Gott nytt år!

Inte en sekund av den här dagen har jag kännt att jag mått bra. Har ännu inte riktigt förstått att det bara är några timmar kvar av detta år... på något vis känns det tråkigt att ännu ett år lider mot sitt slut. Speciellt med tanke på att jag inte kan närvara i min käras sällskap detta nyår heller.

Känns mera lockande att sova bort kvällen, men jag har redan gjort mig i ordning och nu hoppas jag bara att det blir bättre än vad jag faktiskt föreställt mig. Hela mitt jullov har kännts upp och ner, dock inte som denna dag. Det enda jag för stunden vill är att må bra.

Gott nytt år allihopa!-
(ps. om ni kommenterar och vill ha svar tillbaka, lämna urladress i kommentaren. Har inte fixat problemet ännu)

31 december

Fjorton otroligt underbara månader och så mycket kvar att uppleva tillsammans. Jag saknar dig

Ibland undrar jag verkligen hur jag lyckas... min rygg är rätt sjuk idag. Varför kan man undra? Jo, jag sov på en säng. Med tanke på att jag knappt brukar ha ont i ryggen när jag sovit på golvet är detta mystiskt, jag menar, en så gott som halvmeters madrass kan nog inte ha orsakat sådan värk. Skrattretande.

Försvunnen url?

Efter at ha fått in ett antal kommentarer där alla var utan länkad url-adress har jag nu insett att det blivit något fel med kodningen, så till er som kommenterar och vill ha tillbaka ett svar skriv ut url-adressen i kommentaren tills jag fixat det!

Ska försöka fixa det NU!

Gammal - Ny

Har aldrig lagt ner så mycket tid på en design, nu kan jag verkligen säga att jag är nöjd! Stolt över mig själv och mitt tålamod är jag också. Känns verkligen som att jag har utvecklats förbannat mycket sen senaste designen.

 

Nåja, nu ska jag pusta ut, kanske se någon film? Hade gjort färdigt Mellies design ifall hon inte försvunnit spårlöst för en stund sedan. Bloggen borde fungera utan några fel nu... säg gärna till ifall ni skulle hitta något fel!

 

 


Hur beställa bloggdesign?

LÄS INNAN DU HÖR AV DIG!

♥  Du beställer din design genom att mejla mig på ilavadesigns@live.se
Påminn mig gärna i en kommentar att du vill ha en design, ifall jag skulle vara slö att kolla mejlen.

♥  OM jag säger att jag kan ta emot din beställning addar du mig på msn (samma mejl gäller). Nu gäller det för dig att berätta allt du önskar med din design, precis allting du kommer på! Kom ihåg att inga önskemål är dumma! Berätta om färger, skicka bilder, texter, något mönster du kanske också vill ha? Annat? Som sagt, jag vill veta allt! Ju mer jag vet om vad du vill ha, desto lättare för mig blir det att göra något du kommer bli nöjd med.

♥  När designen är klar och du är nöjd med allting, skickar du dina inloggningsuppgifter och jag lägger in din nya design. Med andra ord vill jag inte att du lägger in designen själv.

♥  Du kommer få en länk till min blogg någonstans i din blogg, den får du INTE ta bort så länge designen jag har gjort åt dig finns kvar! När jag tagit emot din designbeställning litar jag på att du inte ska missbruka mitt arbete. Om du dock bestämmer dig för att ta bort designen jag gjort vill jag att du också tar bort länken till min blogg.


PRIS:

♥  En hel design kostar 120 kr/12 €
Du lägger in pengar på mitt konto, dvs. jag tar inte emot pengar kontant!
Priset innehåller alla finjusteringar du önskar, länk till min blogg och en header såklart.

♥  Endast en header kostar 80 kr/8 €
Lägger endast in headern + länk till min blogg. Inga finjusteringar av text, rubriker och menyer hör hit.

♥  Jag kommer ta emot fem beställningar i sträck och säger sen STOPP!
Efter att dessa fem är gjorda lottar jag ut 1-2 gratis designer. Så håll utkik ifall du inte har möjlighet att betala.

♥  Om du har en större blogg (blogg med mera trafik) kan jag gå med på att ge en gratis design för att göra reklam för mig själv, men detta alternativ är ett undantag.

♥  OBS!! Din design läggs in EFTER att jag fått in pengarna på kontot! Inget sker före eftersom jag faktiskt blivit lurad på pengarna på det sättet. Det är bara att ha tålamod med hela processen, inget sker på ett klick.

Om ilavadesignsNAMN:
Inela Vajzovic´
FÖDD: 23 Augusti 1992
BOSATT: Finland, i en liten by utanför Vasa, Finland.

VEM ÄR JAG?
Inela Vajzovic´. En glad tjej bosatt i Finland med utländskt ursprung. Har inte alltid vem jag är och vad jag vill med livet, men människorna runt mig ger mig trygghet och tror på mig. Nu är jag säkrare i mig själv men vet fortfarande inte vart jag vill nå med mitt liv.

Skrattar gör jag jämt, går inte en dag utan att man ser mig le stort åt möjligtvis ingenting. Njuter av livet och gör mitt bästa för att de jag älskar ska ha det bra, är väldigt hjälpsam vare sig det gäller personliga saker eller något helt annat.

FRAMTIDEN?
Vet inte vad jag vill jobba som. Har funderat mycket på fotografyrket men ät otroligt osäker på om jag verkligen skulle kunna försörja mig som fotograf. Designer av något slag är också något jag tänkt på mycket... hur det än blir vill jag hålla mig inom media.

Studerar just nu till Medieassistent på Vasa Yrkesinstitut och tar även gymnasiestudier samtidigt. Vissa dagar kan det verkligen vara tufft, men i slutändan löns det. Fortsatta studier har jag inte funderat på ännu, det får framtiden avgöra.

PRIVATLIVET?
Bor fortfarande hemma med föräldrar och en bror i huset. Önskar jag kunde flytta till staden eftersom jag vill börja vara mera självständig och tycker dessutom det är tungt att pendla från och till skolan med buss varje dag. Men det lär ta något år innan jag verkligen flyttar ut.

Har en pojkvän sedan 31/10-08, han är verkligen det bästa som hänt i mitt liv. Förgyller mina dagar, finns där när jag behöver honom och gör verkligen allt för att jag ska må bra. Älskar honom mer än allt annat.

ILAVADESIGNS?

Började blogga 2006 på en blogg som inte längre finns, redan då hette jag Ilava (namnet är en förkortning till mitt för- och efternamn). Senare startade jag en blogg där jag helt bytte namn och övergick till Nightclaw/Thw Beauty Within, bloggen finns fortfarande kvar. Den bloggen var starten på all design som jag idag kan. Kände dock att den var alldeles för personlig så ännu en gång bytte jag blogg och då blev jag IlavaDesigns. Jag ville utveckla mina designkunskaper och visa mera bilder. Den här bloggen blev till den plats där jag jämt utvecklats och lärt mig nya saker.

Bloggen är en del av mig, tycker om att skriva av mig och visa vad jag går för. Jag kommer dock alltid ihåg att inte bli för personlig i det jag skriver. Det gäller att inte lägga ut hela sitt liv på nätet.

Sofias design

Sofias design! Besök henne HÄR!


TisdagKänns som att jag har massvis att göra och ändå sitter jag och latar mig här! Eftersom de som väntar designer aldrig hör av sig fortsätter jag med min egen då... skriver en engelska-uppsats och kanske gör klar Runebergboken för att inte lämna efter nästa period. Och det vill jag absolut inte.

Annars sprang jag bland alla andra smågalningar på mellandagsrean igår, inget fynd bortsett från en halsduk. Typiskt för stora reatillfällen är ju att det inte lär finnas rätt storlek av det man blir kär i, sen är det dessa meterlånga köer till provrummen.

Sannas design

Sannas design skulle vara rosa och i lite japansk stil med dessa figurer och rosetter! Resultatet blev detta.

Söndag

Vaknade för någon timme sen och sitter nu och dricker Fanta skogsbär med sugrör för allt annat tar så förannat sjukt. Planerar nu att springa och borsta tänderna så gott jag kan och slänga kameran runt halsen och traska iväg någonstans. Det var alltför länge sen jag tog tag i den på allvar och gick ut i fotosyfte.

Har varit så mycket annat på sistone att jag helt enkelt inte hunnit med det, inte ens nu skulle jag hinna men jag är i behov av det. Dagen kommer i stort sett bestå av att sitta i photoshop och fortsätta med designerna. Imorgon blir det förhoppningsvis mellandagsrea för min del, planerar åtminstone två saker som jag blev kär i i tisdags.

(Haha, värst vad bildtomt det har varit i den här bloggen de senaste dagarna... men det ska ändras!)
Ha det fint!

Svar till Linnea!

Tyvärr lämnade du Linnea inga kontaktuppgifter så jag måste svara så här då!
Hoppas bara du kommer tillbaka och läser det!

Kön är lång och jag tar inte emot flera gratis designbeställningar innan jag fått undan några designer åtminstone. En design kostar då 50-100 kr beroende på dina krav. Med tanke på andra designers priser är detta väldigt billigt, men om du inte vill betala finns det alternativet att du hör av dig om ett par veckor igen.

Annars hade jag förstås gärna hjälpt dig för vem skulle jag inte hjälpt om tiden räckt till? Hah.
Och PS. Jag är verkligen glad att du uppskattar det jag gör!

Lördag var det ja!

Det jag skrev om i föregående inlägg är nu bekräftat. Inte helt, men jag är säker på det nu. Tyvärr vet jag inte varför jag känner mig en aning lättad nu när jag med säkerhet vet att stölden skedde (ja, för mig är det verkligen stöld om någon säger att den gjort det JAG egentligen har gjort). Denna gång väljer jag att inte konfrontera personen som gjorde detta, dock blir det annorlunda nästa gång.

Nu har jag (min bror) gjort en ominstallation av mitt Adobe-programpaket eftersom det krånglade innan. Så då är det väl bara att fortsätta med designen för imorgon måste jag ta itu med Sannas design. Ha det fint!

Varför?

Jag känner mig så ledsen och på samma gång arg och besviken. Igår fick jag veta att en som jag gjort en design åt hade lagt upp en bild på designen och berättat att hon gjort den. Javisst det kan i mångas öron låta som en liten grej, men inte för mig. Jag kan sitta dagarna i enda och hjälpa folk, jag har dessutom struntat i skolarbete för att hjälpa andra.

Vad får man tillbaka då?
Inte respekt iallafall, jag vet av många som verkligen uppskattar det jag gör, bl.a. de som kommer och berättar vad de sett och även de som jämt kommer tillbaka. Efter att jag fått detta tips gick jag själv och kollade om det var sant, bilden fanns men inget om att det var personen i fråga som hade designat. Trots allt vill jag inte tro det, jag tror hellre på den som tipsade mig för man går helt enkelt inte och säger något sånt för skojs skull.

Men även om det kanske inte var på det sättet undrar jag, är det verkligen nödvändigt att lägga en stor och fet text över hela designen för att folk ska fatta att det är mitt jobb och inte någon annans, att den som får designen inte får gå och göra sådär? Jag vet att många har varit med om liknande saker men jag trodde ändå inte att det skulle gå så långt att någon gör det med MITT arbete!


Nu undrar jag, borde jag verkligen börja sätta namnmärkning i alla designer jag gör? Rakt på "konstverket"? Både min pojkvän och bror har tidigare föreslagit det, men jag vill ju inte förstöra designen. Nu börjar jag verkligen fundera på om det är det enda som hjälper mot stöld av mina verk.

Jag bokstavligen älskar att hjälpa andra för på samma gång som de får hjälp får jag också det. Jag utvecklas... men hur roligt är det då att utvecklas till något bra och sen bli bestulen på sina egna kunskaper? INTE ROLIGT ALLS! Jag vet att det är såhär det är med internet nuförtiden, men vad i helvete hände med all respekt?!

Som sagt, jag är inte hundra på att personen i fråga har gjort detta med MIN design. Men jag börjar verkligen undra... måste jag börja skriva en bruksanvisning i fortsättningen för att folk ska förstå? Majoriteten av dem som jag hjälpt vet jag att de uppskattar det jag gjort för dem, men resten då?

Jag blir så arg även om denna händelse kan ha varit ett missförstånd! Och jag sitter nu och funderar om det är rätt att skriva ut allt detta och lägga ut min besvikelse offentligt? Jag antar nog det, det är väl jag som är bossen över den här bloggen. Så ingen behöver ens läsa eller förstå allt detta, men jag tror ändå att de som själva sysslar med den här typen av hjälp åt andra förstår nog vad jag känner.
(Stort tack till dig som berättade om det, uppskattar verkligen er alla som nångång ser något liknande... berätta för mig, jag vill veta! Valde här att inte nämna någons namn eftersom jag egentligen riktar mig mot alla som nångång fått hjälp av mig, speciellt till de respektlösa)


Juldagen

Planerade egentligen att fortsätta på den nya designen idag men istället har jag umgåtts med bror min. Det har varit en fin dag faktiskt, bortsett från några saker kanske...

Känner mig vrålhungrig för tillfället men på grund av vissa omständigheter har jag svårt för att äta och dricka, tänker dock ta fram PS en stund och börja dra mig till sängs snart också.

Hoppas ni haft en fin juldag iallafall!

Drömmen om en fridfull jul


Har tänt ljus och suttit i mörkret för mig själv ett tag idag. Det är rätt avkopplande men ändå känner jag mig smått ledsen inombords, kanske delvis för att jag varje år önskar mig en fin jul. Att få umgås med dem som står mig närmast är vad jag önskar mig, en riktigt mysig jul med min pojke.

Istället för att ens fira jul har jag suttit här och fixat en ny design till bloggen, från början kändes det WOW men nu är det bara liksom... "är det här ens snyggt?". Får dock se vad det blir av den imorgon, om jag kan utveckla den på ett bättre sätt. Som sagt vill jag utveckla bloggen både utseendemässigt och innehållsmässigt. Känns som att det är dags nu när den börjar bli större.

Ska ta och gå och sova nu, fortsätter med designandet när jag vaknat igen. Vill ännu säga grattis till min fina bror som fyllde 20 hela år idag. Svårt att förstå att vi börjar bli vuxna nu... det är lite mera än ett halvår tills jag är 18 och bara det känns så förbannat stort.

Simons design!

Det sägs ju att man ska ta chansen när man väl får den och när Simon hörde av sig som första kille kan man inte göra annat än tacka ja. Har verkligen väntat på att en kille ska beställa en design, men det har kännts som en dröm med tanke på att majoriteten av alla bloggare är tjejer.

 

Simon har just startat sin blogg och jag fick vara den första att skriva ett inlägg i hans blogg, snällt av honom! Designen är jag mycket nöjd med också, känns som ett steg längre fram i min utveckling. Stilren med andra ord!


BESÖK SIMONS BLOGG HÄR!


Nobody wins


Jag skulle ta en bild men hade glömt att självutlösaren fortfarande var påslagen och hade inte heller gjort några speciella inställningar. Min glömska kan väl orsaka rätt häftiga resultat!

Det är julafton och jag sitter här, ser på Ghost Whisperer, äter och ska just påbörja min nya design. Jaa vad ska man säga... fridfull jul allesammans!

Torsdag

Jag har väl inte varit värst aktiv, men jag har ärligt talat inte ens varit på topp för att skriva något. Däremot har jag hållt på med designer en del och ska nu efter att jag skrivit detta fortsätta med Simons design :) Efter den ska jag börja ta itu med min egen. Tänkte utveckla min design mera, mera än vad jag gjort med beställningsdesigner.

Får se vad det blir till, ha det fint!

Fannys design!

Fannys design. Ärligt talat har jag aldrig varit såhär missnöjd över en design. Enligt mig ser det ut som att en amatör slängt in bilder och text i paint bara. För mig känns det inte ens roligt att visa den, för jag vet att jag kan så mycket bättre än detta! Och jag skulle kunnat göra bättre ifrån mig ifall kunden låtit mig, men jag antar att hon ville ha det så eftersom hon verkade nöjd.

 

Men att någon är nöjd ändrar inte på det faktum att jag är missnöjd... blir bättre nästa gång för nu äntligen har en kille hört av sig! :D Känns som en utmaning för jag vet lite hur tjejer vill ha det men när det är en kille är t.o.m. fonten en utmaning.


Paulinas design!

Paulinas design som jag pratade om för någon dag sen.

Rosa och enkel, vet dock inte om jag gillar/är nöjd med den :) Men smaken är som baken!


Måndag

Har suttit oh fixat med en design hela dagen och den är klar, för trött för att visa nu så jag lämnar det tills imorgon!  Har mejlat Eos idag och tackat för julklappen samt frågat om de har möjlighet att ta emot en praktikant period fem. Det skulle vara great att få komma tillbaka även om det känns som att jag vill prova på något annat också. Men vad kan man när inte lilla Vasa erbjuder någon fotostudio för endast svensktalande. Det är trots allt enda jag skulle kunna tänka mig förutom Eos!

Tänkte gräva mig ner i sängen nu för att orka bättre imorgon, hoppas på en fin dag. Och efter julfesten imorgon är det officiellt jullov för mig också även om det har känns som jullov ett tag nu. Ha det fint!

Rund oskärpa med manuell fokusering


Ser ni vad det föreställer? :)

Efter att ha läst Saras inlägg om hur man tar fina julbilder tänkte jag varför inte testa precis samma inställningar på kameran som hon hade? Har funderat mycket på hur man får sån snygg oskärpa för jag får endast till det när jag minst anar det.

På något sätt lyckades mina hjärnceller samarbeta och komma underfund med att det borde väl bli en väldans oskärpa om man använder sig av manuell fokusering. Och visst blev det så! Detta var bara en testbild, nu ser jag fram emot att fortsätta testa detta med manuell fokusering och rund oskärpa.

Får bli någon annan dag för jag tänkte ta och gräva ner mig i min mysiga nybäddade säng med världens gosigaste nalle och Gossip Girl framför ögonen! Gonatt allesammans!

Tips: Hur lära sig designa och förstå bloggens koder?HUR HAR JAG LÄRT MIG ALLT OM DESIGN?


Om du är nybörjare i Photoshop rekommenderar jag dig absolut att besöka den sidan. Där kan du se på dessa videos för att lära känna verktygen i photoshop. Det var härifrån jag började med photoshop, lärde mig grunderna, testade allt möjligt. På samma sida kan du också hitta andra videos och olika tips och trix på hur du gör massvis med saker i PS! Grymt bra sida, ger dig en rivstart i programmet du trodde var svårt att förstå ;)


DDB hittar du allt mellan himmel och jord när du undrar något om bloggdesign. Allt från grunder till avancerade saker. Lari som driver sidan ger dig mycket bra förklaringar som oftast funkar! Har själv aldrig varit med om att jag inte fått hans tips att funka på bloggen, så honom rekommenderar jag verkligen åt både nybörjare och ni som vet mera inom området :)


Har själv inte använt mig av denna sida, men jag vet att det går att använda sidan när man behöver något. Viktigt är att när du letar efter något så ska du se bland CSS-guiden och inte HTML-guiden eftersom bloggarna är uppbyggda på CSS-koder :) Har nångång letat efter hjälp på den sidan men inte alltid hittat det jag sökt efter.


Här har vi tjejen som gav mig intresset för design! Under tiden hon ännu gjorde gratis designer fick jag en av henne som jag än idag skulle kunna ta tillbaka så mycket som jag tyckte om den! :) Hon har en del bra tips ni kan ha nytta av när ni börjar designa. Om ni undrar vad t.ex. allt i stilmallen betyder så har hon förklarat det väldigt bra HÄR. Och sen om ni vill ha en mycket snygg design kan ni ju alltid ta och beställa ;) Hon svarar också oftast på frågor.


Hittade Sanna för någon månad sedan, på YouTube faktiskt! Hon är grymt duktig på design och har en hel del videos där hon förklarar massvis om hur du gör saker och ting på din blogg. Har lärt mig en del av henne redan fastän jag inte följt bloggen så länge. Beundrar verkligen Sanna för det hon gör, dessutom är hon så grymt trevlig också! :)


Har inte använt mig av denna bloggen något hittills men jag såg för ett tag sen att hon hade bra tips på sin blogg så jag bokmärkte den, kan vara bra i framtiden! :) Så jag rekommenderar att kika in där och se ifall ni skulle hitta något användbart tips. Hon verkar vara mycket duktig hon också!


Om du ser en blogg som har något du också vill ha, t.ex. menyn i boxar. Fråga honom/henne hur de gjort menyn! Om personen inte svarar gå vidare till nästa blogg och fråga där! VAR JOBBIG! Det är så man lär sig. Om du inte får svar från person nr.1 tro inte att det kommer vara samma med person nr.2. Som sagt: lär dig vara jobbig, det kommer god kunskap ur det också ;)

Kan tipsa om mera om jag kommer på flera! Mitt bästa råd är att bara prova sig fram, du lär dig mer än du skulle kunna tänka dig! Jag kan visa hur man ändrar om i menyn, men VAD vill du Anonym veta? Vad exakt är det du vill ändra? :)Yaras design!

Det är säkert någon månad sen Yara frågade om jag kunde göra en design åt henne, men eftersom hon inte visste hur hon ville ha det och hade inte några bilder heller så lämnade det så. Men för någon dag sen hörde hon av sig igen och detta är resultatet av några timmars arbete :)

 

Med tanke på att jag oftast använder endast ett stort mönster för att täcka ett helt område tyckte jag detta blev rätt bra för att vara första gången jag använder mig av massa små krumelurer ;)

 

När jag började med designen kändes det som att kreativiteten helt var borta, känns som att det jag gör blir sämre och inte bättre... vill göra nya saker och utvecklas mera! Känns som att jag använder samma tekniker hela tiden och går inte framåt i utvecklingen... blir väl bättre förhoppningsvis!


Dagens inköp


Jag fyndade ett Hama-stativ idag för endast 16 €. Har länge funderat på att köpa ett stativ men inte kännt att jag varit i behov av det därför tänkte jag också att varför skulle jag ge en hundring när jag nu kan slippa undan med en så liten summa? :) Och om det går sönder har jag inte förlorat så mycket i slutändan heller!

Det andra som jag gillade extra mycket av inköpen jag gjorde idag är helt klart mina nya vinröda sängkläder med guldiga kinatecken på! Absolut favorit kan jag säga er :) Och hur härligt är det inte att lägga sig när sängen är nybäddad? Extremt härligt!

På måndag tänkte jag köpa mig ett par dynvar att dra över mina orange-gula prydnadskuddar som ni inte ser på bilden. Röda och svarta skulle allt vara rätt läckert! Längtar tills jag får inreda en egen bostad, kommer säkerligen vara 60% rött ;)

(Textur: Wojtar )

Hur får man en design av mig?


Eftersom du Anonym inte gav några kontaktuppgifter tar jag och svarar på din fråga så här istället och hoppas på att du kommer tillbaka och läser detta :)

Om du vill ha en design är det bara att säga till åt mig! Just nu är det så pass många i kö att de som vill ha en design nu får betala för den helt enkelt. Men då gör jag designen så fort jag hinner! En design hos mig kostar 50-100 kr/5-10€ , exakt hur mycket beror på dina krav. Om du t.ex. vill jag ska ändra något hela tiden eller om designen är avancerad då är priset högre... tror ni fattar poängen!

Betalar gör du antingen kontant i ett vadderat kuvert eftersom jag bor i Finland och du högst antagligen i Sverige. Eller så betalar du in pengarna på mitt bankkonto, på detta sätt gör jag med de flesta designer jag tagit betalt för, mycket enklare alternativ!

Lördag

Eftersom jag inte får tag på tjejen som jag skulle göra en design åt idag tänkte jag ta och städa mitt rum och göra mitt bästa för att hålla det i ordning några dagar iallafall, vilken jag vanligtvis är dålig på! Kom hem med några nya saker åtminstone... kanske visar något sen! Pusshej.

Lördagsplaner

Ska ta mig in till stan nu och köpa mig lite nytt, bl.a. en ny vinterjacka, en julklapp/födelsedagspresent och lite annat smått. Senare blir det designer och en videoguide! :) Ha en trevlig Lördag allesammans!

En tidig julklapp... men av vem?


Jag fick en tidig julklapp idag. Vad tror ni det döljde sig inuti omslagspappret?
Vänta tills bloggen laddat klart och för musen över bilden för att se ;)

Av Eos var klappen! Ni som inte vet vad Eos är för något så kan jag berätta att det är en tidning för lågstadieelever. Jag praktiserade där i våras och har skrivit ett par artiklar åt dem efter att praktiken tog slut också :)

Hur glad blev jag inte? Visst det som döljde sig i paketet kanske inte var så speciellt, men klart man blir glad att veta att de minns mig och uppskattar det jag gjort för dem! Nu längtar jag till årets praktik, funderade nämligen på att åka till samma ställe. Så sjukt trevlig personal.

PS. Det var en tjej som undrade om jag kan visa hur man gör mouseover på bilderna som en video och visst kan jag det! Blir antagligen tills imorgon så jag hoppas att DU Nora kikar in igen då :)

Silence is easy


Innan dagens lektioner drog igång mumsade jag och Nico i oss två glasyrmunkar! Mums!
Jag har ju en liten förkärlek till glasyr på bakverk, kanske ni redan vet det.

Efter ett hårt diskuterande om klasströjor drog jag och min fina pojke till stan och efter bara några hundra meter kände man verkligen inte av sina ben så kallt som det var. -25 grader har det talats om! Men jag gillar ju vintern, bara det inte är för kallt :)

Han fick en tidig julklapp (vänta bara, en till väntar! ;) , tog oss en pizza på Valencia och kramades i kylan... underbart! Jag älskar dig!

Sandras design!

Har aldrig varit så här nöjd med en design som jag är nu, speciellt inte med tanke på att den inte tog så länge att laga! Jag älskar den här känslan av att lyckas, älskar att få höra hur glad kunden bli och älskar att höra att ni gärna kommer tillbaka! Kvällen kunde inte avslutas på ett bättre sätt :) Tack till er som hör av sig till MIG! Gör mig så sjukt glad.

 

Sandras design som ni fick se en del av i två inlägg ner! Kom mer än gärna tillbaka! :)

 

PS. Mycket roligt att se att så många nya har hittat till bloggen, välkommen allesammans!


Onsdag

Klockan är endast lite över nio hos mig och jag kämpar för att orka hålla upp ögonen. Minns inte när jag senast var så här grymt trött! Ska snart visa designen jag pratade om i inlägget under, sen väntar sängen på mig förhoppnigsvis.

Annars har jag haft en fin dag, skönt att ha de flesta prov undan nu. Bara kemi ännu på fredag. På julovet ska jag verkligen vila ut mig från all stress, har märkt att jag sover på tok för lite och det tänker jag absolut åtgärda. En ny design på bloggen är också inplanerad.


Tips: Hur gör man en header?


Som jag tidigare nämnde frågade Bexx mig om jag kunde visa lite hur jag gör designer. Jag tänkte varför inte? Och varför inte visa åt er alla som vill lära er? :) Det kan se en aning enkelt ut men det är långt ifrån det, speciellt om ni inte gjort detta tidigare. Det krävs mycket tålamod och kom ihåg: Övning ger färdighet!

Hm...aningen dålig kvalitet nu när jag ser igenom videon själv och jag vet inte heller varför den där rutan blev så liten?
Blir säkerligen bättre nästa gång. Lite synd att jag inte filmade hela processen när jag gjorde headern, hade säkert varit intressant för många ;) Visar hur slutresultatet blev senare och bloggen jag designade här är Sandras!

Måndag


Favorit i repris.

Idag tar jag en liten paus från allt vad det gäller designer och liknande. Min dag består däremot av plugg inför två prov, lite psykologi osv... trevligt. Tror inte det finns något jag ogillar mera än att läsa till prov, men vad kan man.

Borde annars också leta mig en ny praktikplats för i år, dock tror jag det blir Eos igen. Vill så gärna göra något med foto, men Vasa har inte så bra "foto-arbets-utbud" eller vad man ska kalla det. Antingen är de helfinska på företaget eller så tar de inte emot dem som inte kan finska. Lite tråkigt faktiskt...

Frysa-ihjäl-måndag

När man vaknar av att mamma kommer inspringandes in i rummet och meddelar att man ska klä sig ordentligt för att minusgraderna är sexton idag, det är just i dessa stunder man önskar man kunde gräva ner sig under täcket igen eller åtminstone bo lite närmare skolan så man slipper stå och frysa rumpan av sig i väntan på bussen.

Med tanke på att jag klagar redan vid fem minusgrader är det nog ett under om jag överlever dagen! Men nu ska jag förbereda mig inför en lång skoldag. Ha en bra fortsatt måndag! :)

Bexx design!

Rebecca hörde av sig för andra gången och bad om en ny design! Ni förstår nog inte hur otroligt glad jag blir när ni kommer tillbaka och ber om MIN hjälp. Vet själv inte vad jag tycker om den här designen, tror jag gillar den lite extra även om den kanske inte är så speciell :)

Rebecca fick också två popups med Om Mig och Om Bloggen. Hon bad mig visa hur jag gör designer så jag tänkte att det kanske kan vara bra att veta för alla dem som vill försöka göra eget, därför tänkte jag visa i ett videoinlägg hur ni gör en header från grunderna. Visar dock inte hur ni lägger in allting, om någon undrar det kanske jag kan förklara det i senare nångång. Själv tror jag det finns tusentals med sidor som förklarar det, google has your answers!


Videoguiden får ni se på onsdag antagligen!


Klaudias design!

Känns som att kreativiteten har försvunnit helt, men jag gör mitt bästa iallafall! Det är nog det viktigaste skulle jag tro. Evigheter sen Klaudia frågade mig om en ny bloggdesign, men nu äntligen fick hon den!

Hon fick en ny header, en beskrivning i menyn och nya menyrubriker.
Ganska enkelt men som jag sagt tidigare är det viktigaste att kunden är nöjd.


Söndag


Bild från förra vintern.

Känner mig smått stolt med tanke på hur sent jag somnade och hur "tidigt" jag sedan vaknade. 10.40 för att vara noggrann. Mycket att göra idag har jag också, därför blir det inte att söla något denna söndag.

Ska lägga in Bexx' design nu, efter det läsa på sisådär tusen finskaord till provet på tisdag och ännu efter det förhoppningsvis påbörja Sandras design. Fullt upp som sagt.

Lördag

Vaknade för en knapp timme sen, nu sitter jag dock och gör en presentation om sexualitet till psykologin. Senare blir det väl lite finskaplugg, fortsätta med designer och ikväll sticker jag till Cecilia som i onsdags fyllde 17 år. Så det blir att fira henne ikväll!

Lär bli grymt tror jag! :)

Fredag

Aningen dålig uppdatering kanske, men äh jag har haft fullt upp känns det som och nu måste jag gå igen om en kvart! För då ska jag till Sandra, vad som händer där har jag ingen aning om. Lär bli trevligt trots allt :)

När jag kommer hem ska jag äta onyttigt och fortsätta med designerna som väntar. Trevlig helg!

Tips: Behåll bildkvalitéten vid uppladdning


Vänta tills sidan laddat klart, för sedan musen över bilden.

Många klagar på blogg.se angående bilduppladdningen, bilderna tappar lätt färg och skärpa när man laddar upp dem. Därför tänkte jag tipsa er om hur ni ska göra för att detta inte ska hända :)

1. Förminska bilden till den storlek ni tänkt ladda upp bilden i på bloggen. T.ex. 500 px.
2. Vanligtvis sparar man bilderna via File -> Save As, men den här gången ska du istället gå in på
File -> Save for web & devices.
(På svenska heter det kanske något i stil med Spara för webben.)
3. Ställ där in filformat, t.ex. JPEG som är det vanligaste formatet för en helt vanlig bild.
Quality -> 100
och det som står brevid quality ställer ni in på Maximum

Onsdag

Jag som aldrig har huvudvärk börjar faktiskt få det nu. Har väl oroat mig för mycket över mina stackars borttappade skoluuppgifter som jag inte orkar börja om på. Åker till gymnasiet imorgon innan skolan och kikar om jag skulle hitta det trots allt.

Nu ska jag se någon film och senare hade jag tänkt ge ett tips angående bättre bildkvalitet vid uppladdning på bloggen :) Hej så länge!

Elins design!

Länge sen Elin hörde av sig. Men nu äntligen fick hon sin design :) Om jag hade vetat att du ville ha något så här enkelt skulle du säkert fått den tidigare ;) Hoppas det var värt den långa väntan.

Klaudia och Bexx är nu på tur, meddelar er så fort jag hinner om ni inte läser detta förstås.

Otur.

Jag har som vanligt haft oturen med mig igen. Har gått och tappat bort mitt usb där ALLA mina skolarbeten fanns. Allt som var färdigt och allt som nästan var klart. En 700-sidig bok, en påbörjad psykologipresentation, en halvfärdig företagspresentation, en början på en hemsida.... behöver jag ens säga mera än så?

Man har endast sig själv att skylla, för jag vet var det är om jag ska hitta det.
Lite synd är det nog om det inte är kvar där jag lämnade det (inte så stor chans nej), tycker om att se vad jag gjort tidigare. Man märker ju utvecklingen... men kan jag göra det nu? Nej.

ÅH! Frustrerande.

Två favoriter

Kent - Idioter, Melissa Horn - Hanna

Kent kommer alltid vara den musiken man aldrig kan spela sönder, hur mycket man än lyssnar på dem. När deras nya album kom var jag lite tveksam, visste inte om jag gillade dem längre. Men när jag hörde lite extra på Idioter idag smälte jag lite inombords, jag är fast.

Melissa Horn är ny för mig, men hon har så otroligt vackra texter att man inte kan annat än gilla henne. Jag tror jag har hittat tillbaka till mitt musiklyssnande, för någon vecka sen hade jag inte lyssnat på något alls på säkert en månad. Känns ju helt underbart.

Postcards from far away

Kan inte bestämma mig för om jag gillar denna. Egentligen är den enda anledningen jag inte gillar den för att jag känner mig så obekväm framför kameran och ogillar att stå i ställningar som dessa eftersom det får mig att känna mig som en amatör. Vet inte om det bara beror på att jag är ganska osäker i mig själv just framför kameran eller vad annat det skulle kunna bero på.

Annars tycker jag nog den är helt okej, man lär ju sig med tiden :)

 


Fridas design!

Det var inte så länge sen Frida hörde av sig! Enkelt var hennes önskemål. Gjorde också en om mig-beskrivning och en personlig bloglovin'-ikon åt henne. Grymt snygg för att vara så enkelt om jag får säga det själv :)

Frida liknar nog lite Emma Andersson, hon som var med i Robinson för en tid sen, tycker ni inte? Åtminstone på första bilden :D Tack för gott samarbete!

Söndag

Sitter och äter köpta pepparkakor för tillfället, känner hur de smakar sådär plastigt som de alltid gör från butiken. I år har jag dock lovat mig själv att jag ska baka pepparkakor själv, för första gången i mitt 17-åriga liv. Tror jag har missat en hel del faktiskt.

Annars har jag nyss börjat med Fridas design, känns av någon konstig anledning riktigt länge sen jag satt med ögonen i PS. Senare måste jag göra lite psykologi! Ska försöka hinna redigera lite idag ännu också.

Med ena foten utanför...


Förhoppningsvis kommer det komma lite fler bilder från min och Sofias vinterfotografering som vi säkerligen hade för mer än en månad sen! Men här har ni en för tillfället ialf :)


Älskar oskärpan i bakgrunden, men när gör jag inte det?Lördag

Idag börjar jag med en ny design, rensar ur mitt klädskåp, redigerar bilder och gör skoluppgifter! Hemmakväll med andra ord, men det gör mig inte så mycket. Visst skulle det vara trevligt med lite omväxling, men de dagarna kommer de också.

Tror jag mår någorlunda bra idag, bortsett från att jag saknar min pojke för mycket sen gårdagen.

Arisas design!


En design som jag höll på med i timtal! Jag har aldrig lagt så mycket av min tid och mina nerver på en design som jag gjorde på denna... tur nog är den klar nu så jag kan pusta ut. Här hittar ni tjejens blogg!

Designen bestod av header + återupprepande bild efter varje inlägg + ny bloglovin'-ikon. Men massa småpill fanns det med den också. Äntligen kan jag fortsätta med de andra och förhoppningsvis bli klar nångång med dem också ;) Hah.

Nästa på tur är Frida/Elin, ni vet vem ni är!

Fredag

Jag har kännt mig rätt ångestfylld de senaste dagarna, även i skrivande stund är jag det. Därav inte så mycket bloggande, designerna har fått ta en paus också tyvärr, men det kommer...

Är så otroligt glad att jag har min fina pojkvän i svåra stunder, betyder så otroligt mycket för mig. Tack älskling

Fortsättningsvis tisdag

Känns som att det enda jag skriver om nuförtiden är designer... smått tråkigt, vill ju inte att det ska blir hela bloggen heller! Nu i skrivande stund när jag funderade på annat man kan hitta på här i bloggen kom jag på att det antagligen är en månad sen jag hade min vinterfotografering med Sofia A, börjar vara dags att redigera de bilderna nu? :D

Eller ska jag göra lite skolarbete för att inte lämna efter? Hm...
Parallellarbete är vad det blir!

Mollies juldesign

För någon vecka sen frågade Mollie mig om jag ville designa något juligt åt henne och inte kunde jag tacka nej! Blev så otroligt glad att bli tillfrågad av henne för tredje gången :) Känns som att alltid när jag hjälper henne blir det till något extra, utvecklas extra mycket.

Att komma med egna idéer uppskattar jag väldigt mycket, det hjälper mig mera än ni kan tänka er. Ogillar att få fria händer eftersom det då är svårare för mig att veta vad han/hon som ska ha designen gillar, jag vet ju absolut ingenting om den!

Mollies design innehöll massa småpilleri, t.ex. texten i bubblan är en nedräkning och sen fick hon en lite ombyggd meny efter egna idéer. Blev just färdig, så jag hoppas du gillar allting! :) Och kom gärna tillbaka igen!

Tisdag

Lite tomt här på sistone, men jag har inte haft någon lust eller ork att skriva.
Men idag blir det något smått, ska visa en design som kommit upp och sådär... :) Söta Mollie igen!

Har väl inte hänt något på sistone som jag har att berätta om förutom att min "superdator" har anlänt :D