Skämma bort sig själv

Med tanke på hur stressad jag varit på sistone tänkte jag den här helgen skämma bort mig lite och sköta om min egen kropp istället för att sitta och skriva läxor hela helgen. Så fick det även blir.

Började min lediga söndag med att se klart Sorority Row som jag hade somnat till dagen innan. Bra film, påminde en aning om I Know What You Did Last Summer. Fortsatte dagen med en lång och uppfriskande dusch, senare blev det lunch och knäppte på världens finaste kärleksfilm: The Notebook! Får inte missas.

Under filmens gång tog jag ett varmt fotmassagebad, nagelfix och ansiktsmask! Men efter för mycket av det goda är man alltför lat för att ta tag i allt annat man måste göra, tyvärr. Egentligen skulle jag skriva om ett produktionsbolag nu men vad gör jag om inte sitter här och skriver och ser på Laguna Beach? Äh, måste väl pausa jag också "ibland"!


Maybelline & Lumene


DREAM MATTE MOUSSE CONCEALER/FOUNDATION - Maybelline
- Kostnad: Concealer 8-9 €, Foudation 11-13 €
- Behövs väldigt lite för att täcka det mesta, torkar inte ut som många andra foudations.
- Har testat både Concealer och Foundation, båda fungerar lika bra. Om man vill ha något som täcker bra och håller länge rekommenderas denna produkt. Även om priset är högt håller det väldigt länge, exempelvis concealern, som inte innehåller så mycket, håller ungefär ett år.

NATURAL CODE SKIN PERFECTOR COVER PENCIL
- Lumene
- Kostnad: 8-9 €
- Verkar inte behövas så mycket för att täcka mörka ringar under ögonen eller liknande.
Har just köpt denna produkt men den verkar funka bra!
- Negativt: Produkten är i pennform och väldigt fast vilket gör att man måste trycka på ganska mycket för att få något ur pennan. Beroende på var man applicerar kan det ta en aning sjukt.


Från början använde jag Dream Matte Concealer men eftersom priset är ganska högt testade jag Dream Matte Foundation. Jag tänkte då att det antaligen täcker lika bra, lite dyrare men mera i burken = mera prisvärt i längden. Jag läser aldrig vad produkterna innehåller, antog att både Maybellines Concealer och Foundation innehåller ungefär samma ämnen. Efter att jag använt deras foundation i en vecka torkade mitt ansikte ut, började klia fruktansvärt och utslag bubblade upp. Visserligen var detta inte så synligt, men inte normalt heller.

Jag slutade använda produkten för några dagar tills min hy återställts och senare testade jag igen för att vara säker på att det verkligen var produkten som orsakat utslagen, återigen fick jag utslag och kliande hy i ansiktet. Därför köpte jag igår Lumenes Cover Pencil och hoppas nu på att den funkar bättre.

Det konstiga är förstås att jag aldrig varit allergisk mot något, bortsett från Nickelallergi som försvann med puberteten. Mycket synd, produkten är ju så förbannat bra! Tror ändå jag återgår till Maybellines concealer senare eftersom den funkade hur bra som helst ändå.

Fredagkväll

 

Ska se Xtra factor nu (en liten del av x-factor), på finska! Eftersom jag skriver studentfinskan i höst så lär det vara bra att börja öva i tid. Speciellt för mig som knappt ens kan berätta vad jag heter på finska... Angående klippet så tycker jag låten är sjukt fin, tyvärr har jag en helt annan åsikt om killens röst.


Den här helgen ska jag försöka ta det lugnt, dock utan stress som förra helgen blev till. Lite designarbete, skolarbete och skämma bort mig själv med helkroppspeeling, börjar vara på tiden!

 

 


Emas design

Jag har kännt mig tom på kreativitet på sistone. Därför har jag inte heller gått vidare med designerna, men delvis också för att jag haft för mycket med skolan den senaste veckan.

 

Under tiden jag gjorde Emas design flödade kreativiteten bara, mycket bra! Har aldrig gjort så med bilderna som jag gjorde i hennes header men det var nog ett bra första resultat. Ema verkligen älskade sin nya design, åtminstone med tanke på hennes reaktion. Hur glad blir jag inte att ni verkligen uppskattar mitt arbete? Går inte att beskriva.


Onsdag

De här perioden är lite väl hektiskt för mina nerver, måndagar och tisdagar är värst. Känner på mig att jag har så mycket ogjort att jag bara vill gräva ner mig i sängen och hoppas på att allting fixar sig själv.

Som ni ser har jag ingen motivation att skriva heller, men det kommer... kanske imorgon om jag har tid. Puss


SöndagKänns så otroligt skönt nu när man har stressat en hel vecka och äntligen är klar med allt arbete som bara väntat på att bli gjort! Bara några få saker kvar sen kan jag varva ner och förbereda mig inför ännu en vecka.

Ska nu skriva min sista textkompetens, hoppa i duschen och sen kanske sätta igång med någon design som ligger och väntar på att göras. Imorgon gäller skolan, intervju, stan och kvällskurs... vilket betyder tystnad på bloggen.

Smällar man får ta! Känner att jag verkligen måste satsa på skolan nu när det är sista perioden för i år på yrkes.

Skriva-läxor-lördagEn äckligt gammal bild, men oj vad jag fortfarande tycker om den! Synd att jag sparat över orginalbilden, ogillar redigeringen på den här versionen.

Kan inte hjälpa att jag har haft så mycket att göra de senaste dagarna (och har fortfarande massvis kvar har jag på känn). Just därför har jag idag suttit och kämpat med textkompetenser hela dagen, förbannat vad duktig jag känner mig!

Att det tagit en hel dag att skriva två kan förklaras med att jag hunnit ta mig till stan en sväng, kolla massa med tv och Laguna Beach och Rules of Engagement. Nu tänkte jag sätta mig framför datorn och leta information om någon engelsk skola till mitt engelska arbete! Wow, jag är verkligen effektiv såhär i sista stunden före deadline!


Fullproppat schema

Har just skrivit klart ett arbete i till Massmedia imorgon, om Parlamentet. Därför bjuder jag på ett klipp.

Det är förbannat vad mycket jag har att göra tills nästa tisdag. Mina dagar är fullproppade med gymnasie- och yrkesarbete... oinlämnade uppgifter, textkompetenser, engelskaprojekt... tror inte jag behöver säga mera. Därav min oaktivitet som kommer råda här några dagar nu.

Sådär annars fick jag praktik på Eos, vilket är fantastiskt. Och designerna kommer lite i kläm nu med tanke på mitt stressiga schema, men så blir det ibland.

Nathalies design

Efter många om och men gick jag med på att göra en väldigt snabb design åt Nathalie.

 

Detta var igår, nu väntar jag ivrigt på att de som nu står i kön ska höra av sig vilket verkar ta sin lilla stund. På tisdag påbörjar jag nästa design, så den första (av er som jag meddelat) som hör av sig ställs på tur. Kan tyvärr inte vänta flera dagar på ett svar när det är flera som väntar på en design.


Moas design

Moa gav mig så gott som fria händer med sin design. Vanligtvis ogillar jag att ha fria händer men den här gången gick det rätt smidigt. Hennes design bestod av; header, kontaktruta, bloglovin-ikon, rss-ikon och en presentation.

Besök Moa här!

Mollies fjärde design

Aldrig har det tagit så länge att göra en design och koda ihop den som det tog med Mollies design! Men nu kan jag verkligen säga: Jäklar vad bra jag är! Och mitt tålamod, det verkligen förvånade mig den här gången.

 

Det är ett nöje att arbeta me Mollie, hon verkligen uppskattar det jag gör. Jämfört med andra som "stjäl" mina arbeten, pressar mig, vill hela tiden ändra hundra saker efter att allt egentligen är klart... det uppskattar inte jag iallafall.

Tack än en gång Mollie, för att du valde mig en fjärde gång!

LördagHar just ätit en god men sen och onyttig frukost bestående av hambrugare. Ska nu sätta igång med Moas design och senare göra en del skolarbete som ligger på hälft. Därför blir det antagligen en hel helg hemma... för mycket att göra helt enkelt.

Men jag sörjer inte, lika bra det! Ha det fint.

Fredag

Så mycket som jag vill skriva har jag ändå ingenting att säga, så en bild får räcka bra.

Sitter för tillfället i skolan, väntar ivrigt på att min fina pojke ska anlända medan motivationen ligger på noll. Annars har jag inte några planer för helgen, får väl bli som det blir bara. Massa skolabete blir det tyvärr nog.

Tisdag

Sitter och kodar ihop Mollies nya design just nu. Min dag har annars bestått av gymnasiet och läxor.
Imorgon ska jag, om jag hinner slänga upp några bilder från när jag fotade sofia.

Ska börja dra mig till sängs helt just också, måste sova mera! Somnade så gott som på finskan idag igen, tredje veckan i rad. Men att jag ska lyckas komma tidigt i säng är bara att drömma om... haha.

Skolstart imorgon

Som rubriken säger startar skolan imorgon igen efter ett förbannat långt jullov, skönt tycker jag. Har idag kämpat med Mollies design och gjort ett bokomslag, verkligen nöjd för en gångs skull! Provat mig fram på kalendern också, men förgäves... aldrig haft så svårt med en skoluppgift som med den.


Blir rätt tomt här imorgon med tanke på att jag ska på kvällskurs, men det tar vi inte så hårt. Nu ska jag hursomhelst försöka få lite sömn! Gonatt allesammans, hoppas ni haft ett fint jullov!

Mellies design


Jag glömde visst visa Mellies nya design... tyvärr hade hon tagit bort designen redan så jag kunde inte visa hur den såg ut när den var på plats.

Men ja, sådär såg den ut åtminstone! Just nu är en ny design åt Mollie på gång, ofattbart hur glad den tjejen gör mig som anlitar mig om och om igen. Näst i tur är Matilda, hör av mig när det blir dags.

Leave a light on


Gårdagen tillbringades hos Jenny med god mat, filmer och fniss. Det var en trevlig kväll och somnade först runt sextiden vilket trots allt kändes grymt. Blev inga bilder från gårdagen bortsett från några bokeh-bilder på deras julgran.

Med tanke på att jag aldrig hann avsluta förra periodens uppgifter i tid blir det att vara flitig idag eftersom det är min sista jullovsdag. Känner ingen sorg för att lovet är slut, tycker det är skönt att få något att göra om dagarna igen. Dock ser jag inte emot att dra mig till gymnasiet när resten av klassen är ledig, smällar man får ta helt enkelt...

Svar på kommentar

Emma: Förlåt om det är tjatigt men jag undrar kan jag höra av mig i början av februari eller?

Svar:
Hade tyvärr kvar mitt url-problem när du kommenterade så jag hoppas du
kikar in igen och upptäcker att jag svarat här.

Ja, absolut. Med tanke på kön jag har just nu får du gärna höra av dig senare.
Kan hända jag inför betaldesigner då, men som sagt hör av dig så diskuterar vi mera om det då!


Mitt 2009

Hade planerat göra en årsresumé av 2009, men känns inte som att jag har så mycket att berätta eller visa, så vi gör det på det här viset istället!


1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
Ja absolut, en del privata saker. Men också började jag mera med bloggdesiger, gjorde reportage på egen hand, bodde på hotell helt ensam, åkte på konstens natt en stund, började fota lite människor, öppnade ett bankkonto och började spara pengar seriösare. Vad mera? Skrev om mitt liv som publicerades i en tidning!

 

2. Höll du några av dina nyårslöften?
Hade inga nyårslöften. Men jag hoppas alltid att året som är på väg kommer bli mycket bättre!


3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Nej, lär ta något år ännu.

 

4. Dog någon som stod dig nära?
Nej ingen som stod mig nära. Men några som stod familj och vänner nära.

 

5. Vilka länder besökte du?
Om man bortser från de länder jag körde igenom så... Bosnien och Kroatien.

 

6. Är det något du saknar år 2009 som du vill ha år 2010?
Att vara en starkare person, mera sällskap och en hel sommar i Finland.

 

7. Vilket datum från år 2009 kommer du alltid att minnas?
Brukar vara dålig på att minnas datum, men absolut Nicklas och min födelsedag!

 

8. Vad var din största framgång 2009?
Att jag övervann rädslor jag aldrig trodde jag skulle klara av, allt tack vare min fina pojke!

 

9. Största misstaget?
Tror inte jag begått några misstag i år, och om någon anser att jag gjort det tycker jag själv det bara varit ett gott misstag för min del. Jag har ännu en gång insett att människorna man alltid trott på inte är dom samma på insidan. Är därför lycklig att jag har en underbar pojkvän som alltid, fastän det är svårt ibland, ändå stöttar mig till hundra.

 

10. Har du varit sjuk eller skadat dig?
Inte vad jag minns, bortsett från några förkylningar nu som då. Hade huvudvärk fösta gången i höstas!

 

11. Bästa köpet?
Absolut mitt fasta objektiv och datorn!

 

12. Vad spenderade du mest pengar på?
Kameran och datorn. Kläder, skor och mat också! Haha...

 

13. Gjorde någonting dig riktigt glad?
Att känna att jag verkligen har lyckats med något och vara nöjd med mina resultat.

Att folk runt mig har litat på vad jag gjort.

Nicklas ♥

 

14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2009?
Melissa Horn - Lät du henne komma närmre

Nneka - Heartbeat

Kent - Idioter

 

15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Mycket gladare, helt klart.

 

16. Vad önskar du att du gjort mer?
Umgåtts med pojken och vänner.

 

17. Vad önskar du att du gjort mindre?
Latat mig, surat... borde helt enkelt ha varit aktivare

 

18. Hur tillbringade du julen?
Hemma, i mitt egna sällskap.

 

19. Blev du kär i år?
Forsatte vara kär och blev hundra gånger kärare!

 

20. Hur många one night stands?
Noll.

 

21. Favoritprogram på TV?
Kollade inte tv, men The Hills och How I met your mother var stora favoriter.

 

22. Hatar du någon nu som du inte hatade i början av året?
Hata är ett starkt ord, men ogillar definitivt.

 

23. Bästa boken du läste i år?
Har knappt läst något i år men det måste vara Jenny - Jonar Gardell.

 

24. Största musikaliska upptäckten?
Lyssnar inte på så mycket musik men Takida och Melissa Horn var favoriter i slutet av året.

 

25. Något du önskade dig och fick?
En ny dator, som jag visserligen betalade stora delar av själv också. Men det var absolut värt det!

 

26. Något du önskade dig men inte fick?
Jag är dålig på att önska mig saker... dock fick jag en volangtopp av Nicklas som jag hade kärat ner mig i men inte hade råd att köpa själv. Skulle kunna gå omkring i den varenda dag så fin som den är!

 

27. Årets bästa film?
Åh, jag kollar ju knappt filmer längre... haha. Så jag måste säga Män som hatar kvinnor.

 

28. Vad gjorde du på din födelsedag 2009?
Tog vespan in till stan där jag mötte upp min pojke, vi tog oss ett dopp i det iskalla augustivattnet  och senare hade vi det riktigt mysigt. En underbar dag som jag kommer minnas länge!

 

29. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
Alltid finns det något, att min sommar hade tillbringats i Finland eftersom en månad utan min pojkvän varken fick mig eller honom att må bra.

 

30. Hur skulle du beskriva din stil år 2009?
Varierat, klädde mig som jag själv tyckte kändes bra.

 

31. Vad fick dig att må bra?
Nicklas och fint sällskap!

 

32. Vilken kändis var du mest sugen på?
Brukar faktiskt inte se på kändisar på det viset så jag passar här.

 

33. Vem saknade du?
Nicklas under Julimånaden, en god vän som inte fanns.

 

34. De bästa nya människorna du träffade?
Jag träffade en hel del nya människor under sommaren, men ingen som jag riktigt kom nära.

 

Mitt 2009 var bra och jag hoppas att 2010 blir ännu bättre! Men med tanke på att jag i år blir myndig känns det verkligen som att det blir galet bra, speciellt från slutet av Augusti och framåt. Har dock inte för stora förväntningar, tar en dag i taget.


Heartbeat

Som jag tidigare nämnde stod Sofia modell åt mig, tredje gången gillt, i onsdags skedde detta. Har tyvärr haft fullt upp sen dess men när jag idag kom hem från jobbet lyckades jag ändå sätta mig ner och redigera några av bilderna.

Tycker själv att det gick bättre än tidigare gånger, bortsett från några misstag jag gjorde som även framkommer i denna bild på Sofia. Övning ger färdighet, som jag så ofta säger. Är nog värt att nämna att jag gillar hennes ögon väldigt mycket här också. Själv föredrar jag att stå bakom kameran eftersom jag har så svårt att slappna av framför den. Ändå gillar jag den andra bilden en hel del...

Svar på kommentarer

Som jag tidigare berättat har jag haft problem med kommentatorns url, vilket gör att jag inte får er bloggadress för att kunna svara på era kommentarer, detta i sin tur gör att jag är tvungen att svara på dem här.

Anonym:
Skulle du inte kunna göra nån gratis desing ? :) nån fin , men ändå enkel som alla kan ta gratis?

Svar:
Har sett att bl.a. Tescho har haft designer som alla fritt kan ladda hem, har sett dessa gratis designer på många bloggar. Kanske skulle jag kunna testa göra någon sådan snart också, lovar inget och vet heller inte när det blir. Men när jag har mera tid över, absolut! :)

Lisette: Hej skulle du vilja göra en sån design åt mig? :)

N: heej jag har läännggee vetllattt va en deisgn av dig men du hör alrid av dig sötnos vrf?

Svar: Ni är inte de enda som vill ha en design och det står klart och tydligt här på bloggen att jag INTE tar emot flera beställningar just nu. Ändå får jag dagligen mejl och kommentarer där jag får den samma frågan igen: "kan du göra en design åt mig?"

Och varför hör jag inte av mig? Alla som mejlar mig eller lämnar kontaktuppgifter får ett svar av mig, så jag vet inte hur du N har kontaktat mig?


Och TACK till alla er som säger så fina ord om allt jag gör, bl.a. andras och min egen nya design!
Det värmer verkligen :) Blir så glad av vad varenda liten kotte skriver åt mig!

Sofia

 

Sofia erbjöd sig för tredje gången att vara modell åt mig. Fina resultat blev det, kommer komma flera bilder så fort jag hinner redigera dem. Märker hur jag utvecklas redan nu, dock till nästa gång ska jag tänka mera på att inte kapa hennes huvud, vilket jag hela tiden tänkte på men ändå lyckades göra samma misstag om och om igen.

 

Tänkte bädda ner mig i sängen med någon serie och kanske läsa lite, klockan ringer redan fem för att en timme senare infinna mig på jobb. Skönt med pengar, mindre skönt att slit. Men vad gör man inte när man behöver slantarna.


Agnes design

Agnes nya design. Besök henne HÄR!

I mina ögon känns den lite prinsessaktig, varför vet jag inte.

Men helt fint blev resultatet fastän jag slängde ihop den rätt snabbt!

 

Vår reklamgrafiklärare brukade säga åt oss att när kunden berättar vad den vill ha ska det redan då bubbla av idéer i huvudet och du ska då veta hur du ska börja. Nu när jag hjälpt en del redan börjar det bli ganska självklart för mig hur designerna ska bli. Jag får ingen bild i huvudet om hur allting kommer se ut, men jag funderar inte en sekund innan en eller flera idéer har bubblat upp i huvudet. Ett mycket bra tecken antar jag!


Back on track

Jag var tvungen att ta några dagar från bloggen och nästan allt vad datorn gällde. Nu mår jag bättre och ska fortsätta med den evighetslånga designlistan som väntar på mig, och förstås alla ogjorda skoluppgifter också.

Till er som skickat frågor via era kommentarer kan jag tyvärr bara säga att jag inte kan besvara dem eftersom mitt URL-problem ligger kvar och ingen har varit smart nog att läsa mina varningar om att lämna kontaktuppgifter i kommentaren. Fast nu ska jag ta itu med problemet och se ifall jag får det fixat!

Vad har jag då gjort de fyra gångna dagarna av det nya året? Ärligt talat har mina dagar bestått av att ligga i sängen och se på filmer och serier, har inte haft någon ork eller motivation alls att göra något så det är också en anledning till min tystnad här. Men nu är jag back on track igen!