Anela. Drar på mig ordentligt med kläder så inte min hals blir sämre än vad den redan är.

Praktik och soffakväll med pojk

Trött tröttare tröttast.. jag somnar nästan sittandes.
Hela min dag har spenderats på soffan med min favoritpojke som jag redan nu saknar helt grymt. Orkar inte berätta något om praktik och skola eftersom det är det enda jag pratar om.. tar upp det igen när jag har något riktigt spännande att berätta.

Ska väl dra mig till sängen nu, somnar säkert direkt jag lägger ner huvudet. Hah.
Imorgon ska jag träffa Angelica en sväng, har lovat henne hjälpa fotografera lite till hennes intervju.. ska även försöka ta mig ut och springa ett varv imorgon, om inte det så blir det ialf ut en sväng med kamera. Åååh, gonatt innan jag kollapsar här, haha :)

Colorful pieces of my life

Jag fotograferar aldrig i stående format. Vet inte varför, men det blir lättast så.

Dagen och ännu ett lov börjar lida mot sitt slut, bra avslutning på ledigheten kan man ialf säga. Har suttit hemma hela dagen och försökt vila upp mig ordentligt inför sex veckor på barntidningen Eos. Lär inte behöva så mycket krafter till det eftersom det bara blir att sitta framför datorn.. för det mesta :) Jag har planerat jobba 9-15 i princip varje dag.. så det blir inte alltför ansträngande.

Men nu ska jag hoppa i säng, har säkert mera att berätta imorgon ! Jag känner mig otroligt peppad inför sista perioden :D Känns ju nästan som sommarlov redan eftersom jag inte ska till skolan innan hösten igen (bortsett från avslutningen som jag antagligen åker på). Hela jag är fylld av glädje, tänk er att ligga och steka i solen och ta ett dopp emellanåt. Träffa allt mysigt folk och besöka stan lite nu som då. Tänker er alla moppe-roadtrips, tänk er värmen, tänk er alla fina minnen man får, tänk er tänk er.. SOMMAR ! Antar att jag inte är den enda som längtar ;) ojoj, jag som bara skulle säga gonatt. Fick ju bara mer energi av att skriva, men gonatt alla söta människor.

Blue are the mountains



Påsk i Malax är grått och trist. Allting är stängt, ingenstans att åka.
Sådana dagar kan man underhålla sig med att ta helt meningslösa bilder och förvandla dem till något vacker.

Sista lovdagen


Snart har fyra dagar gått av lovet och jag har inte ens andats ut. Känns mest som att jag sovit bort hela lovet, vilket iofs stämmer eftersom jag vaknat tidigast ETT varje morgon. Hah :D Men det är så det ska vara, och imorgon drar praktiken igång vilket ska bli så himla bra. Dessutom har jag flextid så det spelar inte så stor roll om jag skulle försova mig någon dag vilket nog lär hända.

Mina planer för idag är att sitta hemma och ta det lugnt, dricka någon tekopp för att hålla min hals i skick och ja.. photoshop blir det också. Sköönt, ska ta ut det mesta av dagen.

Spring som en häst

Min dag har bestått av skratt, härliga åkturer med vespan i motvind och lite mysig tjejkväll med film, pizza och kladdkaka. Bra start på slutet av lovet kan man väl säga. Nu ska jag kolla film tills långt in på morgonen, och jag ska försöka att inte somna som jag annars alltid gör. En dag kvar av lovet, sen praktik sex veckor. Efter det sommarlov, skönt !

Egentligen hade jag tänkt börja ta mig ut och springa under lovet men det blev aldrig av, speciellt inte nu när jag är väldigt nära att bli sjuk.. vilket jag absolut inte vill. Känner på mig att min hals börjar krångla nu igen.. men sen när det lugnat ner sig lite, dåfan ska jag springa som en häst :D hah. Förr älskade jag att springa, i lågstadiet var jag med i varenda tävling jag fick delta i, vann dock aldrig något. Men jag tyckte om att tävla, man fick en kick av det ! Minns inte hur det var länge, vill få tillbaka energin som jag fick av att springa förr. På samma gång kan man ju förbättra sin kondis som är långt in på minussidan för min del :D

Puss och gonatt !

This is how it goes

Mitt lilla bloggproblem är snart fixat.. bara några småsaker att koda ännu. Men det gör jag ikväll.
Nu ska jag hoppa i duschen och fräscha upp mig och sedan ska jag och Anela sitta och mysa i solen och planera kvällen.. maybe Cecilia också. Skönt.. tänkte dra fram kameran idag också för att ta lite vårbilder som jag ännu inte riktigt hunnit med. Passande väder är det också, runt 15 plusgrader i skuggan.

Har en känsla av att jag håller på att bli sjuk, halva kvällen och natten hade jag halsont, vilket för min del de flesta gånger resulterar i förkylning. Men jag ska inte låta det hända, absolut inte nu när praktiken drar igång, vill inte att det roliga sabbas pga förkylning.

Designer nu och då

Det är sällan jag stöter på problem när det gäller något med att koda bloggen som jag vill ha den, för oftast hittar man ju svaren någostans på nätet. Men nu har jag krånglat till det på riktigt, jag vet inte hur jag lyckats med det eller vad jag gjort. Men i situationer som dessa brukar jag be Mimmi om hjälp, så nu hoppas jag mitt problem löser sig, den som kollar riktigt noga märker säkert mitt problem här någonstans på bloggen.

Tills dess låter jag allt som har med stilmall och kodmall att göra stå still. Så medan jag väntar på svar från Mimmi tänkte jag bjuda med mig av mina allra första designer på min blogg.. allt från min första blogg till min nuvarande. So here we go ;) (klicka på bilderna för förstorning)


Bild 1: Min alldeles första design, gjord av Mimmi !
Bild 2:
Första gången jag satte mig ner och gjorde en header på egen hand blev den såhär. Jag diggade den.
Bild 3: Blev riktigt nöjd med denna. Första designen här på ilavadesigns.blogg.se
Bild 4: Riktigt enkel header, ingen favorit dock.

 
Bild 5: En av mina absoluta favoriter, min fjärde alldeles egna design.
Bild 6: Enkel och personlig, höll inte i sig så länge.
Bild 7: Min senaste som jag i början tyckte om, men känslan svalnade ganska snabbt. Mindre kreativ, mera bilder.
Bild 8: Den nuvarande som alla redan ser. En absolut favorit, stilren och ger direkt en uppfattning vad jag gör.

Sedan har jag gjort fyra designer åt andra.. tänkte visa dem också, men jag har mest sett dem som bra övning bara. Jag har ändå aldrig varit riktigt nöjd med dem helt ärligt talat. Men så länge "kunden" är nöjd är jag också det.


Bild 9: Sofias design. Första designen jag gjorde åt någon annan.
Bild 10: Sofias nuvarande design.
Bild 11: Janinas design.
Bild 12: Sac's design

Av dessa gillade jag mest Janinas, tycker om när det ligger mycket kreativitet bakom en design.
Sen har jag ju en hel del designer som aldrig riktigt dykt upp på bloggen på allvar.. men dem kanske jag visar någon annan gång om jag inte helt glömmer bort dem :)

UPPDATERING PÅ BLOGGEN


Klockan är så mycket som tre hos mig och nu känner jag mig verkligen redo för att publicera den nya designen. Om jag ska vara riktigt ärlig så älskar jag den nya, men inom ett par dagar ändrar jag säkert åsikt. Precis som alla andra gånger.

Denna design känns mycket mera stilren än den gamla som var vintrig, mörk och tråkig enligt mig. Ännu har jag lite saker att göra på bloggen, t.ex. inläggsrubrikerna ska ändras och bilderna i menyn måste jag byta eftersom de inte passar in längre.. som ni ser, hah. Men nu är jag så trött så jag tror jag börjar lägga mig nu. Puss.

Changed plans for tonight


Mamma överraskade mig med lite tacopaj idag. Det var helt magiskt gott måste jag säga.

Sen dess har jag tagit det lugnt här med lite photoshop och musik. Har även hunnit planera kvällen med mina kära vänner. Det blir att åka på en fest som jag hoppas blir roligare än sist. Och nu får jag t.o.m. användning för klänningen som min pojke tvingade mig köpa igår. But I almost love it, haha :D

Bloggen får stå stilla några timmar här ikväll då jag åker bort. Får se om jag alls hinner lägga ut designen idag/inatt som jag sa tidigare. Men nu ska jag iallafall försöka ta mig till duschen och fixa mig senare också.. vet inte riktigt när min skjuts kommer, hah. Pusshej !

Ny design på gång

Inatt satt jag i photoshop och försökte få ihop en ny header till bloggen.. fattas bara lite till men jag vet ändå inte om jag är nöjd. Den känns alldeles för enkel på något vis, kan ju säga att den är uppbyggd på samma sätt som min nuvarande (ett antal bilder i headern) fast ljusare är den.

Blir säkert bra till slut iallafall.. kommer antagligen upp här på bloggen under denna dag eller inatt.
Tills dess ska jag kämpa vidare med den :)

Före och efter bildbehandling



Idag hängde kameran med till stan för en gångs skull och nu har jag äntligen något intressant att redigera: NICKLAS :D
... just därför kommer det bli lite bildbombat, elr nicobombat här ikväll.

Den här bilden är min andra favorit från dagen. Ser ju så himla gulligt ut med close-up på hans fina ögon.
Jag blir så glad av att sitta och redigera nu när jag inte gjort det på sex veckor.. haha. Speciellt roligt är det med intressanta bilder. Lätt redigerat men ändå fint. "Burn-tool-i-kanterna" hänger fortfarande kvar i min redigeringsteknik.

World's greatest boyfriend



Det är något speciellt med den här bilden som jag totalt älskar. Är nästan lite kär i den och jag kunde inte låta bli att ta den både i färg- oh gråskala. Kanske är det den otroligt fina pojken på bilden som gör den så speciell.

Titta bara vilka fina ögon han har i färgskala. Absolut en av mina favoritbilder nu. I'm lovin' it !

Jag älskar gymnasiet

Stressigt är det enda som beskriver min vecka så här långt. Två prov avklarade och bara ett realprov ännu. Sen kan man pusta ut ordentligt och vara riktigt duktig på praktiken !

Om sex timmar ska jag dra mig ur sängen, utvilad var det tänkt. Tre block i skolan med film och provutdelning förhoppningsvis sedan har jag och Angelica nästa fyra timmar plugg i biblioteket att se fram emot, tanken var att vi skulle mumsa i oss lite subwaymat under tiden också. Siktar på godkänt i provet sen bara, mer än så bryr jag mig inte.

Efter fem timmar med ordentligt plugg kan jag mindre än jag kunde innan, det här går galant.

Det är okej att vara pluggis

Jag har plugghelg, en otrolig aktiv plugghelg för den delen. Efter onsdagen kan jag andas ut ordentligt och börja leva livet som en riktig människa igen. För då är alla prov avklarade, påsklovet är här och dessutom börjar praktiken också.. alltså efter påsk. Som jag redan sagt ett par hundra gånger så ser jag fram emot det SÅHÄÄR mycket ! :D

Följande vecka kommer i princip se ut såhär:
  • måndag: engelskaprov, traska till eos med praktikpapper, läsa på finskaprov
  • tisdag: finskaprov, läsa på psykologiprov
  • onsdag: lång dag: 8-17 .. psykologiprov. Skriva bokrapport, meditation-pres.
  • torsdag: bokpresentation, sista gymnasiedagen tills hösten, wohoo.
På torsdagen börjar jag med ett hälsosamt och aktivt bloggliv. Nu psykologi & finska ! Ha det bäst.

A lovenote to you my love


Idag, andra april är det inte bara Gina Tricot- och Carlingsöppning i Vaasa, utan också officiellt vår och min käre pojkes födelsedag. Hih, jag skulle ha kunnat hoppa av glädje där på torget när jag såg honom men istället för att stå där som en fåne och hoppa överraskade jag honom med rosor och grattiskramar.

Jag är helt upp över öronen förälskad i Nicklas. Han är verkligen allt man ska önska sig, och jag vet att man alltid kan räkna med honom.. om jag skulle ringa mitt i natten och väcka honom ur en helt underbar dröm skulle han ändå ta sig tiden att lyssna. Om jag skulle be honom plocka ner världens finaste stjärna från himlen åt mig, tro mig han skulle göra det. Direkt man hoppat på bussen och fått höra en massa fina ord och delat pussar, direkt man sätter sig i den där bussen känns det som en evighet sen man sågs och man knappt vänta tills man får se det där söta leendet och de där vackra ögonen igen. Jag är troligen den lyckligaste tösen på jorden, dag och natt skulle jag kunna berätta om hur fin du är.

Fem månader har gått och det känns som igår du gick och visslade åt mig utanför Sale. Redan den där dagen vi satt tillsammans i solen på torget kändes det som att det skulle leda till något bra. Du är inte som en hel del andra jag träffat på. Du dömer inte, du accepterar, du är helt enkelt.. det bästa jag någonsin kommer få. En hel del månader ska vi bygga på ännu, varje dag med dig är som en ny erfarenhet. Du gör mig stark, du hjälper mig våga, tack vare dig tror jag på mig själv nu och det blir hela tiden bättre. Du är lyckopiller.

Så idag andra april hoppas jag verkligen du haft en helt magisk dag, stunderna med dig idag var verkligen bra. Och för varje stund jag är med dig faller jag djupare in i förälskelsen, du förgyller mina dagar och hjälper mig att orka även i de värsta stunderna. Ni kanske må tycka att jag är helt förblindad av kärlek men fastän jag kanske är det kan jag se fel i den andra, men ingen är perfekt, det gäller att lära sig älska bristerna hos sin kära. Alla har brister och jag älskar varenda en.

Stort grattis till min pojke, bara ett år kvar tills du kan köra mig runt alla världens knutar ;)
JAG ÄLSKAR DIG <3