Let's get the party started, girls !

Ska försöka skriva ett snabbt inlägg bara .. åker på en fest om cirkus åtta minuter. Tänkte först inte åka men har ändå inget bättre att göra hela kvällen. Skulle bara suttit och ruttnat bort hela kvällen annars. Det är gymnasie ettorna som ordnar festen, men flicksen tyckte jag skulle haka på iallafall. Kan ju bli riktigt skoj, kanske tar mig ett dopp i bassängen på samma gång så har man inte betalat helt i onödan. Hehu. Okej, fem minuter kvar så jag ska börja dra mig härifrån nu. Trevlig kväll önskar jag er !

Lördag

Skulle egentligen publicerat det här inlägget igår men jag kom aldrig så långt, hah.
Tycker den här veckan varit brabraa ! Har lyckats komma ut ur huset och springa ett varv, lyckades bra i provet i torsdags, har både  testat mina bra och dåliga kunskaper i köket .. dragit fram mitt barnsliga jag för en liten stund, börjat fundera på praktikplats så det knakat i huvudet och sist men inte minst insett att jag faktiskt tycker om skolgymnastiken nu (har hatat det hela min skolgång).

I skolan satt vi bara och planerade våra intervjuer så vi kan förhoppningsvis börja filma nästa vecka. Woho, konstigt nog tycker jag det ska bli riktigt skoj. Efter skolan gick jag in till stan med Nicklas, tog en hel timme för oss att komma fram ... stannade på en lekplats och gungade & red gunghäst .. plus lite till :D Träffade även Sofia och Angelica på stan så vi var med dem en stund också. Resten av kvällen har gått åt att kolla film med mamma sen när hon hoppat i säng låg jag kvar och kollade en tysk komediserie tills jag somnade framför tvn. Rätt mysigt. Idag händer nog inget, tänkte just dra på mig mjukiskläderna och springa ett varv. Får se vad som händer sen!

i will never stop lovin' you

Var så trött i morse att jag lika gärna hade lagt mig ner igen och struntat i allt för idag. Och bättre hade det varit också måste jag säga. Det enda som var bra med dagen var gymnastiken, don't know why.

När jag satt på bussen hem fick jag en otroligt äcklig känsla, satt och kollade på hur snön flög på vägarna och sen helt plötsligt stannade allt ! Precis som om man pausat en film stannade allt för mina ögon .. skulle inte förvåna mig om det var värsta schizosynen jag såg. Kom hem och lade mig praktiskt taget direkt ner på soffan under en varm filt och somnade där. Jag älskar att sova, tänk vad skönt det skulle vara att va en björn .. sova bort hela vintern ? Skulle passa mig så bra nu eftersom jag fryser hela tiden och är tvungen att fly in i värmen direkt temperaturen just där jag befinner mig inte passar mig.

Imorgon är det onsdag och jag är ledig. Tänkte ta en löprunda runt malax kanske, hoppa ner i ett varmt bad och sen när jag har tillräckligt med krafter ska jag plugga matematik. Låter som en jävligt skön dag tycker jag, så skön att jag knappast ens kommer förverkliga den på grund av min lathet. Nu ska jag plugga, hejs på er.

En björnkäft full med subwaymat


Hej på er alla sötnosar ! Idag har jag skojat och ätit på stan med en björn. Det var väldit smaskigt med en subway smörgås .. bra början på mitt väldigt efterlängtade inlägg tyckte min pojke Nicklas. Har suttit här i så gott som tre timmar och funderat på vad jag ska skriva men jag kommer ingenstans. Dagen började med vår kära May-Grets predikan och slutade på subway med Nicklas och Viktor. Myysigt.

Nu tänkte jag antagligen dra fram lite mattepapper och räkna lite, men hur jag lyckas med det får vi se. Det slutar säkert med att jag inte ens kommit i närheten av ett enda mattetal. Prov på torsdag och jag ser verkligen fram emot det, jag älskar matematik .. bästa skolämnet som någonsin kommit till. Nej nu försökte jag bara vara lite sarkastisk mot Albert Einstein som hade en sån otrolig mattehjärna. Kunde inte stackaren dela med sig lite av den åt mig ?

Onsdag

Skolan till tolv igår och sen gick jag in till stan med Angelica. Det var fortfarande rea nästan överallt så jag passade på att köpa något smått .. senare gick jag ner till Hoviska och fotade lite. Hade funderat lite på att göra något om Vasa stads bästa sida i estetik men jag märkte snabbt att det skulle bli ganska svårt att göra något sånt. Så jag får se om jag håller mig till min plan eller om jag väljer något annat. Men iallafall så kommer bilderna från igår kanske upp här senare, beror på när jag får in dem i datorn och när jag har tid att färdigställa dem.

Onsdag idag och jag är ledig :D Känns grymt bra att inte behöva släpa sig till skolan idag för jag kan knappt röra på mig idag pga gårdagens gymnastik och stadsvandring. Men jag har ingen aning om vad jag ska göra idag, säkert inget. Precis som det ska vara. Men nu skulle det passa bra med lite mat ! tjooho.

back in school


Fredag - lördag blev att sitta kolla massa filmer, redigera bilder och massa sånt. Tog det lugnt hela helgen bara, tänkte att när det ändå var lovets sista dagar så kan man väl nöta på dem på bästa sätt. Jag och min bror satt och kollade Dexter till fyra fem på lördagsmorgonen också .. fast jag somnade ju.  Söndagen blev också rätt lugn för min del, satt nog bara och kollade massa filmer, det är nästan det enda min helg bestod av. Men det var ju rätt mysigt.

Idag var första skoldagen efter jullovet, kan erkänna att jag längtat till skolan (inte till allt plugg, har inte precis funnits något att göra om dagarna på sistone) och det är ju alltid kul att träffa allt folk igen. Det här är min sista period på yrkes, sen blir det gymnasiet och praktik till slutet av maj. Får väl börja söka praktikplats snart också , usch vad jag inte gillar när det kommer till sånt .. för det blir alltid så att det tusende företaget är villigt att ta emot praktikanter.

Eftersom vi som går i gymnasiet har modersmål i gymnasiet och antagligen inte behöver ha det i yrkes denna period tänkte jag gå till stan imorgon istället .. i väntan på min buss. Ska se om jag hittar något nytt att dra på mig och sen tänkte jag också ta med Donne och se om jag får någon inspiration till estetikarbetet som vi ska göra. Funderade på att göra något om Vasa, men jag får se vad det blir till.

HÄHÄHÄHÄ



Do you drive drunk ?

 - no officer, hähä .. i'm practicing

What's your favourite beer ?
 - an open one !

Have you ever been to an AA-meeting ?
 - AA is for quitters

Nu är jag vrålhungrig men jag orkar inte springa ner efter något ätbart .. har ju lite chips här som jag kan mumsa på ifall min mage verkligen behöver det :D sitter och kollar på massa klipp med jeff dunham nu och tänkte dela med mig av min humor. Men nu ska jag kolla en till film .... måste ju passa på nu när min käre broder är borta.

i can hear my brain thinking

Min dag började i en chock och slutade som .. ja det får vi se. Åkte till skolan idag för att skriva en mattetent, nu hoppas jag bara på det bästa. Jag och Nicklas gick in till stan en stund, tiden gick som bara den och till slut var jag tvungen att hoppa på bussen. Sen jag kom hem har jag väl suttit här hela dagen, kollat film, redigerat ett par bilder och nu önskar jag så jäkla hårt att min pojke eller någon annan ska komma och underhålla mig en stund för att jag är i behov av det. Men den tanken får jag nog lätt glömma, för det lär inte ens hända så sent som det är.

Just innan jag började skriva det här hade jag vaknat ur mina sköna drömmar efter att ha somnat till the Happening. Men ska väl försöka se klart den efter det här, har ändå inget bättre att göra. För stunden snurrar miljoner tankar i mitt huvud som helt enkelt inte vill låta mig vara ifred. Ibland tycker jag det skulle vara skönt att stänga av hjärnan en stund och slippa tänka tankar man inte vill tänka. Gonatt !

i'm learning how to count

Har pluggat i stort sett hela dagen så det finns väl inte så mycket intressant att berätta om min dag. Det här är faktiskt första gången jag anstränger mig inför ett matteprov .. annars brukar jag aldrig läsa till såna prov. Så jag får väl hoppas att allt plugg löns till slut. Imorgon skriver jag knappast något, ska ju plugga men dessutom ska min bror fixa min dator (om det blir i morgon är en väldigt bra fråga) så det kan ju också hända att jag inte har tillgång till någon dator.

Idag var det första gången på väldigt länge jag var trött, så trött att jag somnade till en film. Seriöst, jag har inte varit trött på nästan tre veckor, och annars brukar jag nästan somna sittandes. Alla mina krafter försvann väl i matematiken, inte så dum teori. Nog om matte för nu ska jag fortsätta plugga & kolla tv .. HAHA :D

en kort nudelhistoria


Okej gott folk, det här kan bli lite komiskt .. om jag lyckas göra allvaret i saken till ett skämt vill säga. Nåja, drog mig ur sängen ganska sent, letade fram varma kläder och stack till butiken för att köpa mig ett nudelpaket. Jag satsade på den billiga varianten för 0,60 euro. Måste ju också tillägga att jag aldrig i mitt hela liv ätit nudlar, nästan lite tragiskt tycker jag nu efteråt. Det fanns massa olika smaker och när jag noga tänkt efter vilken som skulle bli min första smak blev det till slut curry .. stolt gick jag hem med mina nudlar i en röd påse.

Väl hemma läste jag först bruksanvisningen och började sedan koka upp vattnet. (efter att jag kommit underfund med hur mycket 400 ml är , hah) Sedan hoppade nudlarna i ett varmt bad med kryddorna.  En kvart senare var de stackars nudlarna uppätna av en hungrig inela. End of the story :) Det var min lilla historia om hur det gick till när jag grävde fram allt mod jag hade och åt nudlar för första gången.

winter wonderland



Har faktiskt tagit mig tiden att redigera bilderna lite den här gången, även om datorn bråkat med mig hela dagen igen. Bilderna är från min lilla fotopromenad igår, och det kommer säkert mera bilder från det senare.

U2 - one


På sistone har den här låten spelats ganska mycket på radion, och varje gång jag hört den har jag tänkt att jag måste leta upp den för att den är så otroligt fin. Men lika snabbt som jag tänkt tanken har jag också glömt den.

Förvånad blev jag först när jag såg vems låt det var .. av någon anledning hade jag fått för mig att det här var en låt som kom från 1960-talet eller något i den stilen :D haha, och gissa om jag har fel. Jag är ingen U2-fantast men jag faller för den här låten :)

Städerska eller skärpa sig ?

Blev en del bra bilder faktiskt, tyvärr fick jag inte in dem till datorn. Kanske kan visa dem först imorgon om jag inte får in dem under kvällen nångång vill säga. Om två timmar åker jag och några tjejer till stan för att gå på bio. Vi ska se på Zack and Miri make a porno (tror jag den heter). Kan ju bli ganska intressant, hah ;)

Kanske tar och pluggar nu en stund för jag tror jag knappast orkar när jag kommer hem .. och ja, man skulle ju på samma gång kunna plocka undan alla saker som ligger här och där på golvet som att någon krigat i rummet. Fast så är det nästan jämt i mitt rum, borde verkligen skämmas, det tycker mamma iallafall. Man kan ju undra lite hur jag ska klara mig sen när jag flyttar hemifrån ... skaffa en städerska eller skärpa mig ? :D otroligt bra fråga. Nu ska jag iallafall fixa mig , gonatt ifall jag inte hör av mig mer !

fotopromenad, let's go !

(den här bjuder jag på, hade tyvärr inget annat just nu
eftersom jag lagrar allt annat på hårddisken)

Känns som en evighet sen jag steg upp, kanske för att jag vanligtvis stiger upp den här tiden eller ännu senare. Nåja, på fyra timmar har jag hunnit kolla en film och duscha .. egentligen inte mycket mer än så, haha :D menmen, nu tänkte jag äta något för jag är vrålhungrig. Sen ska jag ut på en kort fotopromenad, ser ju så mysigt ut nu när det har snöat lite inatt :)

Ska plugga lite ikväll, fortsätta med det som är kvar att göra på bloggen & kanske visa lite bilder om jag åstadkommer något fint under min promendad.

NY DESIGN

Hela eftermiddagen och hela kvällen har jag suttit med photoshop framför ögonen och klippt och klistrat i timmar. Jag har mixtrat ihop en ny header, tyckte verkligen det var dags med lite uppdatering här på bloggen. Har ju inte bytt på flera månader nu .. iallafall tog det en god stund innan jag äntligen kom fram till vilken färg hela designen skulle gå i. Med tålamod och lite kreativitet går det mesta. Jag vet inte om jag är sådär nöjd så jag skulle kunna säga "yes, det här är verkligen JAG" .. men tillräckligt nöjd för att behålla den tills vidare är jag nog.  

Tryck F5 om den gamla designen fortfarande hänger kvar. Hope you like it. Ska nog ännu göra lite förändringar i menyn & sådär allmänt bara. Ännu till ska det komma en ny "om mig"-sida, but be patient .. I'm working on it :)

EDIT : det kan vara lite rörigt här på bloggen innan jag hunnit fixa allt,
men det fixar sig så fort jag hinner med allt !

planer för dagen


Lördag, och ännu åtta dagar kvar av lovet. Undras vad man ska hitta på nu dessa dagar .. men ikväll blir det iallafall att åka till Sofia i övermalax. Vet absolut inte vad vi ska göra, fick bara höra att vi flicks ska dit ikväll. Men vi kommer alltid på något roligt, hiih.

Tog fram alla mattepapper för en stund sen för att plugga liite. Har ju glömt det mesta nu när det var så länge sen jag räknade något. Glad blev man ju när svaren blev rätta direkt på första försöket, så lite stolt får man ju vara, med tanke på hur mycket jag hatar ämnet. Men det händer väl inte något speciellt idag annars, förutom att jag drar mig till sofia senare ikväll.

we can be bad too

Gårdagskvällen med tjejerna blev en höjdare. Vi hade inte träffats på så länge så nu när vi äntligen var samlade igen blev det extra roligt. Vi åt en god middag med kycklingfilé och gratäng .. plus sallad som vi höll på att glömma bort. Sen kollade vi två filmer, prom night och the house bunny. Råkade slumra till lite när vi kollade den sistnämnda, så otroligt typiskt mig. Resten av kvällen gick åt att busa med Donnes självutlösare, och det var först humor i högsta grad. Det blev gälikväll istället för myskväll .. fast det blir nog aldrig enligt våra planer, det blir bättre än så.

Här kommer ett par bilder från kvällen iallafall, kanske dyker upp mera sen annars får ni kika in HÄR också om ni är riktigt nyfikna.



2 januari

Har suttit och kollat på en massa bilder i säkert en timme nu, jag som tänkte göra det snabbt bara och sen laga lite mat åt mig. Äter mina punschbollar som jag inte orkade äta upp på nyårsafton, men dom får bli min frukost tills vidare. Efter att ja skrivit det här ska jag nog skaffa fram lite ordentlig mat åt mig och bror .. vi är ensamma hemma idag verkar det som. Mamma jobbar idag & pappa är spårlöst försvunnen, säkert åkt till farmor eller något i den stilen.

Flicksen kommer hit ikväll, vi ska laga god middag & sen blir det mys med filmer, filtar och ljus. Alla har en arbetsuppgift & jag står för snacksen & filmerna .. så jag ska väl springa till butiken sen då morsan kommer hem. Sen måste jag ännu hinna i duschen, städa, fixa filmer och kanske ännu ut och gå när mamma kommer hem. Får se hur jag lyckas med det, har ju suttit här i två timmar redan och inte fått nånting gjort. japphej som pojk skulle sagt. :)

händelserikt lov, eller inte



Min promenad med morsan var väldigt snuvig & kall. Tänk hur mycket man klagar nu på kylan då det knappt är fem minusgrader.. åtminstone om man jämför med för några år sen när det var så kallt att håret blev helt vitt av kylan. Då var det minsann kallt. Yep, jag har ju mina små funderingar.

Äntligen ska det hända något på jullovet .. satt nyss och skickade med jenny & hon sa att vi inte gjort något sen vi var hos henne sist. Vilket var evigheter sen känns det som, även om det var för lite mer än två veckor sen. Men ändå, jag trodde vi skulle hitta på massor under lovet,  men nu har deras halva lov åkt i absolut ingenting och vi har ännu inte gjort något. Antagligen är vi hos mig imorgon kväll. Men nu ska jag se om jag kan få ihop en liten sammanfattning av det gångna året, så ni får vänta och se om det dyker upp något sånt snart :)

en god start på året



God morgon säger jag nu ! Klockan är typ halv tre och jag är nyvaken, haha :D den senaste veckan har jag blivit ganska bra på att sova länge, eller så är det bara för att jag inte orkar dra mig ur soffan.

Eftersom det är ny månad nu tänkte jag ta och fixa arkivet här på bloggen lite snabbt. Funderar på att lägga in för hela året så behöver jag inte göra det varje månad sen. Men .. idag händer väl inget speciellt för min del, ska röja upp i mitt rum & gå på en promenad med morsan, plus att Donne följer med oss ! :) (Donatello/Donne är kameran för er som inte visste, tihi) Känns så trist att sitta hemma nu när jag gjort det redan halva lovet, så jag ska se sen om nån vill hitta på något också. Dessutom måste jag ta mig an mattepluggandet snart också, annars kommer det helt klart lämna till sista dagen innan provet.

första januari tvåtusennio


Jag är nästan hundra på att den största delen av er som skulle få det här framför er skulle nafsa i sig allt nästan direkt ..
hah, jag gav nästan upp redan vid synen. Jag är långt ifrån en chokladfantast.

Sitter på min brors dator nu, det var nära att jag fick nervsammanbrott pga min dator.  Det är något allvarligt fel med den & jag vill inte att det ska bli värre så jag försöker hålla mig undan tills vidare. Ines är i stan och kommer hem först imorgon, men han har själv lovat att fixa min dator sen när han skaffat vad som behövs. Den ska formateras om antar jag.

Hey förresten, jag är klar med en design till bloggen nu. Största problemet är ju att jag inte kan lägga in den pga min dator, once again. För slö & jag har inte tid att fixa det på så kort tid NU. Dessutom vet jag inte om jag är nöjd, men det är jag väl aldrig egentligen. Hehu. Men tänkte iallafall dra fram photoshop nu en stund, kanske kolla lite film ännu & först efter det ska jag joina min soffa för natten, om jag är trött vill säga.

I princip kan man ju säga att jag har ett liiitet nyårslöfte trots allt .. jag har lovat min morsa att vi varje dag ska gå ett varv runt malax & det skulle vara otroligt bra för min del om jag höll löftet. Om jag inte glömt det hela redan imorgon så tar jag med henne på en promenad INNAN jag blivit fastklistrad i datorn vilket oftast händer.