Tumme ner för sonera

Nu börjar resväskorna vara färdigpackade, några saker fattas ännu... just i år tycker jag inte alls om att packa. Det känns mest dåligt, men jag vet att det blir bra. Det måste jag intala mig själv.

Och den lilla datorn som jag egentligen köpt för att kunna hålla kontakt med folk och ha lite sysselsättning under de tråkiga dagarna den ska också med... men ett problem har uppstått. När jag köpte den köpte jag på samma gång Soneras trådlösa bredband, som de lovade skulle funka utomlands bortsett från att det blir två/tre gånger dyrare. Men nu känner jag mig smått bedragen för det visar sig att det kan bli flera tusen i slutändan... måste ringa dit och se om det verkligen stämmer.

Jag har aldrig gillat Sonera, nu vet jag varför. Smått besviken är jag.

it's never been this way before

Den här sommaren är ingen höjdare kan jag säga er. Det enda roliga var den allmänna avslutningshelgen och de få dagar jag hunnit umgås med världens finaste pojke. Och inte blir den bättre... kanske smått. Jag ska bara bli väldigt brun och träffa folk jag inte träffat på ett helt år, det sistnämnda känns grymt.

Ett tag var det 40 grader i solen (Finland var det ja!) och ändå sitter jag inomhus och ruttnar av tristess. Jag tror jag ska fortsätta med det hela kvällen för inte lär jag få lägga ett steg utanför vår tomt idag heller... bara den korta trip till stan när min bror kör hem flickvännen.

Jag har inte läst GLÖD på evigheter, det saknar jag... men nu gäller det!

One million things to do

En resa innebär så mycket mera än bara "att resa".  Jag känner mig redan nu stressad över att jag inte ska hinna med allting som ska göras innan även om det är tio dagar kvar.

Miljoner saker kvar känns det som... måste in till stan och köpa en hel del ännu, men tur är väl det att jag är ledig hela nästa vecka förutom just fredag när vi åker. Hade ändå tänkt att jag tar mig in till stan den dagen och träffar Nicklas en sista gång ännu (väldigtjättemegaSNYFT), känns jobbigt men jag vet att vi klarar det... there's too much love in it ;) hihi. Man måste ju tro på något för att det ska gå! Snart har vi hållit ihop i åtta hela månader och vet ni, det känns inte alls länge.

Två flugor i en smäll

Eftersom jag levt i någon helt annan värld med tankarna på sistone glömde jag helt bort att mamma fyller på söndag. Så när jag kom att tänka på det kände jag hur paniken sakta men säkert började stiga upp i hjärnan... ingen chans att jag slipper in till stan innan det!

Tur var det att min bror (som igår kom hem med sin första bil), skulle till stan och köpa present till sin flickvän som fyller nästa vecka! Jag tog chansen att åka med, men oj vad mina ben fått lida idag. Är ganska säker på att jag aldrig varit såhär trött, inte på sistone iallafall. Nu ska jag platta håret innan jag lägger mig ännu, kanske ser någon film eller städar smått innan också. Men idag kan jag säga er att mitt packa-inför-resan-sug har ökat drastiskt! Tror resväskan åker fram väldigt snart :D puss gonatt!

Please don't stop the rain



Åh, så underbar... skulle kunna lyssna om och om igen!

Jag vet inte vad jag gjort men jag är limin (vad heter det på högsvenska? typ... muskel/träningsverk?) i hela kroppen. Precis sådär så jag knappt kan ta mig framåt. Haha... ännu är det fem arbetsdagar kvar innan resan, hur ska detta gå? Men ändå på något sätt är det skönt att jobba och sen veta när man handlar att det här är MINA pengar! Det är en helt annan känsla att shoppa när man själv jobbat ihop pengarna :)

Jag skulle behöva totalrensa datorn snart, den är så full av onödiga saker att jag inte ens kan använda photoshop längre (bokstavligen). Great... Nu sängen, Dawson's Creek och förhoppningsvis Nicklas(?) hih! :D

jag älskar dig

(Bild nummer ett är ganska häftig... inte i nuläget men skulle kunna bli om man utvecklar den till något.
Nu har jag sånadär gammaldags/färglösa/smått slitna bilder i tanken. Kanske något för en regning dag! :D)

Midsommarhelgen tillbringades i princip bara hemma, vissa bortresta & andra orkar inte göra något... eller så finns det helt enkelt inget att göra! Men gårdagen var åtminstone lite mera händelserik, jag åkte in till stan och köpte något smått på rean som pågår just nu.. bl.a. ett par gudomliga skor som jag blev smått kär i.

Resten av dagen umgicks jag med världens bästa pojkvän! Hihi, vi satt på en något avskiljd brygga i en evighet (kändes det som) och hade det smått mysig. Det var en så otroligt underbar dag att jag inte kan beskriva det, jag är grymt nykär nu. Du gör mig lyckligare än någon annan. Puss!

All världens värk

För en gångs skull visar sig solen, andra gången på hela sommarlovet ännu! Med allt regn som öst ner de senaste veckorna glömde jag helt bort hur underbart det var när solen var ivägen för ögonen och den underbara värmen... åh! Men snart drar jag till värmen och då ska det njutas, skulle kännas bra att komma hem grymt brun när alla andra suttit inomhus och bleknat hela sommaren! :D

Huvudvärk, fingervärk, trötthetsvärk, saknadsvärk. Jag mår bra... försöker i alla fall!


Kära dagbok

Tänker inte sitta och berätta om min dag varenda eviga dag, för det går endå ut på att åka iväg på jobb halv sju, kommer hem halv fyra, sover en stund och chillar resten av dagen. Idag träffade jag Jenny och Anela en sväng också, vi åt grillenmat och kollade film. And that's it.

Tänk att några få ord kan få människan att må så bra, tack Nicklas!

Utmaning: tretimmarsfilm!

Har äntligen tagit mig an utmaningen att se The Curious Case Of Benjamin Button, en tre-timmar lång film. Jag håller mig helst till de vanliga 1,5-timmars filmerna...men vad är bättre än filmtittande en så här mulen dag? Finns nog inget bättre skulle jag tro, bortsett från att umgås med världens bästa Nicklas förstås.

Den är rätt intressant, men man måste tänka lite extra själv för att förstå det hela. Tänkte ta en kort paus och hoppa i duschen, att skjuta upp det skulle inte vara så smart. Tänkte annars sitta och kolla massvis med film hela kvällen lång för imorgon bär det av till Vasklot och ett åttatimmars-pass igen. Men vad gör jag inte när jag behöver pengar!

En dator rikare


Bildkälla: Expert.fi

I fredags fick jag min första lön och direkt åkte jag för att bränna pengar! Nämnde i ett tidigare inlägg att det skulle passa bra med en minidator nu till resan... och det var precis vart pengarna åkte. Är väldigt nöjd fastän min lön försvann omedelbums.

Så nu när jag åker ner till Bosnien blir det förhoppningsvis inte så tomt här på bloggen som annars, har skaffat trådlöst nätverk och det borde funka även utomlands, fast lite dyrare blir det förstås! Tre veckor kvar tills resan... längtar mest till alla galna utekvällar med värkande fötter och massa fnitter, min morbror är någon annan jag längtar efter också. Det jag minst längtar efter är nog den där grymma Nicklas-saknaden som kommer drabba mig.

Men som Selja sa åt mig för någon dag sen, i ett bra förhållande måste man klara av en gigantisk saknad också.
Det vet jag att vi kan! Puss.

Money money money

Tänkte ge er en bildbomb från avslutningshelgen som tillbringades på Cecilias villa men tyvärr är min dator en liten skit utan minne :D och utan tillräckligt minne kan jag inte redigera bilderna och utan det blir det inga bilder. Sad but true.

Har några dagar funderat på vad jag borde lägga min lön på... nytt objektiv, ny dator, spara, kläder? Det är ett grymt svårt val kan jag säga er, men jag tror jag har bestämt mig nu faktiskt. Jag känner att jag inte orkar lägga en femhundring på något nytt objektiv till kameran just nu... kanske gör det efter resan. Men jag kom fram till att en minibärbar dator skulle vara perfekt till resan! Liten och inte alltför dyr, finns de som är strax över 200 euro och enligt mig är det superbilligt.

Så på fredag tror jag att jag åker in till stan, med förhoppningsvis mitt splitternya bankkort med massvis med pengar på det :D för någon stund sen fick jag ännu ett jobberbjudande.. synd bara att jag jobbar på annat håll. Känns som att allting flyter påååå nu,  pengarna bara flyger in :D hur underbart som helst och i början av juli borde jag ha tjänat något under tusen, wihooo!

Tummen ner

Efter en lång arbetsdag med massa spring har jag nu städat och fräschat upp mig lite. Jag är trots allt dödstrött så jag tänkte kolla på lite Dawson's Creek (igen, haha) och kanske sova en stund. Sedan hoppas jag att jag fått tillbaka lite av energin jag förlorat under dagen.

Tummen ner för tröga mejlsvarare.
Mitt tålamod är annars rätt bra men när det gäller att vänta på svaren på sina mejl är det en helt annan sak. Att vänta en-två dagar är tillräckligt... kom igen nudå.

Pengarna bara flyger in


Nu har jag äntligen fått mera arbetstimmar, så det blir nästan konstant jobb i tre veckor (minns inte precis hur det var). Så imorgon är det åtta-timmarsdag, samma gäller på torsdag och fredag. Fyra dagar nästa vecka, antagligen samma tider... och tredje veckan är lite oklar eller så minns jag inte hur det var bara.

Tummen upp för jobb säger jag bara, har suttit och klagat de senaste dagarna om att det är så trist att sitta hemma hela dagarna. Med tanke på att jag helt plötsligt börjat dammsuga hela huset och laga seriös mat åt hela familjen förklarar väl allting. Orkar inte sitta still :D

...imorgon var det tänkt att åka och solbada till stan om vädret tillåter, kanske även tälta. För mig som jobbar blir det krångligt, men förhoppningvis kan också jag ta del av det efter jobbet!

Need to clear my head

Nu är den nya headern på plats och ju mer jag pillade med bloggen desto mindre tyckte jag om den. Men som sagt är den tillfällig, och visst finns det några smågrejer att fixa, som bilderna i menyn och datum/tid ska flyttas. OCH SÅ VIDARE.

Nu lämnar jag allting, hur konstigt det än må se ut.
Ska ut på en lång löptur och idag ska jag inte tänka "börjar springa vid nästa lyktstolpe" nej idag ska jag pressa kroppen... för det är ju så man lyckas. Det märkte jag sist jag sprang vilket var en god tid sedan. Puss.

Renovering snart

Imorgon ska det komma upp en ny header... en tillfällig, tills kreativiteten är på topp igen.
Gjorde den på en kvart kanske så det är nog inga dunderverk kan jag väl säga direkt.

Gonatt!

Måsattack på Sandö


Vår lilla stadstur var rätt mysig. Tog en fika vid Wayne's, för en gångs skull kunde man sitta ute utan att frysa rumpan av sig... grymt skönt med andra ord. Senare inhandlade vi också lite käk och begav oss till lilla Sandö för att ta det lugnt bara. De galna måsarna joinade oss, vi var snälla och bjöd lite mat åt dem också.

Dagen avslutades med en liten tur till Paradise Beach... inga bilder från dagen bortsett från ett antal fågelbilder och lite misslyckade försök att fånga alla fint i bild. Så dessa bjuder jag på hah. På onsdag blir det kanske en hel dag på stranden om vi inte campar förstås. Får hoppas vädret är med oss då!

Stay with me honey, stay with me.


Världens snyggaste par alltså, haha ....
Och det här med miner är jag expert på, finns absolut inte en normal bild på mig tagen av Nicklas.

Allt är så sjukt bra nu, bortsett från att jag saknar min pojke mer än vad jag klarar av. Underbart att vara ledig, underbart med långa turer på vespan.. underbart bara att sitta och glo hela dagen för sig själv. Jag bokstavligen älskar livet just nu även nedgångarna känns bra. Och snaart ska jag få börja jobba, hur bra som helst. Tycker inte om att sitta hemma hela dagarna!

Roadtrip to Vasa!



Jag älskar de här bilderna så grymt fina färger i dem, speciellt när det är så otydligt i bakgrunden. Nicklas snart tar vi nog en ordentlig fotosession, hah ;) Och jag älskar personen i bild.

Blev lite brottåm nu, ska äta, duscha och fixa mig tills ett-tiden för då åker jag in till stan med några tjejer. Med vesporna! Woho, livet är så underbart just nu :D hihiii, och nicklas du är bäst!

Beautiful day


Gårdagen tillbringades i stan med två helt underbara människor, Nicklas och Angelica.
Det är grymt skönt att komma hemifrån och varva ner lite ibland. Det behövs verkligen vissa dagar...

De senaste dagarna har mina föräldrar kommit fram till att vi ska åka ner till Bosnien i sommar också, ett par veckor iallafall. Jag älskar verkligen att åka dit, det är så underbart... speciellt när vi har så dåligt väder i Finland. Men på grund av att jag har världens bästa pojkvän här känns det inte speciellt frestande att åka bort fyra hela veckor. Ska göra det bästa utav det ändå.

Fyra veckor kvar i Finland då va... och så grymt mycket jag vill hinna med ännu!
Wasalandia toppar listan förstås, haha :D

Suddenly it fell apart



You'll be so high you'll be flying.


Låg och kollade Dawsons's Creek till fem imorse och i ett avsnitt spelades den här låten.
Och alla vet ju att jag är svag för såhär fina melodier.


Hittade en sommarjobbsannons i tidningen för någon dag sen..
och nu funderar jag på om jag ska ansöka eller inte.
Fem euro i timmen, högst tre timmar per uppdrag. Känns inte värt slitet, men bättre än ingenting va?`Och dessutom är det inte garanterat att man får flera uppdrag... ansöka eller inte, det är frågan.

Idag är planen att skriva klart texten till Julkalenderartikeln och kanske berätta något om vår lilla wildlife-weekend på Cecilias villa, med några stämningsfulla bilder. Men det känns som att det inte kommer bli av, för hur mycket tid man än har nu när man är ledig så räcker det ändå inte till. Tiden bara rusar iväg och i slutändan är dagarna så upp&ner att man inte längre vet vilken dag det är... vilket jag inte vet just nu. Haha.

(och vart försvann det fina sommarvädret vi hade där på villan!?)

Julkalenderinspelningar i Gamla Vasa


(Jag har inte rätten att publicera bilder från julkalenderinspelningen, det har däremot Eos. Men denna kan jag väl ändå få dra med här, fokusen ligger ju på blommorna och inte på människorna.)

När vi på Måndagen satt och solade på bryggan ringde Anders från Eos och frågade om jag ville åka till Gamla Vasa och göra ett reportage om julkalenderinspelningarna.. varför skulle jag sumpa den chansen? Så igår drog jag iväg på min dundervespa till den gamla staden med kameran på axeln och skrivblocket i handen!

Det kan väl låta tråkigt med julkalenderinspelningar, MEN det var otroligt intressant faktiskt! Det var så grym känsla där, man blev glad bara av att se på deras kläder vilka var ganska sagolika och färggranna. Och själva julkalenderstoryn var intressant, kanske jag tar mig en titt på den i jul jag också. Haha...