Vecka ett

BOSNIEN DEL 2


Utsikt från vårt vardagsrum

Redan andra dagen i bosnien när jag gick på stan sprang jag på två bekanta ansikten. Det var en vän som står mig väldigt nära och hans kusin. Jag kände igen Ibro på väldigt långt håll, egentligen kände jag igen hans tröja och inte honom haha ;) Gick runt på stan en stund och pratade, fast egentligen hann vi inte så mkt för jag hade inte tid. Fast vi bestämde oss iallafall för att "gå ut" den helgen.

Hela den veckan var rätt så tråkig för jag träffade ingen, satt mest hemma och så. Eller ja, träffade bara ett par vänner en dag. Gud, det är skönt att träffas igen när man liksom inte setts på ett helt år. Vissa hade förändrats otroligt mycket faktiskt. Snyggare versioner :D


Bild ett: min och Ibros mumsiga dryck, vår Norska Specialitét !
Bild två: vännen med vår dryck, haha. Han hatar bilden och jag fick behålla den endast för
att jag lovat att inte "använda" den. Fast jag använder den iallafall, även om han kommer döda mig när han ser detta, söt jag är fast han är minst lika söt :D

När helgen kom satt jag och valde färger till mitt rum & just i den stunden kom Ibro till mig. Eftersom vi ännu inte har några rum i huset färdigfixade satt vi ute och pratade så när alla gått ut för att dricka kaffe gick vi in igen. Fortsatte såklart prata, hade lite skoj tillsammans bara. Bland annat hade vi dricktävling (fast jag bara skrattade så det gick inte vidare bra) och så till slut erbjöd jag honom en öl. Haha, just därifrån fick vi idén att göra en mumsig dryck ! Är nog något jag inte kommer glömma på väldigt länge.

Vi tog ett glas, öppnade kylskåpet och tog alla flytande ämnen vi hittade och blandade i ett. Sen smörjde vi in glaskanterna med melon och satte en melonbit på kanten plus ett sugrör i. Voíla, en Norsk Specialitét ! Först smakade jag eftersom Ibro inte vågade, det var urläckert haha. Vi bjöd mamma på en drink också, hon tyckte den var god. Vi kom på tanken att vi skulle kunnat sälja den på artistkvällarna, fast bäst att skippa den tanken kanske.

För att tillaga en Norsk Specialitét behöver du bl.a :
  • Chokladmjölk
  • Vanlig mjölk
  • Vanligt vatten
  • Kolsyrat vatten
  • Fanta
  • Coca Cola
  • Vattenmelons saft
  • Surkåls saft

Bild 1: Rödvinsbyxor är otroligt snyggt, eller hur ? Även om tjejen förstörde kvällen gjorde andra den ännu bättre. Tack för den.
Bild 2: Jag och Ibro, ser lite slut ut & det bjuuder jag på. Vi är jättesöta.


Vi hade en timme på oss att fixa oss, Ibro fick den stora äran att välja kläder åt mig och det ni är gigantiskt, haha :D  Nåja, efter kläderna sminket och parfymet gick vi efter några vänner och raka vägen till ungdomscafét där vi alltid är. Träffade lite folk, drack lite och liksom tog det bara lugnt med några vänner. Tills en tjej förstörde kvällen för en liten stund genom att spilla rödvin på mina splitternya vita byxor och lite på min I's tröja med. Jag hade tur som fick bort allt men I fick slänga sin tröja, synd nog var den jättefin. Vi gick ut och satt oss istället, rätt mysigt för det var inte ens kallt. Kvällen avslutade vi med en liten promenad och sen fick vi skjuts av hans föräldrar. Skulle knappast orkat gå hem igen efter den kvällen. Föreställ er själv att gå i väldigt höga klackar nerför ett brant berg, inte något man precis drömmer om ?

Fast jag gillade vår första kväll ändå, märks nog, så bra som jag minns den.
Det blev ju rätt detaljerat nu, men om jag ändå ska berätta om min sommar kan jag väl lika gärna göra det bra, eller hur ?


Dagen efter Åminne

Sista ungdomsdansen i åminne för i år. Fastän jag sa att jag inte skulle, åkte jag iallafall med Jenny och Cecilia. Vi hade jätteskoj, helt okej musik att dansa till & okej folk. Även om alla trängdes och knuffade oss hit och dit. Träffade på några bekanta ansikten också, men jag tänker inte berätta desto mera om kvällen. Har inga bilder heller så.

Sov väldigt länge idag, skönt. Fast jag har inga planer för dagen så jag får se vad det blir, funderar på att kanske hitta på något med Anela senare :) Men först av allt ska jag nog fixa lite bilder och sånt smått. Ha en bra dag !

Stökig person

egentligen ska detta föreställa en bild, men bloggen lyder mig inte idag heller :(

Hey sveys. Ännu en skolvecka avklarad, nu kan man äntligen pusta ut. Fast jag tycker det är hur kul som helst i skolan ibland, speciellt om man är med rätt sällskap. Den här veckan har inte varit värst lidande egentligen, fallit bort en del timmar här och där. Men nu är det helg och jag kan ärligt säga att jag inte har en minsta aning om vad jag ska hitta på.

Idag hade jag tänkt åka till åminne, fast det känns lite dumt att åka själv. Så därför skippar jag det, istället ska jag ta det riktigt lugnt ikväll. Först av allt ska jag städa lite, sen ut och springa ett varv tror jag. Anledning ? Jag sitter framför dagen både hela skoldagen och när jag kommer hem. Jag börjar bli väldigt lat så då passar jag på att motionera lite. Dessutom är det bara bra för kroppen. Jag vill liksom inte sitta helt rörelsehindrad i en rullstol på min 30-årsdag :D

Städa nu, hinner prata mera sen !

Trött tröttare tröttast

Idag är jag så jäkla slö av mig så det är inte sant. Orkade knappt dra mig upp ur soffan, det är otroligt konstigt att jag ens orkade klä på mig och påta på sminket idag. För en liten stund tänkte jag gå till skolan i myskläder, bytte just innan jag var tvungen att gå. Fast det är svinkallt så jag går runt med två par leggings och shorts istället, haha :D

Vi slutar två idag så när jag kommer hem ska jag gå ut och springa ett varv runt byn. Behöver verkligen motion, dessutom är det skönt att liksom komma bort från hemmet lite. När man ändå sitter på datorn hela dagen i skolan och sen ännu mera när man kommer hem kan det liksom va bra. Sen ska jag chilla, kolla lite på film, ÄTA, och läxor antagligen. Toppen dag, förresten kommer det komma "Bosnien: Del 2" snart, jag håler på att klistra ihop det. Men kanske ikväll om jag inte är alldeles för trött :)

Find a way back




Jag har upptäckt det vackra i Kent, igen. Och det är underbart för ibland kan
man faktiskt må bra av musiken, men bara ibland.

Okej, jag gillade skolan idag. Jag gillar den mera ju mera jag går där & jag börjar trivas med klassen nu. Så det är rätt lugnt, fast jag skulle ljuga om jag sa att jag inte saknar alla sötungar som man bara får en liten skymt av på helgerna. För jag saknar nog dem.

Egentligen hade vi endast tråkiga timmar idag fast på något sätt gillar jag ändå Nickes timmar fastän ämnet är hur tråkigt som helst. Dessutom hade vi skolfotografering idag och det blev helt okej vad jag såg. Att jag missade en buss och var tvungen att vänta typ en timme tills nästa kom gjorde mig så otroligt arg att jag fast skulle kunnat börja stortjuta där mitt på gatan. Men tur nog gjorde jag inte den dumheten. Idag var planen att göra läxorna så långt jag kan sen kanske jag tar och kollar någon film. Det ska bli en lugn kväll, säger jag.


Partypeople




Det måste va första gången jag inte alls brytt mig om att fota under en "händelse". När jag kollade igenom bilderna från helgen insåg jag hur otroligt lite seriösa bilder jag hade. Om det funnits mera hade jag nog antagligen lagt hit dem. Menmen.

Vi åkte och badade lite tidigare än planerat för att hinna mera. Efter det åkte vi in till stan och åt lite. Hade inte med kameran dit eftersom jag tänkte att det var onödigt om vi ändå bara skulle simma, hade nog helt glömt bort att vi skulle äta där också. Väl hemma åt vi tårta, pratade och var kanske lite galna. Innan alla åkt kollade vi en film. Höll på att somna sittandes så trött som jag var. Jag och Sofia gick och sova runt halv tre nångång, tyckte nog det var en helt lyckad kväll och presenterna var bra, haha. Finns egentligen inte så mycket att berätta iallafall.

Aktiv måndag

Igår när jag just hade börjat förbereda ett stort inlägg om min helg kom en vän hit så jag blev tvungen att avbryta det. Så jag ska försöka lägga in det idag istället, men inte just nu. Idag var skolan rätt onödig faksikt, hade bara två lektioner engelska och ett litet moddetest. Så jag kom hem rätt tidigt, just därför bestämde jag mig för att åka ut på en joggingrunda. Sprang några kilometer men började må lite dåligt mot slutet. Tog en dusch efter det och nu sitter jag här ! :)

Ska städa lite nu först, sen göra läxor och efter det antagligen skriva inlägget jag pratade om innan. Skön dag faktiskt! Ska bli lite mer bilder här på bloggen snart, så fort allting lugnat ner sig lite. Menmen, nu ska jag städa . Puss !

Födelsedagsbarn


OKEJ NU TYCKER JAG ALLA SOM BESÖKER MIG SKA SÄGA GRATTIS ! Jag fyller faktiskt år idag och det är gigantiskt. Stor flicka nu liksom. Och jag har bestämt mig för att vara sådär jätte extremt glad idag, vill inte minnas min 16-årsdag  som ett helvete. Just nu kan jag bara intala mig det, men det kommer bli otroligt bra i slutändan.

Det lät ju som värsta hotet nu ju. Men ta det som ni vill liksom :) Runt femtiden åker jag och några sötnosingar in till stan med vesporna. Vi ska ta oss ett skönt dopp i Tropiclandia och sedan äta där. Sen åker vi väl hem , äter tårta här och hittar på något skoj. Mot kvällen nångång bäddar vi antagligen in oss och sträckkollar film. Det är så mitt lilla party kommer se ut.

Sick of love songs

(bilden har inget att göra med inlägget men jag känner bara
för att lägga hit något, så trist på bloggen just nu
)

Igår var det en rätt hemsk dag. På gymnastiken var vi ute och spelade boboll, det regnade så jättelite så vi bara fortsatte men sen började det störtregna så vi fick gå tillbaka till skolan. När man kom fram såg man ut som en dränkt råtta ännu ett plus var ju att inga lampor funkade i omklädningsrummen. Sen grafisk kommunikation som egentligen var rätt intressant, fick även skjuts hem av vår lärare. Det var ju toppen för man kom hem rätt tidigt. Sen kände man sig otroligt dålig hela kvällen så jag fick inget gjort heller.

Fredagar är antagligen vår allra tråkigaste dag, i fyra timmar satt vi och lyssnade på något som jag inte minns något av längre. Jag hängde aldrig me, satt och gjorde lite vad jag ville så just när vi skulle testa något hade jag inte en blekaste aning av hur man skulle göra det. Fast det är smällar man får ta liksom. Efter skolan gick jag in till stan igen, köpte några filmer och hem. Idag mår min kropp inte ett dugg bra, har ont i varenda muskel i benen. Kan inte ens lyfta på dem, men tills imon är det nog bättre. Hela jag mår sisådär idag, för när allting kommer på en gång är man pissed kan jag lugnt säga.

Jag har 12,5 timmar kvar som 15-åring. Wohoo, det känns inte alls.

Well hello Brat'Z

Två brats ~25 lyssnar på en enformig discolåt från en bärbar dator.
Brat 1: Åh fan, det här är min typ absoluta favvolåt!
Brat 2: Den här låten?
Brat 1: Ja, alltså… den är en del av mitt nervsystem. Hör du inte, det här är ju jag!
Brat 2 lyssnar koncentrerat medan Brat 1 "sittdansar" med svängande händer och sjunger med.
Brat 2: Nja, jag tycker nog att du är lite mer rockig. Det här är ju disco!
Brat 1: Neeeej! Det här är så mycket jag!
Brat 2: Äh, nu byter jag låt.
Brat 1: Neeej! Men vill du ta livet av mig eller!?

Tjuvlyssnat.se

Födelsedagsproblem

Kom hem rätt sent igår och satte direkt igång med dramaturgin så jag hann inte med bloggen. Med sig från stan fick man gympakläder och en hårddisk. Senare på kvällen när jag skulle installera hårddisken gick det inte så jag måste väl be bror hjälpa mig göra det istället.

Sitter på Redskapsprogram-lektion nu, det känns mest som repetiton eftersom vi haft allting i högstadiet redan. Jag slutar runt två idag tror jag och då ska jag direkt hem, börjar nästan tröttna på stan redan nu. Usch jag fick bara sex timmars sömn inatt vilket är otroligt lite för min del. Nåja, börjar lite senare imorgon så det är lugnt.

Jag fyller på lördag och förväntas väl hitta på något roligt också. Synd bara att jag har så dålig fantasi, haha det får väl bli ett barnkalas med födelsedagshattar och massa dekorationer på väggar och fönster :D Skämt, om någon vet något häftigt att göra på en 16-årsfest så är det bara att hojta till, för jag har ingen aning. Enda jag vet är att jag ska ha en stor tårta ;) Pusshej!

Fotografisk bild

En kort uppdatering från skolan. Vi har fotografisk bild just nu, det börjar bli rätt kul. Har fått sitta och kolla på systemkameror och olika objektiv, så det är helt okej. Vi har några få lektioner kvar sen in till stan igen. Jag måste efter min hårddisk och så. 

Ikväll händer absolut inget, ska försöka få min filmanalys klar bara. 
Sen blir det chill antar jag. Uppdaterar senare.



Varandras motsatser

Skolan var okej, stan var okej. Hittade tre toppar bara, sen på bussen hem kunde jag knappt hålla ögonen öppna. Med tanke på att jag var dödstrött efter fyra lektioner idag vet jag inte hur jag ska klara åtta imorgon. Sen måste jag in till stan igen efter hårddisken som jag beställt efter.

Åkte till Anela en sväng med mina föräldrar, det var rätt skönt där tycker jag. Fast sen började det spraka inom mig och jag ville hem. Lite synd att jag inte fått något gjort idag för imorgon kommer jag börja stressa bara, och det är inte ett dugg bra för min hälsa tycker läkarna. Och imorgon måste jag köpa gympakläder och en kalender, utan det kan jag inte åka hem helt enkelt. Puss-heej !


Idiotiskt

Egentligen är det rätt sjukt hur snabbt den här helgen gått, känns som att jag var i skolan igår. Fast det var jag inte, vi var hos Cecilia och kollade filmer och chillade. Det var rätt skönt att träffas nu igen efter en kort skolvecka ialf. Idag vaknade jag med humöret på topp, det är otroligt sällan jag går och fixar mig direkt jag vaknar fast det gjorde jag idag åtminstone. Det betyder att jag mår otroligt bra.

Har suttit här hela dagen. Om man räknar bort toalettbesöken och matpauserna, hah. Jag har faktiskt inte gjort så mycket annat än skolarbete. Vi ska analysera en film och berätta var vändpunkterna är i dramaturgins grunder. Lite invecklat, beroende på vilken film det är. Så med det har jag suttit här hela dagen, fast just när jag skulle spara allting så stannade programmet. Så nu sitter jag här , det är söndag och jag har inte fixat läxan som jag var så stolt över innan allt pangade.

Tillbaka på ruta ett. Nu struntar jag i läxan eftersom den är först till onsdag, istället försöker jag mig på bloggen, om jag lyckas bättre med det får vi se.



Renovering på gång

Jag vet inte om någon slipper in på bloggen eftersom jag försökt stänga den tillfälligt, men det verkar inte funka ? Nåja, jag bygger om lite så det kan vara lite rörigt ett tag. Och eftersom jag inte är expert på bloggdesign vet jag inte heller hur länge det kmr ta tills allt är klart, jag är redan fast i en stor grop eftersom jag inte får vissa saker fixade. Menmen, det ska nog funka till slut. Nu ska jag ialf soova.

Fredag

Har varit en bra första skolvecka faktiskt. Idag hade vi bara grafisk kommunikation och dramaturgins grunder så det var ju rätt slött. Stan efter skolan, skaffade undervisningsmaterial och en del elektronik som vi även behöver ha. Skulle inte bli förvånad om jag inte skulle få plats med alla grejer i väskan :o Uschdå.

Funderar på om jag ska göra något speciellt i helgen, känns rätt nödvändigt. Vi får se, nu skulle jag fast kunna städa lite medans jag inte är hårt fastklistrad här. Sen ska jag börja jobba på lite nya saker här på bloggen. Trevlig helg alla !

Bosnien: Del 1


BILRESAN




Bilresan är oftast rätt tråkig, att sitta i bilen hela tre dagar är inte något man gärna ger sig in på. Värst är när man ska sova och man inte riktigt kan sträcka på sig för att få det så bekvämt som möjligt. Oftast får man ont i nacken eller liknande. Fast det är även en liten upplevelse att se hur det är mellan länders gränser, hur olika det faktiskt är. Nåja, själv kallade jag det upplevelse första gången jag åkte, nu är det vardag för mig. Man t o m minns vissa vägar och ställen man vilat på.

Hade inte tänkt berätta så mycket om själva bilresan, för vad annat kan man berätta än att man satt i en bil ? Vi blev chockade när vi steg in i huset och såg hur det såg ut inne. Tänker inte berätta vad som var så fel men vi var tvungna att rengöra allting direkt vi kom dit. Den natten sov man som en nyfödd.

Jag ska försöka berätta lite varje dag bara jag får in bilderna till inläggen och så ,
håll utkik !

Ny skola Nya möjligheter

Bortsett från alla lärare som informerade en otrolig massa var skolan rolig. Efter en dag kan jag åtminstone påstå att jag tror att jag kommer trivas med den nya klassen. Kände nog några från förr men det är nog en hel del nya ansikten också. Efter skolan hjälpte bror mig med busskortet och sen hem. Otrolig lång dag, måste nog vänja mig. Kommer bli värre och värre, haha. Annars kan jag ju berätta att jag valt kombistudier, dvs yrkesutbildning + gymnasiestudier.

Värst just nu är att lära sig alla busstider och sånt. Fast det fastnar i minnet med tiden, nu ska jag ta och städa mitt rum lite smått och sen sova. Ska upp lite tidigare om jag ska hinna duscha och så innan skolan imorgon också. Bloggen är väldigt trög just nu, men jag har inte hunnit vänja mig här ännu. Det kommer så mycket på en gång så jag helt enkelt inte hinner med allt.

Polis Potatisgris

Det skulle faktiskt komma ett långt inlägg med bilder och korta berättelser om min sommar men alltid när jag får tid att sätta mig ner här och berätta något funkar inte bloggen. Förr gick det inte att logga in, nu kan man inte ladda upp bilder.

Rätt tråkigt slut på lovet tycker jag. Har mest bara suttit här hela dagen och käkat onyttigt, haha. Sen var även polisen hit idag för någon har försökt bryta sig in i huset när vi varit borta. Annat att berätta ? Börjar skolan imorgon, det knäppa är att jag inte har en aning om jag vill gå media längre. Hoppeligen kommer lusten tillbaka snart. Gonatt nu.

Home fucking home

När man varit borta så länge som en månad kan det vara otroligt svårt att veta hur man ska börja skriva. Kanske det räcker med ett enkelt HEJ bara. Om jag skulle berätta om allt som hänt under den här månaden skulle ingen orka med det så jag tar och berättar om de absoluta höjdpunkterna istället. Och det är sisådär 190584698 saker att berätta, haha.

Kom hem igår på eftermiddagen, det kändes otroligt konstigt att komma till finland och börja prata svenska helt plötsligt. En sak som var ännu konstigare var mitt rum. Jag kände mig inte hemma här, det gör jag fortfarande inte. Det är förjävligt att man alltid måste åka hem just när det är som bäst, när man liksom anpassat sig med folket där och allt annat.

Jag lyckades bli sjuk under bilresan. Jag antar att det beror på klimatförändringen, för det är otrolig stor skillnad om man jämför Bosnien och Finland. Det värsta är att skolan börjar på tisdag och det enda jag gör är att jag nyser.

läs om mina upplevelser i följande inlägg !