Gott nytt år allesammans !

Innan jullovet hade satt igång var jag jämt trött, kom hem från skolan och sov bort resten av dagen. Nu när vi har lov är jag så otroligt pigg att jag knappt kan sova ordentligt, jag skulle kunna sitta vaken dagarna i ända utan att ens gäspa. Idag drog jag mig ur mina drömmar redan halv åtta tiden, och om det varit en vanlig dag hade det nog dröjt minst en kvart för att lyckas komma på fötter. Men så var inte fallet.

Åkte in till stan med elvans buss idag för att få vara lite med Nicklas innan det nya året sätter igång. Ett perfekt slut på året. Hem kom man fyratiden & sen åt jag lite god mat med mina föräldrar. Hade gärna tillbringat mitt nyår med flicksen men istället blir det bara hemmakväll för min del, med glögg & choklad i massor. Egentligen tycker jag det är minst lika bra.



Det smäller redan utanför mitt fönster, det är visst någon som inte orkar vänta med att skjuta sina raketer. Själv har jag i princip aldrig skjutit raketer, men alltid när fyrverkerierna sätter igång står jag som ett litet barn i fönstret och stirrar mig blind på alla fina färger som skjuts upp i himlen.

Det skulle hinna bli 2010 om jag skulle önska varenda kotte gott nytt år enskilt, så jag tar det enkla sättet och önskar alla gott nytt år här ! Jag sysslar inte med nyårslöften däremot hoppas jag varje år att det kommande året blir ännu mer händelserikt. Mer än så önskar eller hoppas jag inte på.


min nya kompis Donatello

Anledningen till varför det aldrig kommer upp nya inlägg här, åtminstone de senaste sju dagarna, är för att jag knappt kan logga in på bloggen eller någon annan sida heller för den delen. Igår när jag skulle skriva tog det en halv timme tills jag var inloggad och då hade jag redan tappat lusten & sent var det dessutom.

För mig var gårdagen hundra gånger bättre än julafton, även om det var mina egna pengar som löstes upp på nolltid så kändes det bra. Nu är också lilla jag en lycklig ägare till en systemkamera. Gårdagen tillbringades i stan med Anela och Nicklas, hem kom man med ett par byxor, en topp, kamera och nya tofflor. Hah, inte kan jag precis påstå att jag är missnöjd :) Resten av kvällen var jag med pojken min.
                
Det ska nog börja komma upp mera bilder nu, och jag ska väl börja jobba på en ny design också. Så fort min dator är i skick igen, ska rensa bort allt överflödigt skräp ikväll sen får vi se :) Det är knäppt att klockan snart har slagit fem och det enda vettiga jag hunnit med är att jag skaffat en kameraväska åt Donatello.

när en plan kraschar, kraschar alla

Min julafton var absolut inget jag förväntat mig i år. Släkten kom hit, vi åt middag och firade i stort sett bara min bror. Jag satt mest i mitt rum och tråkade för jag hatar stora släktsamlingar, så jag höll mig undan så gott det gick. En lite julklapp för min del blev det också i år, bestod mest av hudvårdsprodukter från Dove och Mary Kay, resten räknar jag inte upp. Kollade också en massa filmer för mig själv på julafton tills jag somnade nångång sent på morgonen.

På juldagen sov jag väldigt länge av någon konstig anledning, för när jag såg vad timvisaren blev jag otroligt förvånad. Halv fyra. Men jag orkade ändå inte dra mig ur min sköna soffa så jag låg och degade till sex sju nångång. Också då kollade jag film för mig själv. Åttatiden på kvällen fick jag lust att träffa Anela så vi bestämde oss för att gå ut och gå EN SVÄNG, märkväl. Vi möttes på halva vägen och gick först ett varv runt yttermalax & sen sa jag bara lite på skämt att vi lika bra kunde ta ett varv runt övermalax också. För jag trodde aldrig hon skulle gå med på det. Efter sisådär 10-15 km promenad kände vi oss ganska duktiga. Några skrik och skratt senare låg man återigen i sängen för att sedan vakna med en otrolig värk i låren dagen därpå.

Även julannandag tillbringades länge i sängen för att börja med, sen skickade Anela att hon skulle komma hit halv fyra tiden så då blev det först fart i mig. Hoppade snabbt i duschen, städade lite slarvigt och satte mig framför datorn och väntade på henne. Spelade kort med ines & johanna en stund, sen sydde Anela in ett par byxor åt mig för inga jag har just nu går att använda & sen testade hon göra en festuppsättning i mitt hår. Mer än så har väl inte hänt de senaste dagarna. Kan hända att jag gör något med tjejerna idag, annars vet jag inte vad jag gör. Jag och Anela hade planerat att åka in till stan idag, men tyvärr gick det inte. Så antagligen åker jag in på måndag, köper system, träffar pojk & sånt smått :)

en liten julhistoria


Jag har aldrig upplevt en riktig jul. Inte en sådan svenssonjul med hela släkten på besök, massa god mat, glädje och julklappar under granen.

Den första och bästa julen var för ganska länge sen, det var några år efter flytten till finland. Jag minns att alla hade gått och sova, fast jag vaknade mitt i natten. Jag drog med mig min bror till julgranen och där fick vi syn på vad tomten lämnat efter sig. Vi väckte våra föräldrar och sen sprang vi med snabba steg för att öppna våra klappar. Jag minns dessutom vad jag fick, det var en docka i stil med BabyBorn och en vit-rosa pyjamas med en söt nalle på magen. Det var nog en av mina lyckligaste jular.

Om någon skulle fråga mig idag vad julen är för mig skulle jag antagligen svarat att det bara är en vanlig helg med godare mat , en födelsedag för alla eller en överskattad tid på året.

if I had a voice I would sing

Gårdagen gick mest åt att kolla massa filmer och dricka en hel del varma drycker för att få halsen att må bättre. Om jag säger att jag knappt fick fram ord ur min mun så kan ni säkert tänka er hur illa min hals var. Jag är iallafall glad att jag inte blev så sjuk att jag skulle varit tvungen att ligga i sängen hela dagarna.

Jag har just vaknat och konstigt nog är jag hur pigg som helst fastän jag fick väldigt lite sömn inatt (lite för att jag ska orka en hel dag). Men nu ska jag åtminstone städa färdigt mitt rum som jag inte orkade med igår, fixa mig, äta något och sen dra iväg till stan. Med buss antagligen. Jag ska köpa något åt min bror som fyller på onsdag och på samma gång också träffa Nicklas. Fast vad köper man åt en 19-åring ? Ingen aning, om man frågar mig.

the three most beautiful words

Har varit ensam hemma utan att egentligen själv veta det. Mina föräldrar åkte till vår faster i närpes idag, och egentligen ville min morsa också att jag skulle följa med eftersom jag hälsat på dem högst tre gånger sen de flyttade dit, vilket är flera år sen tror jag. Men jag tycker inte alls om att åka dit så jag stannade hemma igen. Och det var ju bra val av mig för jag har sovit bort hela dagen på grund av min huvudvärk och feber. Nu mår jag trots allt lite bättre för både febern och huvudvärken är borta. Nu hoppas jag bara på att jag blir totally frisk tills måndagen så jag kan träffa min pojke utan att smitta honom.

Nu när också min bror är borta, hela natten dessutom, ska jag passa på att göra en skoluppgift som jag inte har lämnat in ännu. Får se hur jag lyckas, för jag brukar absolut inte ha någon inspiration när det verkligen behövs.

sjuk början på lovet

Idag vaknade man med ett dunkande huvud, feber och tårfyllda ögon. Jag har just dragit mig ur soffan och dragit på mej varma mjukiskläder för att inte frysa ihjäl. Dessutom drömde jag om att jag blev allvarligt sjuk, och se vad som hände. Sjuk men inte speciellt allvarligt. Nu ska jag göra frukost plus morsans mirakelsaft åt mig, det brukar faktiskt hjälpa om man börjar innan det blivit värre. Jag ska försöka ta det lugnt idag och inte anstränga mig, för jag vill inte tillbringa halva jullovet åt att ligga i sängen och dega.

JULLOVSPLANER

            
(gamla bilder, men det var de enda som passade in, hehu)
  • sova sova sooooova !
  • jag måste plugga till matteprov, ska höja vitsordet i januari
    och hoppas verkligen på att få bättre än vad jag fick i provet sist
  • träffa tjejerna & nicklas så mycket som jag hinner.
    det står högst på listan egentligen.
  • förnya bloggen med ny design och allt sånt där
  • KÖPA SYSTEMKAMERA
  • hoppas på att få fira nyår med älskling
    men det är absolut inget säkert med det.
  • jul och min brors födelsedag firas antagligen på
    något trevligt sätt här hemma också.
  • göra bokomslaget till grafisk kommunikation som jag har på hälft
Annars ska jag nog försöka ta det så lugnt jag kan bara för att sen orka fortsätta med skolan i januari igen. För just nu är jag så otroligt trött på allt skolarbete så man kan lugnt säga att jag behöver en liten paus från allting. Så egentligen blir det väl inga speciella händelser nu under lovet, men bättre än inget alls.

the jullov is here

Nu har det efterlängtade jullovet äntligen anlänt ! Ska bli skönt att inte behöva göra något i tre hela långa veckor nu, och usch vad jag ska sova :D tihihi. Idag var det julfest i skolan, ett kort program med massa tal, sång och lucia. Annars fick vi bara studiekorten och sen åkte jag och Nicklas in till stan med Angelica och Sofia. Först av allt sprang vi in till subway och åt, senare hittade vi geeeeelicka på stan igen & hjälpte henne hitta ett par julklappar.

Vi satt på Café Commerce i mer än en timme och bara pratade. Senare drog sig Viktor in till stan också, hände väl inte så mycket speciellt egentligen, men rätt skoj var det iallafall. Man måste vara med om situationen för att förstå det grymma i det. Egentligen var det meningen att jag skulle köpa något åt min bror som fyller på onsdag, men det gjorde jag inte så antagligen åker jag in till stan på måndag så får jag på samma gång också träffa Nicklas. Hoppas jag.

på tal om gud

Skolan bestod mest av att sitt och lyssna på föredrag och dricka glögg och äta choklad med vår klassföreståndare. Mysigt värre, haha. Nej men alltså, jag tyckte faktiskt det var rätt skoj, bättre än att räkna matte iallafall. Och sen av någon konstig anledning kom folket in på ämnet gud & jesus. Nästan lite komiskt att höra på när halva klassen plus en väldigt religiös lärare tjafsar om hur eva och adam kom till, vem som var först på jorden och blabla. Sen satt jag och zööt i skolan och väntade på att klockan skulle slå fyra och vi äntligen kunde åka hem.

Jag funderar starkt på att läsa geografi nästa period, egentilgen hade jag velat ta religion men jag har redan missat första kursen. Usch vad mycket skolsnack det blir nu, men det är det enda intressanta i mitt liv just nu. Haha, väldigt oseriöst. Jag har kämpat med det här inlägget i flera timmar nu så jag orkar inte precis berätta mera än såhär om dagen. Jag ska hoppa i säng nu , pussheeeej ! :)

tonight you look so pretty


Egentligen skulle jag kunna beskriva min skoldag som en otroligt lång berg-och dalbana. När jag vaknade imorse såg jag till och med fram emot att få ha antiken-presentationen men sen hände väl något och min iver sprack. På samhällan satt vi och spelade spel på nätet för alla var klara med sina presentationer, och fastän läraren sa åt oss att leta efter något på nätet lyssnade man inte precis. Konst&idéhistoria gick åt att göra klart det sista till vår presentation och sen fick vi presentera det. Jag har alltid hatat att stå inför klassen och prata, så när jag skulle läsa första bitarna av det hela stod jag och darrade som ett asplöv, speciellt i rösten. Matten gick åt att räkna & förstå index. Idag kände jag faktiskt att jag börjar förstå lite av det läraren pratar om. Fast imorgon blir det att dricka glögg och spela sällskapsspel istället för att räkna. WOHO :)

Jag hade planerat ihop min kväll lite kort & från början var det meningen att jag skulle skippa datorn totalt idag. Men sen kom jag på att jag måste skriva en personlig rapport i konst&idéhistoria och då tänkte jag först att jag kollar klart filmen som jag började se på igår & efter det skulle jag skriva min rapport. Men istället somnade jag mitt i filmen IGEN och sov bort hela kvällen som jag annars gör. Vaknade för en knapp timme sen & nu ska jag antagligen skriva rapporten jag tänkt skriva för ett antal timmar sen.

Give Me Your Strength

Det känns absolut inte bra att hela tiden ta emot skit för sina dåliga prestationer när man själv suttit och lärt sig av egen vilja i timtal bara för att prestera bra.

Gymnasiet var tråkigt, två prov som gick åt skogen. Tror jag ska anmäla mig till omtagningarna faktiskt. Sen gick jag in till stan och köpte en julklapp som tog mig evigheter att hitta, nu fattas bara en present åt min bror. Får se hur det går med den nu när jag är pank. Idag ska jag ta det lugnt, försöka mig på matteläxan & se om jag får något gjort till konst och idéhistoria. Just nu har jag sån jävla lust att bara vrida fram klockan ett par år tills jag är färdigutbildad, myndig, flyttat till en egen bostad och skaffat ordentligt jobb. Då skulle jag vara otroligt nöjd. Fyra dagar kvar i skolan sen hela tre veckor jullov, nu ska jag göra annat än det här.

Lördagsplaner

Det är ganska skrattretande att gå till sängs tidigt fastän man egentligen inte alls är trött och sen sova bort halva dagen därpå. Det är sånt som jag är bra på, så idag kommer jag antagligen inte alls hinna plugga för jag har annat att hinna med. Jag står för musiken ikväll så just nu sitter jag och bläddrar igenom ett hundratal låtar för att få ihop ett par skivor tills ikväll.

... Sen kommer jag väl bara hinna hoppa i duschen , springa till butiken och köpa lite dricka till ikväll & fixa mig. Får väl bara hoppas på att jag får skjuts dit ikväll också.

about us tonight

( james blunt har rätt fina texter egentligen, hehu )

Hade bara helt onödiga timmar i skolan idag, egentligen hade man kunnat stanna hemma och sova istället. Satt där och gjorde absolut ingenting, sen två sista timmarna satt jag och pojk och spelade super mario på nätet. Haha, ganska skrattretande måste jag erkänna. Minns att jag satt och spelade det så gott som varje dag när jag var mindre, tills vår stenålders nintendo gick sönder och vi gav bort alla spel.

Jag och Nicklas tog tolvans buss till malax, kollade någon film & halvt somnade så trött som jag var. Senare gick vi en runda runt malax också, fast kvällen blev inte så lång som planerat. Så nu ska jag nog snart ta itu med pluggandet igen & hoppas på att få in något vettigt i huvudet. Det är väl lite vad min helg kommer gå ut på, förutom att jag ska till Jenny halva kvällen imorgon. Men nu ska jag åtminstone försöka plugga, så puss på er.

nionde december nollåtta

Gymnasiedagarna är otroligt slöa nuförtiden, fast nästa vecka blir det mera fart i det. Två prov på måndag, vilket kom som en chock för de flesta, även mig. Jag som annars brukar ta och plugga dagen innan provet måste väl se det här som ett undantag nu, så redan igår började jag läsa på psykologin. Nästan så jag borde belönas. Plugga är precis vad jag ska göra hela veckan plus helgen, och jag hoppas verkligen det blir värt slitet.

Idag däremot blev det samhällspresentation, provutgivning i matematik & grupparbete om antiken. Provet var skrattretande dåligt och presentationen gick så som den absolut inte borde gå. Fast sånt tar man inte för hårt :) Bättre nästa gång då. Efter skolan skulle jag egentligen hem & jag hade dessutom stigit på bussen. Fast då ringde morsan och sa att jag skulle stiga av i solf istället och hoppa på bilen in till stan för att köpa nya skor åt mig. Sen när vi ändå var på gång valde jag också en jacka åt mig, som min kära mor bokstavligen hatade. Så idag åkte nog någon hundralapp hit och dit för min skull. Och nu är det bara några veckor kvar tills jag får lägga alla mina pengar på en ny kamera. Wohoo, fast ska jag vara ärlig är jag inte så sugen på den längre. Men suget kommer och går i de flesta situationer, även här. Nu ska jag se vad jag kan göra åt röran i mitt rum och sen ska jag plugga vidare. FETT NAJS som vissa skulle uttrycka det.

hej bara hej

Idag började vi filma en del till vår musikvideo som vi håller på med i skolan. Den kommer bli kass, men ännu är det bara början, för vi har inte precis lärt oss något ännu tycker jag. Det värsta är väl att vi är så liten grupp och alla av oss har så olika åsikter om allting så man får inte precis mycket gjort. Fast hittills har jag fått min vilja fram, så inte borde man klaga :) Annars har jag kännt mej ganska motiverad hela dagen förutom när vi hade matteprov för det gick så dåligt att jag nästan skäms, men jag var långt ifrån enda som hade svårt med det. Glad blir jag om jag får en etta. Hehu :)

Nu sitter jag på Ines' dator och gör en massa skoluppgifter, ganska skoj. Han är på Taitaja idag & kommer inte hem förens sent ikväll så jag har god tid på mig. Cyklade nyss i det här äckliga regnvädret till biblioteket för att lämna in en bok som jag aldrig orkat lämna in pga min lathet, och gissa vad ? Jag hade sån tur att det var stängt, plus att den feta boken inte rymdes i inlämningsfacket. Bättre lycka nästa gång säger jag bara. Nu ska jag nog ta och fortsätta med mina skoluppgifter !

Mattehjärna ? not really ..

Igår var det helt vanlig gymnasiedag, en väldigt slö en. Sen skulle Ines komma in till stan tretiden så jag satt i biblioteket och pluggade under tiden jag väntade på honom. För nuförtiden hatar jag att gå på stan, bokstavligen dessutom. Känns som att jag går på stan hela tiden så nu är jag så otroligt trött på det att jag inte ens orkar dra mig dit för att köpa nödvändiga saker. Bara om det är akut. Köpte bara en present åt farsan som fyller på söndag, annars gick jag, bror och johanna bara runt lite. Just före vi skulle ta sista bussen sprang vi in på en godisaffär och plockade åt oss lösgodis för sisådär tio euro. Haha, jag som annars aldrig äter godis. Resten av kvällen satt jag och gjorde en skoluppgift som jag egentligen inte ens behövt göra. Men ändå.

Just den här dagen känns som en evighet. Det värsta är att man aldrig får något gjort när man verkligen borde, orken vill inte precis hänga med hela tiden. Och idag var det första gången på väldigt länge som jag ansträngde mig på matten, kan ju bero på att vi har prov imorgon och jag fortfarande int förstår hälften om inte ännu mera. Så där avslöjade jag lite vad jag tänkte hitta på hela kvällen. Jag ska plugga matematik, hela kvällen, jag lovar. Fast nu är det bara en tidsfråga tills jag ger upp.