Tips: Bilder som mouseover!


Fick en fråga av Stina hur man gör mouseover på bilder, som t.ex. denna bild. Tänkte egentligen länka till ett sådant tips, men roligare att visa själv ;) Själv lärde jag mig detta av Sanna, kika in hos henne för mera tips.

LÄGG IN DENNA KOD I KODMALLEN:

<script LANGUAGE="JavaScript">
<!--
// This is the implementation of SimpleSwap
// by Jehiah Czebotar
// Version 1.1 - June 10, 2005
// Distributed under Creative Commons
//
// Include this script on your page
// then make image rollovers simple like:
// <img src="/images/ss_img.gif" oversrc="/images/ss_img_over.gif">
//
// http://jehiah.com/archive/simple-swap
//

function SimpleSwap(el,which){
el.src=el.getAttribute(which || "origsrc");
}

function SimpleSwapSetup(){
var x = document.getElementsByTagName("img");
for (var i=0;i<x.length;i++){
var oversrc = x[i].getAttribute("oversrc");
if (!oversrc) continue;

// preload image
// comment the next two lines to disable image pre-loading
x[i].oversrc_img = new Image();
x[i].oversrc_img.src=oversrc;
// set event handlers
x[i].onmouseover = new Function("SimpleSwap(this,'oversrc');");
x[i].onmouseout = new Function("SimpleSwap(this);");
// save original src
x[i].setAttribute("origsrc",x[i].src);
}
}

var PreSimpleSwapOnload =(window.onload)? window.onload : function(){};
window.onload = function(){PreSimpleSwapOnload(); SimpleSwapSetup();}
//-->
</script>

OBS! Lägg in den i alla kodmallssidor; front page, entry page, category page, archive page.


1. Ladda upp två bilder som du vill ha mouseover på. Det är viktigt att de är lika stora.
OBS! Ladda inte upp dem direkt i inlägget!

2. Tryck på ändra redigerare så att textformateringspaletten försvinner
(byt aldrig redigerare under tiden du skriver inlägget!)
Skriv i inlägget <img src="första bildens url" oversrc="andra bildens url">

Om du vill ha bilden centrerad skriver du <center>BILDEN HÄR</center>
Radbyte efter bilden gör du med <BR>

Om du har några frågor angående detta är det bara att fråga!

Designhjälp!

Ja man undrar ju... Har designat gratis en tid nu, skrivit stort och tydligt i menyn "designhjälp"... men vaför får jag hela tiden frågor om jag designar åt andra? Är det verkligen så svårt att klicka på designhjälp-knappen i menyn för mera information? :)

För att förtydliga det: Kom tillbaka efter jul eller nyår om ni behöver hjälp! Jag har inte tid att lägga hela min fritid på detta, jag ber er, visst ni får gärna höra av er och säga att ni behöver hjälp. MEN jag lägger inte en enda person till på min lista. Jag menar inget dåligt, det gör mig sjukt glad att få beställningar, men som sagt är det för mycket just nu.

Tack för mig! :)

Måndag


Riktigt fint med motljus ibland, har aldrig fotat sånt nångång. Kanske borde ta och testa!

Bloggen får stå stilla idag tyvärr, jag ska läsa engelska och fortsätta med designerna!
Det sistnämna lär ta över min läxläsning som vanligt, haha :D

Söndag

Tror det börjar vara dags att hoppa i säng nu! Har utnyttjat min kreativitet till max idag vad det gäller designer. Mycket prat om sådant nuförtiden, men jag kan inte hjälpa det... är ju trots allt det jag sysslar med mest på min lediga tid!

Ser inte speciellt mycket fram emot veckan som kommer, mycket att göra blir det helt klart. Men det är nog bara att bita ihop och ta sig igenom allt arbete som väntar både i skolan och här på bloggen :) Sängen väntar på mig nu, puss på er!

Tidsoptimist


Vänta tills bloggen laddat klart, för musen sedan över bilden för att se skillnaden före och efter redigering.

Det fanns en helt bortglömd mapp med "skräpbilder" och vårbilder som jag aldrig kom på att redigera. Börjar längta till våren igen när jag ser hur löven just växt till sig på bilderna. Jag har fastnat lite i en redigeringsperiod när bilderna är blandade av mycket kontrast, svartvita och färgade områden. Ännu finare med bokeh i bakgrunden! :)

Klockan på bilden hittade jag bland massa löv i våras när jag var ute med kameran. Den symboliserar nog mig lite, jag är allt en tidsoptimist, gör allt i sista sekunden och försover mig mer än jag borde ;)

Time



Vänta tills bloggen laddat klart, för musen sedan över bilden för att se skillnaden före och efter redigering

Tog bara en helt vanlig bild, inget speciellt. Var mest för att testa det här med mousoverbilder! :) Funkade hur bra som helst. Blir antagligen att visa sådana bilder på detta sätt i framtiden ;) Jag gillar ju kontrastrika bilder, märks rätt bra i denna!

Söndagsplaner

God morgon kan jag väl börja med! Jag har nu uträttat mina söndagsbehov som består av att duscha, så nu är jag redo att börja jobba igen! Sade ju att jag skulle ta och visa lite redigeringar idag så jag börjar med det ;)

Ska väl fortsätta med designerna sedan, kanske göra någon skoluppgift och läsa lite engelska :) Fullt planerad dag med andra ord, men bättre än att ha tråkigt?

How I shine

Dagen har nog i stort sett bestått av att jag suttit med ögonen i Photoshop, tur nog är det så otroligt roligt när man gör bra ifrån sig! :) Imorgon funderade jag på att slänga upp ett par redigeringar ifall jag hinner med det...

Tänkte hoppa under täcket nu, slänga på en film och läsa lite engelska. Ordförhör på tisdag, bra att börja i tid när alla dagar är så fullt planerade nuförtiden. Det goda med det är väl att det aldrig blir tråkigt!

Cletas design!


Amanda bad mig göra en design åt CLETAS blogg där hon är med, deras blogg är privat (lösenordsskyddad) så jag länkar dem inte. Jag skulle inte ta emot flera beställningar, först efter jul, men hon ville inte ha något avancerat så jag gick med på att göra det direkt.

Två bilder och två texter är vad hon önskade ha med i headern, tog en knapp halvtimme innan designen var uppe så det var inte precis tidskrävande. Enkla designer kan ju bli hur snygga som helst, eller hur? ;)

Lördag

Sitter och vräker i mig Pandas chokladrussin, känner mig smått illamånde för tillfället och har just skrivit lite modersmål! Kanske tar en paus nu och designar en stund. En smått dyster dag, önskar nog jag haft pengar att åka med på New Moon ikväll, men hoppas ni har det bra ändå! :)


The time is now



Jag drömde om att gräset var grönt igen och himlen blå med en sol som värmde. Jag och Nicklas sprang runt på gräsmattan och jagade varann i värmen... tänk om det kunde vara så varmt nu?

Drömma sig bort för en stund skadar aldrig :) Jag borde ta och städa mitt explosionsdrabbade rum nu, bara jag skulle orka. Sådär annars har jag en ganska stor designuppgift att göra idag, den är lite annorlunda än tidigare designer jag gjort... så jag hoppas verkligen det blir bra. Ni får se resultatet sen ;)

Om du lämnade mig nu



Ännu en såndär fin låt som man aldrig tröttnar på...

Jag tror det börjar vara läggdags för min del. Sov ju högst fyra timmar inatt och höll på att somna på tangentbordet redan runt niotiden, fast efter en kvarts powernap blev jag pigg och satt med designer framför ögonen hela kvällen.

Tänkte jag skulle se lite The Hills eller Laguna Beach innan jag somnar eftersom jag varit så upptagen med annat på sistone att även det lämnat efter. Men det gör egentligen inte så mycket, jag kan ta igen det nu.

Nu hoppas jag på en kreativ och aktiv lördag! Det skulle verkligen behövas med tanke på vad jag "bokat in" :) Gonatt alla ni som fortfarande sitter framför datorn och stirrar ;)

Johannas design!

Johanna ville bara ha sitt namn i sin header och som bakgrund en bild på sig själv.
Väldigt enkel design som tog några knappa minuter att laga! Besök Johanna här.

Nu återstår nio designer till, det flyter verkligen på nu hah ;) Men som jag sagt antagligen tusen gånger redan, det är sjukt kul att hjälpa andra och märka hur snabbt man utvecklas!

Isabelles design!

För en lång tid sen mejlade Isabelle mig, nu har hon ääääntligen fått sin efterlängtade design. Förhoppningsvis blev hon nöjd, lät så iallafall :) Hon gav mig rätt fria händer men sade att hon gillade rosa och ville ha en rosett med i något hörn. Att få helt fria händer av någon man inte vet något om känns lite svårt, man vet inte riktigt vad personen i fråga kommer gilla. Man får helt enkelt kämpa tills kunden är nöjd :)

Isabelle fick också hjälp med kommentarsrutorna, en egen bloglovin- och en RSS-ikon.
Eftersom klockan visar lördag för min del säger jag än en gång grattis åt dig Isabelle, hon fyller nämligen 13 år idag på lördag ;)

Kärlek för glasyrmunkar


Det är antagligen ingen som känner till min kärlek till bakverk med glasyr, precis sån här glasyr. Skulle kunna äta i massor :D Sitter och mumsar på en god kinuski-glasyr-munk, eller ja under tiden jag laddade upp bilden försvann min bulle sakta men säkert.

Helgens planer består av plugg, designer och ja sova förhopningsvis! Hade nog gärna följt med och sett New Moon som jag blev bjuden på, men för tillfället räcker nog inte pengarna till :) Man kan se det från den ljusa sidan  → tio euro sparade!

Lät du henne komma närmre



Vissa låtar är verkligen så fina att man lätt skulle kunna fälla en tår. Speciellt vissa kvällar.
Sitter och lyssnar på den här låten om och om igen, visserligen är klockan alldeles för mycket men jag vill inte sova. Inte ikväll. Jag vill blunda och förflytta mig ett par dagar framåt, jag vill krama om någon så hårt att mina krafter tar slut. Jag vill så mycket...

Mera såhär fina låtar tack!

Hösten, mässan och designer

Ibland skulle jag nästan kunna säga att hösten är finare än sommaren, så otroligt fina färger man bemöts vart man än vänder sig. Synd att det varar så kort tid...

 

Idag åkte vi på Know How-mässan från skolan, precis lika tråkig som alla andra mässor. Eller ja, vissa kan faktiskt vara roliga. På sätt och vis hade det nog varit rätt skoj att agera fotograf vid VYI's bås under mässan :) Om man varit tvåspråkig ja...


Tänkte ta och fortsätta med allt vad innebär bloggdesigner nu. Jag märker att jag behöver en paus från det, börjar känna mig en aning stressad men det ska nog gå, bara ni som väntar en design har tålamod att vänta hur länge det än tar.

Onsdag

Det händer ibland att jag helt glömmer bort bilder jag tagit. För några dagar sen hittade jag en hel mapp med sådana bilder, bl.a. denna. Fotad med kitobjektivet. Såhär i efterhand blir jag lite imponerad över vad det faktiskt kunde åstadkomma, objektivet som jag aldrig gillade.

Man kan verkligen fråga sig hur jag som annars är rätt duktig på att komma i tid ändå försover mig tre gånger under... ja... två veckor? Hur lyckas man med det även om man har TRE klockor på väckning? Ja man undrar ju...

Direkt man försover sig känns det som att hela dagen är förstörd, även om man försöker göra det bästa av situationen.
Nåja, jag ska åtminstone försöka vara lite flitigare på lektionen så jag verkligen inte lämnar efter med jobbet. Lycka till säger jag bara.

En liten paus, återkommer såklart!

STOPP!

Japp, det är designerna det gäller. Det har bokstavligen haglat in beställningar de senaste dagarna och nu börjar det verkligen bli för mycket! Jag har hittills varit snäll och tackat ja åt er alla som hört av sig och stort tack till er som valde mig :) Jag vet att jag inte är jätteduktig på designa, men jag vill bara säga att ni som frågat verkligen har gjort mig SÅÅ otroligt glada. Grymt roligt att någon vill ha det JAG gör!

Dock tar jag bara en paus, åt er som jag lovat en design redan så kommer det helt klart bli en design. Men nu är det ca. 15 personer i kö och jag kan bara inte ta emot mera. Jag hoppas ni förstår att jag inte kan ägna hela min vardag åt att hjälpa er.

Ni som fortfarande vill ha en design får gärna mejla mig, men ni får antagligen den först efter jul då. I värsta fall kanske jag tar betalt sen efter julen, tror dock inte det. Tack så himla mycket alla ni som valt att samarbeta med mig, kom ihåg: det är NI som har hjälp mig bli bättre!

Hälsningar från VG...

Tisdagar är gymnasiedagar för min del så gissa var jag sitter just nu om inte i VG. Redan trött på det, men det är väl bara att bita ihop en stund. Kan väl trösta mig med att min nya dator är beställd och skärmen ska inköpas efter skolan idag.

Tack till både mina föräldrar och bror som hjälper mig få allting fixat! :)

Or so they say

Man kan väl inte annat än älska bokeh? :)

Efter en god skollunch bestående av fiskpinnar och potatis har man förhoppningsvis tillräckligt med krafter för att börja med helvetesuppgifterna vi har fått nu igen. Kanske man dock hinner klart om man jobbar 24/7. Inte ska man väl tappa hoppet genast?

Annars ska jag beställa nya delar till min nya dator idag, känns grymt bra! Mer än så har jag väl inte att säga, puss!

Lite hjälp åt Sally...


Gjorde en Bloglovin'-ikon åt Sally och hjälpte henne få in en kontakt-ruta.
En ny design åt en tjej på gång också... är en hel del just nu.

Snart måste jag väl pausa eller börja ta betalt så mycket som det haglat in på sistone!

Men roligt är det absolut!

Nathalies design!


Jag vet inte om jag någonsin slängt ihop en design så snabbt som denna! Tog en knapp halvtimme... och som sagt är det viktigaste att kunden är nöjd! ;) Denna design tillhör nu Nathalie!

Hon önskade tre bilder på rad i headern och ett vitt hjärta i ett av hörnen. En namnmärkning efter varje inlägg önskade hon sig också. Hjälpte även henne ändra ipoden i menyn.

Gossip girls nya meny!


Gossip Girl hörde av sig nu i veckan, hon ville bara ha lite hjälp med menyn så jag bestämde mig för att pressa in henne bland alla andra eftersom det var ett så litet jobb. Från en hel meny gjorde jag hennes meny i boxar med egna stora rubriker. Hon fick också lite hjälp med att lägga in en header som hon själv gjort!


Fotografi

En kanske inte så speciell bild från förra söndagen när jag fotograferade Sofia (och hon mig)... och snart ska jag nog ta mig i kragen och redigera bilderna på henne! Lägga upp några här också... snart, väldigt snart! Haha :)

Söndagsplaner

Idag blir det designskapande lite läxläsning och att ta det lugnt. Precis som en helt vanlig söndag.
Lär bli lite tomt här idag igen, men det blir bättre ;) Puss!

Ny dator... snart!

Jag har väldigt länge funderat på att köpa en ny dator, en mac var det frågan om från början men det blev till slut ändå en mycket billigare pc. Så nu har jag lagt undan pengar hela tiden och jobbat rumpan av mig hela höstlovet (och sommarlovet!) medan alla andra sovde, bara för att kunna köpa en bättre arbetsdator!

Så nu igår valde jag och min bror ut delarna så det är bara beställningen som väntar! Förhoppningsvis beställer jag redan i veckan :) Kommer verkligen kännas bra att slänga ut den här skräphögen jag sitter framför nu! Eller jag slänger den åt föräldrarna förstås! :D

Paranormal Activity



Igår tillbringade jag hela dagen med Nicklas, senare på kvällen gick vi på bio och såg på den mycket omtalade Paranormal Activity, årets mest skrämmande film sägs det.

Jag tycker om skräck för det mesta, speciellt kusilga är dessa "hemmagjorda" filmerna om vi säger så. Bl.a. The Blair Witch och just Paranormal Activity. Vad tyckte jag om filmen då? Uppfyllde den mest-skrämmande-filmen-kraven? Ärligt talat tyckte jag den var bra, bortsett från slutet tyckte jag inte att filmen var skrämmande i sig. De hemska tystnaderna var läskigare än något annat eftersom man inte visste om det mitt i allt skulle hoppa fram någon demon i rutan eller inte.

Även om jag säger att den inte var läskig vet jag inte om jag skulle kunna se den igen, jag fick verkligen rysningar i hela kroppen efteråt. Min natt var inte så fridfull heller kan man väl säga. Men ändå: Se den!

Jessies Design

Äntligen är Jessies design på plats! Hon ville ha flikar ovanför headern med tre popup-fönster som ni ser här ovanför. Headern skulle vara med bilder och bakgrunden vinröd och guldfärgad. Utgående från dessa önskemål fick Jessie en design som vi båda gillade, förhoppningsvis :) Hon fick också en Hiss & Diss-bild som jag antar ska användas i just den kategorin.

Var rätt mycket jobb med hennes design, men man kan aldrig få en utmaning för mycket ;)
Jag gjorde en design åt Jessie för inte så länge sen, och man ser ju att man redan nu har utvecklats smått. Grymt roligt när mina tidigare "kunder" kommer tillbaka :)

Det goda med att lyckas



Takida - Deadlock


Nu ska jag smått stolt dra mig från datorn till sängen. Har varit smått flitig med en design nu denna kväll, grymt nöjd denna gång. Kanske för att den påminner mig om den designen jag fick av Mimmi en gång i tiden som jag verkligen älskade! :)

Ska kanske ta och titta lite The Hills innan jag verkligen går och sover, äta lite, städa lite... ? Sitter här för mig själv och kan inte sluta le. Tänk att man kan bli så glad av att lyckas med något! :) Jag älskar när det går bra för mig, det är antagligen den bästa känslan efter att vara kär.

Onsdag


En absolut favorit från söndagen!

Jag och redigera bilder är ingen bra kombination, har helt enkelt inte haft tid eller ork med det denna vecka. Dock bjuder jag på denna som jag blev kär i direkt jag kikade på den i kameran.

Nu ska jag gå och äta "frukost", inte ätit på hela dagen men konstigt nog är jag inte sådär vrålhungrig som jag brukar vara. Efter det blir det städning och designer! Tror starkt på att jag och PS kommer vara mycket goda vänner ikväll.

Två bilder från fotograferingen





Medan jag fortsätter redigera resten av bilderna tänkte jag slänga in dessa två, båda fotade av Sofia A.
Olika redigeringar, fotade med  Canon EF 50 mm f/1.8 ll i Raw-format för den som undrar.




Btw

Idag förstörde jag min meny på kommentarssidan så det blir att sitta och fixa det ikväll. Annars fortsätter jag med en design och börjar redigera gårdagens bilder :)

Imorgon börjar kombin igen, dvs. en dag gymnasie per vecka. Men inte ska man klaga, bättre än fem dagar i veckan iallafall. Den här gången ska jag köra lite hårdare, satsa på bättre betyg. Säger man inte det till varje period och ändå skiter det sig?

Fotografering


Bild från senaste fotograferingen...

Sofia har anlänt och nu är det fotografering som gäller. Puss!

Goda kockkunskaper?


När jag får för mig att baka kan man nog säga att ett mirakel har inträffat. Dock är det inte alltid positivt, mina kockkunskaper är inte suveräna precis.... jag är en fara i köket, ibland åtminstone.

För ett par månader sen skulle jag smälta choklad men orkade inte göra det på spisen så jag fick en väldigt osmart idé att göra det i mikron. Lade chokladen i en plastskål och lät det gå några minuter. Märkväl jag gick och satte mig framför datorn i väntan på att det skulle bli färdigt. Kan någon gissa vad som hände? Jo, skålen smälte förståss... det rykte i hela köket och stank väldigt mycket efteråt. Hade jag väntat lite till hade jag antagligen bränt ner hela huset.

Idag däremot tänkte jag vara försiktig... vilket slutade med att jag så gott som glömde lägga i sockret och sekunden där efter tappade jag (mamma!) hela hushållspappersrullen i min smet... och lilla jag reagerade inte ens? Jag lovar, jag ska aldrig bli kock eller bagare av något slag. Och Nicklas du får laga mat åt oss i framtiden för det är väl ganska uppenbart vad som händer om jag ställer en fot i köket?

Mina kladdmuffins liknade mera stenmuffins till på köpet...

Fota i Raw eller inte?

 

Eftersom Sofia inte kunde komma tänkte jag väldigt snabbt och gick ut med donneboy.
Fem minuter senare var hela jag en isbit...

Jag funderar på om jag ska börja fota i Raw-format. Speciellt när jag fotar människor eller andra "viktiga" motiv... då syftar jag på allt annat än det vardagliga som middagar, fester och sådant... för det spelar inte så stor roll hur bilderna ser ut i dessa tillfällen. Bilden här ovan är i fotad raw med mitt fasta objektiv, egentligen mycket bra resultat. (Man kan väl inte annat än älska bakgrundsoskärpan?)


I väntan på Sofia...

Bjuder på en bild från förra gången jag och Sofia fotograferade.

Sofia borde komma snart om det inte skulle råka hända något som skulle ändra våra planer. I väntan på henne kan jag väl ta och... hm, kanske redigera några bilder från sist? :) Det skulle inte skada med tanke på att jag aldrig riktigt hann med det då och ändå är det sisådär två månader sen?

.... Ändrade planer, uppskjutet tills imorgon! :D Var nog beredd på att det skulle gå i kras. Så idag ska jag istället fortsätta med nästa design och trots allt fota lite! Puss

Hej mitt vinterland


När jag idag öppnade ögonen märkte jag att det var lite extra vitt mellan mina fördragna persienner. Att sekunden senare dra bort persiennerna och mötas av ett vitt vinterland kändes smått magiskt, speciellt med tanke på att jag i något inlägg längre tidigare hade önskat mig 15 cm mera snö.

Nu blev det ju lite klurigare hur fotograferingen ska gå idag, snö kan bli fint, men kylan är ett värre dilemma. Antagligen löser det sig och jag får hoppeligen fina resultat oavsett vad, klockan två har jag prickat in min lilla photoshoot med Sofia! :) Skulle kanske kunna ta och snabbplugga bländare och slutare innan hon kommer? Om jag skulle ha tiden till det...

Lindushiiis Design!

Igår sysslade jag med en design åt Lindushiii! Hon gav mig rätt fria händer men önskade sig runda kanter i headern och en urklippt bild på sig själv. Jag är ju inte världens bästa på att klippa ut men som jag så många gånger sagt: Övning ger färdighet! :) Sedan ville hon även ha nya Menykategorinamn (bilder) och kommentarsbubblor.

Kommentarsbubblorna var rätt kluriga men funkade till sist, tur nog. Så här i slutändan är jag nog lite smygnöjd.


Ps. för er som gillar The Hills & The City kan ju kika på Lindushiiis andra blogg-> Hills&City där man kan läsa allt mellan himmel och jord om just Tv-serierna och de medverkande.


Fredag

När tre av fyra personer i ett hushåll insjuknar i förkylningar av olika slag fasar man verkligen för att bli smittad. Nu skulle jag kunna sitta med munskydd och isolera mig i mitt rum tills skolan drar igång igen, för bli sjuk är det absolut sista jag behöver nu... var jag inte sjuk för någon vecka sen?

Har faktiskt så gott som isolerat mig i mitt rum idag, med tanke på att jag suttit i PS och på bloggen och kodat hela denna dag. Nu kan jag pusta ut efter en lång "arbetsdag". Tar och visar vad det blev till imorgon, är för trött nu. Annars var planen att jag skulle fota Sofia A imorgon, får hoppas det inte går i kras.

Puss & gonatt!

Vadå stor tunga?


Kan du inte ladda upp bilden med min stora tunga? Självklat, detta inlägg är bara för dig älskling!
Må bäst finaste, puss.

Stand here with me

Väldigt aktiva studerande, photo booth i all sin ära!

 

Första snön har anlänt och jag vet inte vad jag ska tycka, det skulle gärna fått snöa 15 cm till för jag gillar verkligen att sjunka ner genom första snön och höra hur det knakar under fötterna. Ogillar dock mycket de hala vägarna som snön brukar åstadkomma.

Ska snart börja avsluta kvällen, bara se lite Laguna Beach, läsa lite bloggar osv... och se till att inte försova mig igen. Ikväll ställer jag tre klockor på väckning, man borde väl vakna då?

 


Btw

Kvällar som dessa tänker jag alldeles för mycket, oroar mig för allt och ingenting. Beslutsångest, oro, rädsla och stress... behöver nog inte säga mera.

Snart bubblar jag sönder av dessa tankar. En kram är allt man önskar sig.

Sofias design


Igår avslutade jag Sofias design och detta var resultatet.
Hon ville ha en rosa design, med en bild, text och lite mönster. Och så blev det också.

Det verkar vara ganska "populärt" med rosa bloggdesigner... har jag konstaterat.

Sköna sönderslagna planer

Det är så otroligt typiskt att just när man verkligen tänker att "idag ska jag göra dittan & dattan" sen när man kommer hem sprängs planerna och man har ingenting att göra.

Idag tänkte jag "nu åker jag hem och fortsätter med Sofia E's design och börjar på nästa". Men när man kommer hem får man varken tag på den ena eller den andra. Egentligen mycket skönt eftersom jag tog mig en lite tupplur i väntan på kvällen och det är alltid skönt.

Så jag har absolut inte gjort något vettigt idag, and it feels good.

Kamera och fotografering


Har suttit den senaste halvtimmen och klickat med kameran, insåg hur mycket jag ogillar mitt kitobjektiv. Inställningarna blir helt kokko direkt man monterar fast det på kameran? :D Sen direkt jag byter tillbaka till mitt älskade fasta objektiv blir det suveräääna resultat.

Så här ett år efter mitt kamerainköp skäms jag nog en aning att jag inte ännu lärt mig desto mera om inställningarna än att hög ISO ska användas vid rörliga bilder och tvärtom. Enda jag vet. Och förstås ska man undivka använda blixt, så mycket det går åtminstone! Tycker jag. Men bländare och slutare, hur funktionerar dessa två? Absolut noll koll, haha. Nu babblar jag för mycket.

För att komma till det jag tänkte berätta: Jag och Sofia A har "bokat in" en fotografering på lördag! Nu vill jag bara ha något tema, känns trist annars. Kom med förslag! Om det finns någon levande själ där ute som orkar skriva en rad, eller två :) Puss!

18:02


För någon dag sen dök en låt upp i huvudet, från ingenstans! Och nu kunde jag inte låta bli att leta upp den, blev lite chockad att se hur gammal den egentligen är. Jag hade ju föreställt mig att den skulle vara från 90-talet.

Men det där I love you baby, and if it's quite alright, I need you baby är ju så underbart! Dock inte i denna version av låten. Egentligen kan vissa gamla låtar faktiskt vara fina, de äldre låtarna känns mera "äkta", nuförtiden finns det så mycket onödigt i musiken som inte är till så stor nytta ändå. Förr var musiken så "ren"...

Solveigs Design


Det var flera veckor sen Solveig hörde av sig, men först nu fick hon sin design. Äntligen kan man väl tänka sig.
Vet själv inte om jag är nöjd, vill ju alltid det ska bli så bra som möjligt. Som jag tidigare sagt är det viktigaste trots allt att kunden är nöjd! :)

Söndag

Jag passar på att göra klart min manual till Reklamgrafiken nu när min bror jobbar eftersom jag inte har tillgång till programmen annars. Dags att skaffa kanske? Egentligen är inte min ork på plats idag men är lite sent ute så det är väl bara att ta sig i kragen ett tag.

Dagen kommer antagligen bestå av en ny bloggdesign åt en tjej, lite dusch och promenader och nedräkning till morgondagen. Längtar att få träffa Nicklas igen och att få "provköra" mina nya skor... stövlar med andra ord.

Hej så länge!

Elins design!


I all tristess igår började jag med Elins design. Hon ville inte ha bilder med i headern och önskade sig sitt namn i graffiti-stil i olika färger. Så fick det även bli med en tegelvägg i headern som skulle passa till graffitistilen tyckte Elin. Och inte blev det värst dåligt trots allt, eller man lär sig genom att försöka! Viktigaste är förstås att "kunden" är nöjd :)

Jag vet att jag kan göra bättre ifrån mig, men som sagt övning ger färdighet! Får man hoppas ialf ...