Jag drunknar i plugg

Bortsett från alla andra som ska ta det lugnt i helgen ska jag sitta och plugga mig genom den. Det suger verkligen för jag är helt utmattad av den gångna veckan och det är nu jag borde få vila ut.. men får jag det ? NEJ, verkligen inte. Känns som att jag kommer svimma vilken sekund som helst ...

Jag har verkligen tappat matlusten helt på sistone.. för bortsett från en liten bit kladdkaka har jag inte ätit något på mer än ett dygn. Så nu ska jag äta en rejäl frukost så jag orkar plugga resten av dagen, för en gångs skull känns det riktigt lockande :)

Stresshelg



SKOLAN
- psykologiplugg
- moddaplugg
- 3 textkompetenser
- en uppsats
- stressläsa en bok
- engelskaplugg
- finskaplugg

ÖVRIGT
- städa
- träffa folk
- invigning av moppesäsongen ( :D :D )
- sova sova sooooova !

... detta är i princip vad jag borde hinna med denna helg. Ser ju väldigt roligt ut, eller vad tycker du ? Nej absolut inte, med det är baara nio dagar kvar i gymnasiet sen blir det praktik. Åh vad jag längtar :D

Nu tänkte jag kolla någon film och äta kladdkaka med glass som jag för en gångs skull faktiskt lagat själv. Undras om jag lyckades.. jag är ju ganska bra på att misslyckas med vad jag än gör i köket.

We get it on most every night


Jag hatar känslan när något psykiskt trycker på i kroppen och du vet vad det beror på men ändå kan du inte berätta vad det är, inte ens erkänna för dig själv vad det handlar om. Lite så känner jag mig nu faktiskt.

Om tre veckor ska jag börja leva livet på allvar. Jag ska inte öppna en enda bok som påminner mig om den plågsamma gymnasietiden jag varit med om. Jag ska njuta fullt ut av praktiken och jag ser verkligen fram emot den. Det verkar verkligen bli sex otroligt sköna veckor med den där Anders på redaktionen ! Hah :D dom verkade så glada att jag ville komma dit.. men iofs vem skulle inte vara glad om dom skulle få en gratis arbetare till sitt företag ?

Men nu ska jag fokusera på nuet, plugga lite och hoppa i duschen efteråt om jag hinner. Gonatt

Dancing in the moonlight


Råkade höra denna här när jag och Angelica satt hos Tessa i fredags. Sen dess har den spelats om och om igen både i mitt huvud och i mina högtalare. Jag blir otroligt glad av den märkte jag så jag passar på att sprida glädjen åt er också.. även om inte alla funkar som jag ;) jag har börjat falla för oldies på sistone ...

What a mess


Skön helg, tyvärr är den snart slut och jag måste samla krafter för ännu en mardrömsvecka i gymnasiet. Jag bokstavligen HATAR det där,  inte bara för att det är så mycket att göra utan också för att stället är så litet och begränsat. Enda goda med det är att det är så nära stan.

Känner mig nästan lite stolt för vad jag åstadkommit idag även om det nästan inte är något alls. Skrivit uppsats och städat bara i princip.. och dammsugat så intensivt så jag hade sönder min brors skrivbordslampa. Shit happens säger jag bara, men lite dålig känner jag mig för det faktiskt.

Sofias design


Lördagen gick åt att hjälpa Sofia med hennes blogg. Enkelt men fint. Jag blev sugen på att göra en ny åt mig nu också, haha. Men det har jag inte tid med.. hursomhelst, besök Sofias blogg HÄR. Riktigt rar tjej måste jag säga :)

Fredag, love it

Värst vad tiden går idag, hinner ju inte med ! Men iallafall var det en ganska långtråkig skoldag och skön på samma gång.. men jag är ganska glad att jag klarat av halva gymnasieperioden nu. Har varit helt slutkörd på sistone och inte hunnit med något så nu i helgen gäller det att ta det så otroligt lugnt bara.

 Ikväll åker jag till Cecilia sover också där med några andra.. imorgon hoppas jag på en liten fotopromenad och måste skriva en uppsats också. Hursomhelst så kommer det bli otroligt skönt att varva ner igen, har stressat mig igenom hela veckan. Och vet ni, jag ska ta min dundervespa till cecilia tror jag, jag saaaaknar suset när man kör :D packa, klä på sig.. dra iväg ? trevlig kväll !

Våren börjar närma sig på riktigt nu

Första provet av sex är avklarat och jag är otroligt nöjd.. nu blir det att hårdplugga psykologi tills fredagen bara.
Rätt slapp dag, men är ändå så otroligt trött och jag känner mig inte ens bra. Igår blev en i klassen spysjuk, idag åkte ännu en till hem pga samma sak.. nästa är väl jag då ? Direkt jag steg på bussen hem kände jag den där äckliga behöver-spy-känslan i halsen och ännu därtill har jag grym tandvärk och kan knappt äta.

Har varit otroligt fint väder idag, känner verkligen att våren börjar närma sig nu ! Och snart får jag börja brumma på min lilla moppe, jag längtar ! :D men nu ska jag ta och äta min smörgås och sen plugga hela kvällen.

Knocking on heavens door


En fin låt som uppmuntrar, like it.

Objektiv och fjärrutlösare

      
Bild: Cyberphoto.se

Provade mig på porträttfotografering förra veckan och märkte hur kul det är. Nu vill jag fortsätta med det, men jag behöver ett bättre objektiv.. fast å andra sidan vill jag ha ett macroobjektiv istället. Zoomobjektiv skulle vara det andra alternativet. Men jag har tid att fundera på det till juli för först då blir det att köpa eftersom jag ska sommarjobba lite nu som då. Sen skulle det passa bra med en fjärrutlösare, fast en trådlös helst. Hittade en som skulle passa mig perfekt, hon denna bloggare  .. men jag tror det är väldigt liten chans att jag skulle vara "the one" som skulle få köpa.

Förvirrar mig själv nu angående alla objektiv.. när det finns så mycket att välja mellan skulle det vara bra att få testa dem innan man köper. För jag är ganska petig !

Friday the 13th


Satt just och funderade lite smått angående fredagen den 13.. vissa gör sån stor uppståndelse av det hela, men jag tror inte ens på något sånt. Men när jag började tänka på det lite närmare så slog mig tanken, det här är vad jag ska skriva om i orienteringsstudier ! Fredagen den 13, andar.. DET ÖVERNATURLIGA :D Tycker det är intressant med sådana saker, för på samma gång lär jag mig något nytt också. Ska göra det nu tror jag dessutom.

I helg händer inget, blir att plugga och kanske träffa lite folk bara.

Jag är helt ofattbart överlycklig

Känns som en evighet sen jag skrev av mig här. Men det känns så onödigt att sitta och rabbla upp massa vardagsprat om vad jag gjort under dagen, hur skolan har varit o s v ...

Så jag kan inte påstå att jag her något intressant att berätta om tiden som gått sen jag skrev sist. Blir mest att plugga tills alla bokstäver och siffror smälter ihop och man inte längre ser vad orden står för. Och igår var första riktigt lugna dagen på väldigt länge, en dag när jag tänkt skriva ner något här men ändå inte fått ihop något. Jag förberedde två bilder till ett inlägg och sen gick det inte att ladda upp ens.. går fortfarande inte. Stor suck här va.

Men något riktigt häftigt har hänt iallafall. Har äntligen fått ett JA angående praktiken ! Känns så jäkla skönt nu så behöver jag inte sitta och oroa mig om jag kommer få någon plats eller inte.. kan andas ut med andra ord. Kommer få vara på barntidningen EOS i sex veckor, och det verkar bli så himla kul. Dessutom verkar arbetet vara ganska mångsidigt också, så det blir inte att sitta på samma ställe med samma sak alla dagar. Ser verkligen fram emot det, bara 33 dagar kvar nu. Jag är totalt överlycklig, sådär så jag skulle kunna skrika mig hes :D :D

Love on the first floor



Don't be afraid for what's coming



Två ganska gamla bilder.. tog dem just när jag hade köpt min lilla donneboy. Skulle kunna bli riktigt fina om man gjorde lite extremredigering med dem.. typ såndär westernstil nivet ? :D eller cowboystil, ah jag har en tanke bakom det hela men jag kan inte förklara ! Hoppas någon fattar vad jag syftar på.

Hard to tell you even if you know ...

Jag vet inte vad som har hänt med mig under veckan men jag har iallafall lyckats göra pluggandet till en ROLIG sysselsättning :D enda sen jag kom hem igårkväll har jag suttit framme med alla böcker och anteckningar, markerat läst pluggat.. i samband med att jag kollat massa filmer och serier !

När jag haft yrkesperioder har det alltid varit så att jag inte alls tyckt om helgerna, mycket roligare att vara i skolan och umgås med folk även om alla arbetsuppgifter man fick där inte alltid var så himla roliga.. men bättre än att sitta hemma och dega. Men nu när gymnasiet har satt igång kommer jag uppskatta helgerna mycket mera, man har så mycket att göra under veckan med allt pluggas så man helt enkelt förtjänar en rejäl paus.

Tänkte ju uppdatera med några nya bilder här men oturen följer mig fortfarande. Går aldrig att ladda upp något när jag verkligen vill :(  suck. Ska kolla film nu, uppdaterar senare.

Pluggtalk

Känns riktigt onödigt att ens skriva något när de senaste dagarna har bestått av så mycket plugg och jag har inte alls orkat ta mig tiden och skriva något vettigt för att .. jag inte haft tid :> I skolan sitter man konstant och lyssnar på lärarna och skriver tills man får skrivkramp så handen nästan skriker efter hjälp. Sen när man kommer hem är det bara att dra fram böckerna och plugga hårt hela kvällen. Det är väl så mina veckor kommer se ut ännu i 25 otroligt långa dagar, om jag minns rätt.

Idag hade jag så gott som hela dagen perfekt planerad, men mina planer förstördes totalt genom att jag somnade och sov bort hela kvällen. Just därför jag fortfarande sitter här och försöker plugga, men jag kommer ingen vart. Men tänkte hoppa under mitt sköna täcke nu och sova en stund.. blir att hoppa i duschen innan skolan imorgon, för inte ens det hann jag med idag.

You're leaving me behind


Lär inte bli mycket av bloggen de sex veckor som väntar mig i gymnasiet, redan nu är jag fullproppad med uppgifter att göra och saker att läsa.. sådär så jag nästan skulle kunna ge upp nu direkt. Jag förstår mig inte på de som går där året runt.

Ska väl börja dra mig till sängen snart, när jag kom hem var jag dödstrött, tog en snabb dusch, pluggade .. och nu sitter jag här med saker kvar att göra ännu. Suck, men imorgon ska jag vara med min pojke så då behöver jag inte tänka på allt som ska göras hela dagen i princip. Vad tråkig jag är, nåja gonatt folket.

I used to laugh it off


Ibland känns det som att "folk" är helt långt borta, som i en egen värld när man egentligen har något otroligt viktigt på hjärtat. Jag antar att det är en känsla som kommer och går, men den finns där trots allt.

Det är något otroligt fint med stora bilder som jag absolut inte kan förklara, därför bjuder jag på en extra stor nu som jag själv tyckte blev riktigt bra utan massa extra redigeringar. Jag och bror satt och spelade monopol junior i nästan två timmar tills vi gav upp för att det aldrig tog slut.. nu har jag inte gjort ett dugg av det jag planerat göra, thanks to him. hah. Men nu ska jag försöka hoppa i säng, läsa lite före kanske bara :)

Rescue me

Jag är helt utmattad ärligt talat.. helst skulle jag lägga mig ner och sova tills imorgon nu. Redan efter en dag i gymnasiet känns det som att jag kommer vara helt död efter periodens slut. Vet inte alls vad jag ska berätta, för ingen orkar läsa om min dag, men iallafall åt jag och Nicklas lite i stan och sen traskade vi till Pau en stund bara för jag orkade inte åka hem. Och imoron ska jag åka och köpa nya skolböcker för pengar som jag skulle kunnat köpa dedär läckra byxorna som jag fick syn på i h&m idag :(

Nu ska jag kolla film för att komma på andra tankar och sen ska jag börja läsa boken till engelskan.. suck.

It's not the house, it's the stories that scare



Har varit krångel med bilduppladdningen idag igen.. men nu gott folk.
Det kommer komma bilder från gårdagen lite nu som då, här är några. Var riktigt svårt att få en bra bild på dessa söndriga fönster eftersom de var så högt uppe och jag slapp inte närmare än vad kameran kunde zooma.

Gillar den sista bilden, kanske just för att jag lyckades få närbild på det hela.. men iofs var ju fönstret någon meter ovanför mitt huvud så jag fick inte världens bästa vinkel på det. Nåja övning ger färdighet ...