31.10.2008


Tack för elva underbara månader.

När du för ett år sen sade att du ville lära känna mig bättre och umgås mera skulle jag aldrig ens vågat tro att jag idag, elva månader senare skulle sitta här med en allra bästa vän och pojkvän bredvid mig.

Jag älskar dig.

btw

Har inte haft lust att uppdatera när varken min hårddisk(inga bilder) eller dator(trög bilduppladdning) är i skick. Jag har blivit lovad en splitterny hårddisk av Geotrack eftersom den gamla var totalt förstörd, så nu får jag vänta i en månad "bara". Annars så håller jag på med en ny design, vilket inte går något vidare tack vare datorn (klageri klagera? :D)

En sak som gjorde mig glad i måndags var iallafall när Eos-tidningen damp ner i brevlådan. Egentligen är ju själva tidningen ganska liten i sig, men det känns ändå stort att se sitt eget jobb tryckt i en tidning. Nästa nummer blir väl ännu mer spännande, där kommer bland annat mitt syn på livet som invandrare i Finland vara med.

Jyväskylä i bilder!



Tvungen att passa på med ett långt bildinlägg nu när jag har en ordentlig dator framför mig, enjoy för det här var inte alls likt mig med så mycket bilder :D

btw

Har suttit och "slängt ihop" en presentation om Subway på 10 sidor nu i fyra timmar redan. Orkar inte bry mig desto mera om hur fult det ser ut, har inte tid att göra bättre ifrån mig.

Nu tänkte jag först kolla igenom bilderna från gårdagens trip till Jyväskylä och senare börja med den nya designen om jag hinner. Ska till Anela sextiden och fira hennes sjutton år.

ny design åt yourbexx

Bexx önskade sig en ny bloggdesign som skulle gå i rosa nyanser och ha runda kanter på headern. Förhoppningsvis fick hon vad hon hade hoppats på! :)

Det märks verkligen hur man utvecklas när man designar andras bloggar, man lägger kanske lite mera tanke på vad han/hon kommer tycka om eftersom man inte känner personen i fråga. När man gör åt sig själv vet man precis hur det ska vara så på sätt och vis är det nästan roligare att laga åt andra.

Det är otroligt roligt att se sitt eget verk på någon annans sida och framför allt dens glädje över att få något så fint. Så visst hoppas jag på att någon mer hör av sig så jag får utvecklas ännu mera! :)

 


how good can it be

Jag är antagligen världens sämsta sjuttonåring på att rita, framför allt på att illustrera! Fast när jag åstadkom detta "mästerverk" blev jag lite stolt, och min pojke satt bara och fnissade åt den.

Imorgon bär det av till Jyväskylä med alla svenska mediestuderanden, gratta mig om jag orkar stiga upp fem bara! ...om inte ännu tidigare, haha. I helgen ska jag försöka slänga ihop en ny design till bloggen, måste passa på medan min bror jobbar och jag har tillgång till en superdator, min dator kan om nån vecka dödförklaras.

Sist men inte minst: stort grattis till Anela som fyller 17 idag!


dödstrött


Bilden får stå som utfyllnad eftersom jag är för trött att tanka in bilderna från kameran just nu.

Känns som att jag sprungit maraton eller gjort något annat som verkligen skulle trötta ut mig tills inga krafter skulle vara kvar. Känner mig dödstrött för tillfället och det var ungefär bara det jag tänkte säga. Ska slänga mig på sängen bara en stund innan maten är klar, senare ikväll är det bloggdesign som står på schemat.

Sängen nästa

Tog en sväng till min kusin idag, hade räknat med att stanna en timme men istället kom jag hem flera timmar senare. Hon pluggade och jag satt och läste en tidning, senare tog vi en skön promenad i höstmörkret runt malax.

Jag har bäddat ner mig under mitt sköna täcke på sängen nu med datorn fastklistrad framför ögonen. Det är synd att mitt mobila bredband är så begränsat att det nästan bokstavligen tar hundra år innan man är inloggad på en sida. Annars hade jag gjort så mycket mer än det jag just nu planerar att göra: sova!

Nu längtar ja alltför mycket efter en ny dator, mina två nuvarande får slänga sig i väggen för slöhetens skull.

spindelfobi, javisst!

Idag fick Nicklas verkligen uppleva min spindelfobi. Vi var påväg till skolan, började först tolvtiden. Helt plötsligt säger jag åt honom vad fina färger det är på träden så jag drar snabbt fram kameran, ger min energidricka åt honom medan och han ställer den på något sorts plåttak.

Jag tar dessa bilder och blir väldigt nöjd men sen när jag ska ta min dricka når jag inte den utan måste ta i taket för att få tag i flaskan. Plötsligt upptäcker jag vad jag lagt handen på, en spindel! I nästa sekund har jag skrikit hjärtat ur halsgropen. Nicklas slänger sig bokstavligen på gatan och garvar ihjäl sig.

Kan väl erkänna att det var lite skämmande det här, kände mig löjlig. Tur nog var vi ensamma på gatan, haha. Trots allt är det lite svårt att förstå det roliga i det om man inte var med. De som har en fobi av något slag förstår mig kanske en aning bättre...

Godmorgon


Om en kvart ska jag springa iväg till bussen in till stan, nu sitter jag här med något som jag skulle kalla ett typiskt svenskt morgonmål: limpa med prickikorv på. Mums. Hinner annars inte äta innan jag åker iväg till skolan så jag passar på nu.

Jag drömde något om att vi skulle åka till Jyväskylä och jag hade helt glömt bort det så jag vet inte ens om jag hann med, det är väl mitt undermedvetna som varnar mig inför fredagen kanske. Haha.

Mer än så har jag inte att säga så vi tar det kort bara: Ha en bra dag!


miss you

Ibland saknar jag min morbror lite extra mycket. Önskar han vore här varje dag med mig, att han skulle kunna göra mig lika glad som alltid. Han har inte varit en så stor del av mitt liv än så länge eftersom det är otroligt långa vägar mellan oss, men när jag är med honom verkligen gör han allt för mig för att jag ska trivas. Men jag tror knappast det skulle vara samma sak om jag haft honom nära mig varje dag, man uppskattar väl inte sällskapet lika mycket då antar jag... but I still miss him.


Har varit hemma hela dagen igen, suttit med photoshop framför ögonen och försökt få ihop en ny design åt en tjej. Kreativiteten har legat på nollsträcket hela dagen, men jag tar nya tag imorgon och börjar från ett vitt ark igen.

Åker in till stan och lämnar min hårddisk på reparation innan skolan börjar. Ny period, med en hel del luckor i läseorningen. Känner på mig att detta blir en tuff period, har redan fått veta vad vi kommer syssla med i stort sett hela perioden och det verkar allt annat än roligt. På fredag åker vi alla mediastuderanden på en mässa i Jyväskylä, verkar intressant om jag ska vara ärlig. Men det får vi se på fredag.

Söndag


Jag vill börja fota mera, men ändå känns det som att tiden aldrig räcker till. Måste se vad Sofia har för sig de närmaste veckorna, planerade ju att köra en session graffiti i stan, men får se vad det blir av det :)

Har kännts smått ensamt att sitta hemma hela helgen helt själv, men det finns väl inte så mycket att välja mellan här i malax. Så den smällen får man helt enkelt ta!

come away with me

Att jag älskar lätt överredigerade bilder är knappast någon nyhet, och sådana här hamn/vatten/båt-bilder blir grymt fina med lite extra redigering i sig. Denna bild är allt en favorit i denna kategori före den här bilden som är omredigerad från dag till kväll.

Nu skulle det vara skönt med en powernap, låg till fem på morgonen och kollade the hills, steg upp runt elvatiden och började städa... känner mig bokstavligen som en zombie.


Lördag

Blir antagligen bara en lugn dag, skulle kunnat åka till Karperö på ungdomsdans med alla andra idag men det är inte lätt när man är fattigare än gatan. Trots allt känner jag ändå att det inte längre är min grej, tro det eller inte men jag känner mig för gammal för sådana happenings. Hade ändå gärna träffat alla på annat sätt.

Så mina planer för dagen är väl en ny design och att få bort ALLT från min externa hårdskiva, måste springa in på Geotrack och lämna den på reparation på måndag. Kanske jag bara inbillar mig felen men bättre att få den fixad medan grantin är i kraft ännu än att senare behöva betala för reparationen eller en helt ny hårdskiva.

Dagens elektronik är allt annat än hållbar, eller så är det fel på ägaren...

latmask

Har mest legat och degat på sängen hela dagen och ibland kan jag faktiskt säga att det inte alls är skönt att vara så lugn. Vissa gånger är det enbart jobbigt att ligga på sängen och vara för lat för att stiga upp.

En fin dag har det ändå varit, jag har ännu en del bilder jag vill visa men nej jag är för lat för att tanka in bilderna så jag tänkte parkera mig på sängen för natten och ta en film-serie-maraton för kvällen, tills jag somnar menar jag förstås! Imorgon blir det nya tag här på bloggen, ska börja med en ny design åt mig själv eller åt en annan tjej om hon har tänkt färdigt vad hon vill ha.

Gonatt!

btw

... i mitt rum är det kallare än i en frysbox, det kan jag lova er! Ändå sitter jag nu här framför min lilla dator med en fet gräddglassbit med choklad-nougatsmak i handen och ska just knäppa på the hills. Innan solen gått upp igen imorgon lär jag nog ha frysit ihjäl.

Lost


Gårdagen var fin på något sätt. Lite skola, lite långa stunder med min pojke och lite teater där på kvällen. När jag kom hem hade jag mycket att göra, dock somnade jag direkt. Jag vet inte om jag var den enda, men jag tyckte teatern vi såg på var riktigt bra! Svinalängorna var det, kändes så verkligt på ett sätt.

Nu har jag stirrat här i två timmar sen jag kom hem halvdöd, läst bloggar och tänkt djupa tankar. Ska ta och städa (tänk att jag aldrig kan lägga tillbaka saker när jag använt dem!?) och lägga mig på sängen och ta en liten The-Hills-maraton för kvällen. Känner mig så vilsen...

Hösten är här


Canon EOS 1000D + Canon EF 50 mm f/1.8 ll


Älskar stora bilder! Speciellt när det är så grymt fina (& varma) färger som i den här bilden. När jag ser på bilden känns det verkligen som att hösten är här. Just var det mars och jag stod och såg på hur löven blev grönare och grönare, nu är det slut med det och jag måste vänta flera långa och kalla månader tills jag får se den synen igen. Men trots allt är hösten rätt mysig, fast inte längtar jag för det...

Jag har ett nytt beroende, något som jag trodde jag aldrig skulle falla för men gjorde det till slut ändå. THE HILLS! Går inte att sluta se på det, tyvärr har jag snart sett hela första säsongen och endast tre återstår. Vid det här laget borde alla redan veta att jag är en serie-freak, har sett så gott som allt känns det som :D

Tänkte bara ta en paus och skriva det här, läsa lite på marknadskommunikation och hoppa i duschen... vad sen? The Hills såklart! ;)


Höstinspirerat

Canon EOS 1000D + Canon EF 50 mm f/1.8 ll

 

Det var lätt att jobba med Sofia som modell, hon trivdes framför kameran och jag behövde inte säga så mycket om hur hon skulle stå eller vad hon skulle göra. Angående objektivet jag använde mig av var det väldigt bra, snygga färger och riktigt trevlig bakgrundoskärpa. Man kan inte annat än älska det!

Blev ett antal överexponerade bilder som annars hade varit väldigt fina, vissa favoriter har jag ännu inte kunnat rädda... men man kan se från den positiva sidan: man lär sig av sina misstag! Se till att solen är på rätt sida när du fotar!

 

Next up: En session med graffiti i bakgrunden, lite i rock-hiphop-stil.


don't let them say you ain't beautiful

Canon EOS 1000D + Canon EF 50 mm f/1.8 ll


En bild som Sofia fotade under vår lilla fotosession igår. En klar favorit direkt jag såg den!


Jessies design!


Efter att jag hade gjort Mollies design hörde hennes kompis av sig och ville också ha ett nytt utseende till sin blogg. Jag tog an utmaningen och slutresultatet blev detta.


Jessie önskade sig en design i blå-vit-svart med text och bilder. Utöver dessa önskningar hade jag rätt fria händer. Själv är jag ganska nöjd med min insats, det är bra övning och man utvecklas sakta men säkert. Roligt att se någon bli så glad över något jag gjort!

 


Don't be afraid for what's coming


Bilden får stå som lite utfyllnad i inlägget. Tagen när jag och Nicklas tog oss ett dopp vid sandö på min födelsedag.

I skrivande stund känner jag verkligen för att slänga datorn genom fönstret och bara slippa den, tar hundra år att flytta ett par bilder från en mapp till en annan. Just idag har jag inte tålamod för sånt.

Blev ju ett antal bilder igår på min bror och hans flickvän, inte dom bästa men får se om jag lägger upp någon här sen. Ikväll ska jag fota Sofia, och hon mig också. Ska bli roligt... annars ska jag läsa på lite marknadskommunikation tills dess (med tanke på att läraren råkade säga prov istället för förhör kanske det ändå skulle kunna vara bra att läsa på det lite.)

talk you down

Dagen i sin helhet har mest bestått av lugna stunder med min bror och hans flickvän. Sett på film, spelat kort och sådär... nu ska de fixa till sig lite och senare vara mina modeller så jag kan testa det nya objektivet lite seriösare. Härligt!

Hoppas på bra bilder, satt just och försökte ställa in lite egna inställningar men antingen blev allt svart elr röd-orange-gult så får hoppas att jag får det fixat sen när det gäller i alla fall. Annars börjar jag vara klar med designen jag höll på med, väntar bara på svar från tjejen om hon är nöjd eller om något ska ändras ännu.

Btw ska jag nog hinna göra om min egen blogg någon dag också, har bestämt med Sofia att hon ska ta lite bilder på mig också sen när hon ska vara modell åt mig. Tyvärr har jag inga vettiga bilder just nu att pryda bloggen med...

Lördagsplaner


Precis som jag hade hört så lyckas det nya objektivet väldigt bra med bakgrundsoskärpan, and I love it! Kameran har varit hon pojken några dagar, men igår följde den med mig hem igen, så idag ska jag antagligen börja testa det lite seriösare. Hade planerat att fotografera Sofia idag, men det blir imorgon istället så jag ska se vad min bror och Johanna har för sig idag... kanske de är villiga offer :D

Annars ska jag också förhoppningsvis hinna klart med en design, inte åt mig den här gången heller. Vem får ni se sen när jag är klar.

Onsdag

Ska just springa till bussen tusen meter bort, har kännt mig väldigt yr och illamående den senaste timmen. Nästan som att vara full och inte vara helt klar i huvdet och inte kunna gå rakt.

Får väl hoppas jag inte blåser bort i dethär stormvädret. Ska avnjuta en god lunch vid Chili & Lime med min Nicklas, så bäst jag drar på jackan och börjar gå nu så jag faktiskt inte missar bussen eller ramlar ihop i något dike på väg dit.

Did you ever love someone?



Känslostormar. Ibland hjälper inte ens kramar eller musik eller något annat för den delen heller.
Skönt skulle vara att ha min pojke på sängen brevid mig och bara vara. Han är ändå den bästa medicinen i alla stunder.
... trots allt behöver man ibland bara lite närhet av någon kär.

Säkerhetskopiering på gång


En testbild med nya objektivet, titta vilken grym skärpa! (ingen redigering här, nej!)

För ett tag sen tappade jag min externa hårdskiva i golvet... där alla mina bilder, skolmaterial och annat viktigt finns. Den skadades inte såå mycket, men nu är jag ändå rädd att om den går sönder förlorar jag ALLA bilder... och allt annat förstås. Trots allt är det endå bilderna som är viktigast för mig, så nu har jag skaffat ett antal dvd-skivor och ska säkerhetskopiera alla bilder jag absolut inte vill förlora, kanske alla 7000 bilder.

Lär ta en stund, men filmer och serier är till stor hjälp som underhållning medan jag bränner! :D

nytt objektiv


Gissa vem som är stolt ägare av en Canon EF 50mm f/1,8 ll? Det lilla färgstarka objektivet?

JOOO, vem annan om inte Inela! :D köpte det sista, vilken tur jag hade med mig idag. Måste tacka er tjejer som sponsrade med ett presentkort när jag fyllde år, ni är allt guldvärda!

Annars så hittade jag ett billigt megazoom-objektiv från Clas Ohlson som jag tänker inhandla nu någon vecka också. Clas Ohlson är inte så speciellt lockande, gillar inte att köpa dyra saker från allt-o-allo-butiker... men jag tror jag passar på den här gången, måste helt klart tänka på att DE inte är tillverkarna utan Tamron!

Till det objektivet sponsrar min bror en liten summa. Börjar hända grejer i min kameraväska nu alltså :D next up efter zoomobjektivet är absolut en blixt!


what's going on in you head


Howie Day's röst är helt underbar. Lugnande...

Visst är det lätt att skylla på någon annan när något försvinner eller går sönder.
I det här huset är det i nittionio procent av fallen jag som får skyllorna, så även idag. Det är allt irriterande, speciellt  såhär på kvällen när all energi börjar ta slut och man skulle kunna flippa sönder för en liten sak bara.

När jag tidigare satt och kollade någon serie på min brors dator lyste solen helt plötslit upp i fönstret och jag packade kvickt ner kameran i kameraväskan, hoppade på cykeln och körde iväg till en liten skog nära lågstadiet. Som sagt behöver jag en bild med skog + solnedgång... blev bara dåliga resultat, så Nicklas får väl försöka ta någon bättre bild om mina väldigt usla bilder inte duger :) svårt att fånga någon fin solnedgång på bild nu på hösten.

tell me again


En bild från igår när jag testade olika inställningar.

Ska snart ta mig ut med kameran igen och utforska. Ska även försöka ta en bild till min och Nicklas resebyråannons som vi håller på med i skolan. En bild på solnedgång genom skogen... lär bli en aning svårt eftersom solen inte synts till på hela dagen :D Men kanske jag hittar något annat intressant!

Måste skaffa mig en kortläsare på samma när jag inhandlar det nya objektivet. Jobbigt med alla dessa sladdar... trots allt är det inte så dyrt.

What sarah said



En låt med mycket mening. Tror jag läst att den är sann dessutom... är inte helt säker.
Men fin är den iallafall! Och för dem som undrar vad Sarah vill säga med det hon skriver så:

he loves me... a bit... a lot... passionately... madly... not at all

Canon EF 50mm f.1,8 ll

Igår satt jag och bläddrade runt bland massa olika fotobloggar, kollade deras utrustning och vilka objektiv de rekommenderade. Frågade runt lite också. När jag hade sett igenom alla bloggar jag följer konstaterade jag att detta objektiv måste vara väldigt bra eftersom så gott som alla med fotointresse äger ett sådant.


+ Bildkvalitéten och ljusstyrkan.
+ Det förmånliga priset, 100-150 €
+ Bländaren = Ger snyggt kort skärpedjup i bakgrunden = BOKEH!
Fast objektiv = inget zoom som jag egentligen strävat efter.
Optiken är även plastig, och objektivet fokuserar trögt.

Det viktiga är dock att det ger skarpa bilder och jag har läst att det är grymt bra för porträttfotografering, vilket var till vad jag  tänkte använda det :D Om jag inte hittar något förmånligare MED zoom blir det absolut detta! Fast det känns som att jag är alldeles för kär i det här objektivet redan... ett måse-absolut-ha-i-kameraväskan!:) I bästa fall inhandlas det denna vecka eller nästa! Äntligen händer det något i min kameraväska... som nu även blir för liten när ett nytt objektiv kommer till! :D
Bild lånad från: Cyberphoto.se
Canon EF 50mm f.1,8 ll

Love storm


Sitter och tröstäter Doris-kex. Jag saknar min pojke, alldeles för mycket.

Trodde aldrig jag skulle känna såhär för någon,  men det exploderar kärlek inom mig varje gång jag tänker på honom. Jag är så kär och jag lovar att det inte finns någon bättre känsla än den här. Alla borde få uppleva den.

Du har gett mig så mycket trygghet, för tio månader sen hade jag inte ens vågat hålla din hand utan att du tog min hand före jag gjorde det. Jag vågar vara mig själv, säga hur dumma saker som helst och berätta sånt som är svårt för mig för jag vet att du kommer le och säga att allt blir bra. Jag är så otroligt glad att jag har dig, att du ger mig så underbara minnen varje stund.

Jag är full på kärlek!

Taggad för nya kunskaper!



Många tycker det tråkigaste motivet är just växter och jag håller med. Men det är dock ett bra sätt att öva sig på fotografering. Jag testade lite mera avancerade inställningar idag och nu känner jag mig verkligen taggad att fortsätta lära mig! För inte så länge sedan började jag fundera att vad är det jag håller på med egentligen? Är media verkligen vad jag vill, vill jag faktiskt jobba med foto och liknande? Däför har jag inte rört kameran på flera månader... men nu vill jag, jag vill lära mig, jag vill bli bra och utvecklas.

Innan tänkte jag att det är alltför svårt med alla dessa inställningar med bländare, slutare och iso... men nu känns det som att jag kanske ändå skulle kunna lära mig något.

Därför ska jag skaffa mig ett nytt objektiv, något som är bra för porträttfotografering och har någorlunda bra zoom. Tips? Måste bara hitta ett passande! Next up efter objektivet blir en blixt eller så satsar jag stort på en ny dator eftersom den nuvarande är väldigt nära döden just nu.

17.32

Sitter här med min brors filt runt mig och en chokladplatta i famnen. Ska kolla någon film en stund. Senare ikväll har jag bestämt mig för att gå ut med kameran en sväng, vill lära mig använda mera avancerade inställningar än bara full automatik... så vad är då lärorikare än att bara testa sig fram?

Here i go again

Mitt huvud känns tomt, jag är förvirrad. Ibland tänker man helt enkelt för mycket!
Skrivbordet börjar fyllas med snytpapper och redan nu känns det som att den här förkylningen tar kål på mig.

Det kommer nya dagar sade jag för någon dag sen, men ibland undrar jag nog om det faktiskt gör det.
Vill bara krama om någon just nu!

Crack the shutters



När jag skrev om Coldplay till en skoluppgift kom jag att tänka på Snow Patrol och jag klickade mig förbi denna fina låt för några dagar sen och blev kär i den, tyvärr gick inte orginalet att ladda upp men HÄR kan ni se den fina videon till låten! (Varför är den så fin? De står ju bara mitt i med lite folk runt sig! Ähhh låten är så vacker :D )

Ramlade nästan ihop av trötthet innan, så jag var tvungen att ta mig en kort tupplur iallafall. Men nu, några timmar senare är jag utvilad, har skrivit färdigt Konst&Kultur-uppgiften, är ännu mera förkyld och ska just ta mig ett dopp i duschen! Fastän jag vet att jag absolut inte kommer tillfriskna tills imorgon hoppas jag ändå på det, för onsdagar är bra dagar, väldigt bra dagar dessutom! Det bara är så...



just because

En aning känsloladdad dag kan man väl säga. Kännt mig smått svag och nära-att-svimma så gott som hela dagen. Men med Nicklas vid min sida kändes det allt mycket bättre ändå. Kom hem med tre nya plagg från Gina också. Och på tal om Gina misslyckades min beställning, så nu blir det att beställa ännu en gång. Men jag är glad så länge jag får det jag önskade mig från första början!

Är grymt trött, fast jag är tvungen att städa och skriva konst&kultur ännu idag. Senare kommer kanske Sofia över hit eftersom hon bett mig designa hennes blogg. Men får se OM hon kommer. Annars frågade jag även henne om hon vill ställa upp som modell åt mig någon dag och jag fick ett Ja. Jag vill lära mig hantera kameran bättre. (Övning ger färdighet, that's why!)