Finland i mitt hjärta ♥Det har aldrig kännts så här bra att få åka hem till lilla Finland. Kära Finland
Man lär sig uppskatta sitt hem mera när man är ifrån det en längre tid. Får ständigt frågan om var jag tycker det är bättre, här på balkan eller i Finland? Gissa en gång vad jag svarat varendaste gång jag fått den frågan!

Hur ska jag kunna tycka det är bättre här än i Finland där jag växt upp, levt hela mitt liv bortsett från de tre första åren. Det går inte. När jag kommer hit ser jag fel i varenda liten sak som händer eller som man gör.

- I Finland har vi kranvatten som smakar bättre än någon annan dryck, här på balkan dricker man inte kranvatten eftersom det finns för mycket kalk(?) i det - dvs. inte bra för kroppen. Det första jag gör när jag kommer hem till Finland är ALLTID att dricka vatten!
- Här finns det inte stora köpcentrum utan det är mest bara pyttesmå butiker där man knappt ens kan komma in, eller ja, marknader! Det finns inte heller ordentliga kläder att köpa när man väl är i behov av dem, antingen är de för fula för att man ens ska kunna tänka sig gå i dem, eller så är de märkeskläder man väl gillar fake. Jag har inte något emot fake märkeskläder men när  de t.ex. stavar Hugo Boss till Hugo Boos då överskrider det min tolerans.
- Att komma hit är som att gå tillbaka i tiden. I Finland är vi hundra år längre fram i utvecklingen än vad de är här. Som t.ex. förra året när vi skulle fråga efter mobilt bredband. Tror ni de hade den blekaste aning om vad det är? Nej.

Det finns verkligen så mycket jag skulle kunna rabbla upp som jag personligen stör mig på här men det får bli en annan gång. Ja, jag förstår att hela världen inte kan ha det lika bra som i Finland eller att vi ens är lika utvecklade hit och dit, det förstår jag verkligen. Men, det finns saker som inte någonsin kommer gå in i huvudet på mig.

Nästa gång vi hörs är jag hemma.
Äntligen hemma.
Tidigare skulle jag gapat om jag hört mig själv säga detta men lilla Finland ligger mig varmt om hjärtat. Är så tacksam över att jag fått bygga upp ett bättre liv där/här.

Kommentarer

oj, fy vad vacker bild! underbar (:

2010-08-03 19:00:08
Alexandros - http://alexandros.se/

Fina bilder du tar! Verkligen bra blogg :) Kolla gärna in min fotoblogg http://alexandros.se!

2010-09-03 21:22:58

Kommentera inlägget här:

NAMN
KOM IHÅG MIG?

E-POST (publiceras ej)


URL


KOMMENTAR HÄR


Trackback