Fortsätter med träningen

Precis som jag nämnde i inlägget under ska jag börja träna. Inte kan man sitta inne hela dagarna heller! Började allting igår med att åka till simhallen, insåg tyvärr att att min kondis var sämre än jag anat. Tror inte ens jag klarade 10 meter utan paus... var det ens fem? Skäms!

Nu har jag just kommit från en två kilometers promenad och imorgon fortsätter jag med cykling! Ska nämligen fota Sofia imorgon och då kan man passa på att cykla till henne... två flugor i en smäll med andra ord!

Idag har jag även ätit en apelsin och en kiwi, jag äter ALDRIG frukt. Endast om någon ger mig. Nu sitter jag här med ännu en apelsin och ser på American Idol. Känns som en skön kväll.

Börjar träna!

Sitter i sängen med en portion glass med digestivekex i, så underbart gott! Funderar om jag skulle droppa lite honung över det också... med andra ord är detta mitt kvällsmål. Mums!

Imorgon bär det av till simhallen med världens bästa pojke! Oj vad jag ska simma, har längtat hela veckan.
Imorgon börjar jag nämligen träna på allvar... ska försöka åtminstone. Simning två gånger i veckan, promenader på helgerna, situps för magens skull på kvällarna och till våren ska jag börja springa!

Med tanke på hur bra jag känner min ork kommer detta aldrig funka, men jag har alltid älskat att simma så det ska nog gå bra så länge någon hämtar hem mig efteråt. Håll tummarna för min skull!

Huvudvärk

Jag har aldrig haft huvudvärk. Inte när jag varit sjuk, inte när jag suttit framför datorn för länge och absolut inte när jag varit stressad. Pojken min skrattar alltid när jag säger sådär, men det ÄR sant... har väl helt enkelt varit lite "friskare" på den fronten än andra, tur med andra ord.

Dock slog det till ordentligt när jag sist var sjuk. Två dagar av värk, var så nära tårarna då. Sedan dess har det bara kommit och gått lite nu som då. Exempelvis idag fick jag en grym värk efter några timmar av hård koncentration framför datorn och det sitter i sig ännu, eftersom jag inte vill ta värktabletter.

Har inte kunnat skriva något på sistone, helt tom på ord av någon anledning. Får knappt fram orden nu med, just därför fortsätter jag med min designlista. Den börjar bli minimal nu och efter nästa vecka börjar jag ta emot nya beställningar förhoppningsvis. Med nya regler!

Sandras design

Ni anar inte vilken lättnad det är att avsluta en design och kontakta nästa person i listan.

Detta är Sandras design och besöka henne kan ni göra HÄR!

 

Nöjd eller inte? Jag vet inte, känns som att jag endast gjort smörja på sistone. Händer inget i min utveckling.

Ruta ett, om och om igen.


Marias design

Här har ni Marias design! Känns som att jag hållt på med den i evigheter, men nu är jag klar och hoppar direkt vidare till nästa design.

 

Marias design innehåller en meny under headern, något som är helt nytt för min del. Blev inte helt nöjd med dess utseende men det var ändå bra för att vara första försöket. Viktigast är att kunden är nöjd, som jag alltid säger!


Tillökning i kameraväskanSamma vecka som jag pausade från bloggen fick jag ett paket från Cyberphoto. Detta var vad paketet innehöll. När jag beställde batterigreppet var jag lite rädd att det skulle kännas klumpigt med det, men idag när jag testade kameran utan greppet kändes kameran helt plötsligt minimal så jag kan säga att jag absolut inte ångrar köpet!

Det var meningen att jag skulle testa den nya utrustningen med Sofia igår men med tanke på de isiga 20 minusgraderna plus en mindre härlig kall vind avbokade jag fotograferingen så vi siktar på nästa helg istället!

Fjärrutlösaren kom med batterigreppet = mycket billigare med andra ord. Och vem behöver inte en fjärrutlösare till kameran? Det är ett måste!

I'm back

Visste ni att det idag var min sista dag i yrkesskolan tills mitten av augusti? Minisommarlov kan vi kalla det. Med andra ord drar jag iväg på sex veckors praktik från nästa vecka och efter det sätter jag mig i gymnasiets bänkar igen för att försöka bli smartare.

Nu ska jag lägga in Marias design och senare ta det lugnt, behöver väl inte nämna att jag är tillbaka från min bloggpaus? Tror ni märkte det i samband med att ni började läsa. Ha en fin helg!

Paus

Det finns egentligen en hel del jag vill hinna skriva om, men har jag tid med något sånt? Absolut inte.
Just därför tar jag en officiell bloggpaus från idag till möjligtvis tisdag eller torsdag.

Så mycket som jag tjatat på sistone borde ändå alla veta varför jag tar paus. För er som inte hängt med är min helg och vecka proppfylld med skolarbete så det blir att sitta hemma hela helgen (igen) och läsa allt vad det går och resten av veckan går åt stress med oinlämnade grafiska uppgifter. Puh... give me a break.

Ogillar

Herrejestas med gymnasiet! Har läst och gjort läxor hela helgen och håller fortfarande på... det kommer hålla i sig till torsdagen (nästa vecka) när jag skriver mitt sista prov på en lång stund. Därför ska ingen förvänta sig någon aktiv Jag här på bloggen.

Kan inte min förökning i kameraväskan anlända NU? Can't wait...

Lördag med plugg och the cityHar praktiskt taget suttit i sängen hela dagen med psykologiboken och nu finskan! Känner mig duktig trots alla dessa pauser jag tagit. I samband med att jag läst psykologi har jag haft en liten The City-maraton med mig själv. Mycket trevligt!

Med en frukttallrik bestående av kiwi, vindruvor och ananas i famnen ska jag nu fortsätta lära mig nya finskaord till provet på tisdag och slänga på filmen My Best Friends Girl! Innan dagens slut ska jag ha femtio nya ord i mitt finska ordförråd, håller tummarna för att något mirakel ska hända och jag uppnår mitt mål.

Sofia i höstas

Bild från första fotosessionen med Sofia i höstas.

 

Roligt att se hur man utvecklas för varje gång man fotograferar. Detta var första gången jag faktiskt fotade en människa seriöst och ärligt talat tycker jag ändå jag fick en del bra bilder.

 

Övning ger färdighet som jag brukar säga, och visst stämmer det. Speciellt om man övar sig hela tiden. Därför ska jag så fort jag fått hem mina nya kameragrejer ta med Sofia och testa. Det blir antagligen nästa helg, och jag längtar verkligen!


James Blunt


Jag och Nicklas kom in på ämnet "James Blunt" idag. Vi höll båda med om att han har en del bra låtar och det påminde mig starkt om min högstadietid. Jag lyssnade på honom i massor, men lade honom på hyllan till slut och gav plats för nya favoriter.

James Blunt tror jag ändå alltid kommer vara en sådan som man aldrig tröttnar på, precis som Snow Patrol och en del andra. Vet inte om det finns en låt som jag inte gillar, bara en del jag gillar mer. Dessutom har han en förbannat grym röst... tänk om man skulle kunna sjunga så själv.

1973 är en låt som jag förr gillade extra mycket, det gör det fortfarande!

Fredag


Jag har haft problem med att logga in på blogg.se och jag är knappast den enda med det! Men nu!

Den här helgen har jag bestämt mig för att sitta hemma. Jag har förbannat mycket att göra faktiskt, så jag ska plugga och jobba på lite skoluppgifter som jag hamnat efter med. Så med andra ord är det min plan för den här helgen.

Jag ska nu förhoppningsvis hinna klart med Marias design och kanske om jag hinner se någon film ikväll. En välförtjänt helg lär detta allt bli.


SvartvittNär jag för någon dag sen redigerade lite bilder kärade jag ner mig i svartvita fotografier! Helt oväntat, jag som annars alltid kör på färg... men hur fin är inte den första bilden ändå? (Bortsett från avsiktligt överredigerade bilder)

När jag ser igenom gamla bilder jag redigerat ser man att jag redigerade med överdriven kontrast och alldeles för mycket färg. Hujdå! Bra man lär sig av misstag, jag försöker i fortsättningen se till att inte överredigera utan få det att se naturligt ut. Det är väl trots allt det man strävar efter i många av fallen?

Ps. Jag väntar tillökning i kameraväskan! Berättar vad exakt det är någon annan gång, tills dess får ni gissa om ni vill! Själv väntar jag med spänning, ni vill inte ens veta hur ivrig jag är nu och då hoppas jag att jag gjorde rätt val med detta.

Januari - Månadsresumé

 

Ps. Eftersom jag bokstavligen har guldfiskminne ska jag försöka göra en liten resumé vid varje månads slut för att inte glömma bort det gångna året. Skulle skrivit en årsresumé för 2009 innan, men det sket sig. Varför? Jag hade ingen aning om vad som hade hänt under året som gått!